Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton
Credeti? Ma indoiesc ca stiti ce parere am eu despre dogma trinitatii. Oricum, nu e important ce cred eu ci ce sustine biserica adventista, ca doar de asta discutam aici.
|
Eu am impresia că altceva discutăm aici... ne-am cam îndepărtat de topic...
Revenind:
Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton
in ce ar consta spiritismul modernizat? si cu ce se deosebeste el de cel antic?
|
În anul 1850, când spiritismul (mișcarea ce urmărește comunicarea cu lumea spiritelor și cu cei morți) tocmai apăruse, Ellen White la identificat ca fiind înșelăciunea zilelor din urmă și a prevăzut dezvoltarea lui. Deși la data aceea mișcarea era în mod categoric anticreștină, ea a prevăzut că această ostilitate se va schimba, iar spiritismul va deveni acceptabil printre creștini. Nu intru în amănunte pentru a nu plictisi, referințele le găsiți în articolul ei din
Review an Herald din 26 iulie 1906, articolul "
A Messenger".
De atunci, spiritismul s-a întins pe întreaga suprafață a pământului, câștigând milioane de adepți. Caracterul lui anticreștin s-a schimbat; într-adevăr, mulți se numesc creștini spiritiști, pretinzând că ei au adevărata credință creștină și că "
spiritiștii sunt singurii oameni religioși care au folosit darurile făgăduite de Hristos, daruri prin care vindecă bolnavi și demonstrează o existență viitoare, conștientă și progresivă" (J.M. Peebles - "The Word Spiritualism Misunderstood" în
Centenial Book of Modern Spiritualism in America).
Ei chiar declară că spiritismul "
îți dă posibilitatea cunoașterii tuturor marilor sisteme religioase și, chiar mai mult, face posibilă o cunoaștere a Bibliei creștine mai bună decât toate comentariile strânse la un loc. Biblia este o carte a spiritismului" (B.F.Austin -
A Few Helpful Thougts).