Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.12.2011, 11:49:24
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Credeti? Ma indoiesc ca stiti ce parere am eu despre dogma trinitatii. Oricum, nu e important ce cred eu ci ce sustine biserica adventista, ca doar de asta discutam aici.
Eu am impresia că altceva discutăm aici... ne-am cam îndepărtat de topic...
Revenind:

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
in ce ar consta spiritismul modernizat? si cu ce se deosebeste el de cel antic?
În anul 1850, când spiritismul (mișcarea ce urmărește comunicarea cu lumea spiritelor și cu cei morți) tocmai apăruse, Ellen White la identificat ca fiind înșelăciunea zilelor din urmă și a prevăzut dezvoltarea lui. Deși la data aceea mișcarea era în mod categoric anticreștină, ea a prevăzut că această ostilitate se va schimba, iar spiritismul va deveni acceptabil printre creștini. Nu intru în amănunte pentru a nu plictisi, referințele le găsiți în articolul ei din Review an Herald din 26 iulie 1906, articolul "A Messenger".

De atunci, spiritismul s-a întins pe întreaga suprafață a pământului, câștigând milioane de adepți. Caracterul lui anticreștin s-a schimbat; într-adevăr, mulți se numesc creștini spiritiști, pretinzând că ei au adevărata credință creștină și că "spiritiștii sunt singurii oameni religioși care au folosit darurile făgăduite de Hristos, daruri prin care vindecă bolnavi și demonstrează o existență viitoare, conștientă și progresivă" (J.M. Peebles - "The Word Spiritualism Misunderstood" în Centenial Book of Modern Spiritualism in America).
Ei chiar declară că spiritismul "îți dă posibilitatea cunoașterii tuturor marilor sisteme religioase și, chiar mai mult, face posibilă o cunoaștere a Bibliei creștine mai bună decât toate comentariile strânse la un loc. Biblia este o carte a spiritismului" (B.F.Austin - A Few Helpful Thougts).

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16