Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.01.2012, 16:11:37
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Adeseori se face confuzie între "a fi Cristos în noi" după creație și "a fi Cristos în noi" după adopție. După creație, toți oamenii, fără excepție, sunt copiii lui Cristos. Chemați la existență prin simpla Lui voință, generați și ciopliți de dalta Lui, rânduiți de El, care are cu fiecare un plan de realizare și un plan de salvare, putem spune că toți oamenii Îl au pe Cristos în ei după cum spunem că opera îl are în ea pe artist. Sau, așa cum s-a mai spuns, că toți oamenii sunt "icoane ale lui Cristos".

Desigur, aceasta nu înseamnă că toți oamenii, frați între ei fiindcă au același părinte "biologic", sunt frați fiindcă ar avea același părinte adoptiv. Așa cum se întâmplă cu acei copii care, întrucât au împlinit 10 ani și au destulă maturitate, sunt întrebați ("iată, eu stau la ușă și bat"). Unii se lasă adoptați, iar alții nu se lasă adoptați. Cu alte cuvinte, unii deschid ușa inimii lor și sunt cuceriți de asemenea musafir, care curând ajunge să le împodobească toată casa, iar alții nu deschid ușa, ori o deschid și o închid repede la loc de teamă, zicând: "cine este acesta care mă vrea al Lui cu totul, care mă scoate din ale mele, care vrea ca cealaltă parte a vieții mele, Lui să o dau ?!".

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 12.01.2012 at 16:13:40.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Casatoria in afara Bisericii Ortodoxe, recunoscuta sau nu? Marius22 Nunta 168 26.06.2025 00:02:34
Tainele savarsite in afara Bisericii morfix333 Intrebari utilizatori 141 16.05.2011 12:01:10
Cum masuram moralul unui crestin in viata din afara bisericii? patinina34 Generalitati 31 01.04.2011 08:51:56
Preot (paroh) si enoriasi - comunicare in afara bisericii(?) sophia Preotul 31 19.07.2009 22:28:59
Botezul in afara Bisericii maggie Botezul 8 03.12.2008 14:43:57