![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai nu, vorbirea in limbi este liantul "penticostalului", dar nici ce spuneti dumneavoastra nu este. Papa a mentionat botezul in numele sfintei Treimi ca fiind puntea de legatura intre religiile crestine.
|
|
||||
|
||||
![]()
Atat timp cat invatatura despre "relatiile" dintre Persoanele Sfintei Treimi nu coincide, ar fi cam greu sa ajungem sa discutam despre reconcilierea si a celorlalte aspecte diferite referitoare la Taina Botezului. Si Botezul este un singur element, diferentele fiind mult mai multe. E clar ca nu va ceda nici una dintre parti, deci nu va exista nici o punte de legatura. Se vor mai "rataci" unii, poate chiar majoritatea, ca in final la asta se va ajunge, dar Biserica Ortodoxa (si nu ma refer la confesiune) va ramane pana la a doua venire a Mantuitorului.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
nu va dau dreptate, pentru ca Biserica Adventista (cea in chestiune) are exact aceeasi invatatura ca si Biserica Ortodoxa, dogma Sfintei Treimi. |
|
||||
|
||||
![]()
Fara nici o urma de ironie, intreb sincer, care este invatatura despre relatiile dintre Persoanele Sfintei Treimi? In BO, Tatal este vesnic si din vesnicie a nascut pe Fiul si a purces la Duhul Sfant. Fiul a fost nascut in vesnicie de catre Tatal, iar Duhul Sfant a purces din Tatal in vesnicie. Asta e si invatatura bisericii adventiste? Daca e, oricum nu asta e cea a BRC, care invata ca Duhul Sfant purcede de la Tatal si de la Fiul. Si atunci nu putem stabili un dialog pentru o posibila legatura.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oricum, botezul se face in numele sfintei Treimi, si la ortodocsi si la catolici si la adventisti, prin urmare acesta, dupa cum preciza papa, ar fi liantul. Micile diferente in cadrul dogmei Trinitatii nu cred ca sunt relevante. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si nu exista "mici diferente", exista doar invatatura de credinta corecta sau gresita. Daca nu il marturisesti corect pe Dumnezeu cum te poti boteza si cum il poti accepta? Pentru ca inseamna ca accepti un Dumnezeu gresit, nu? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
da, dar sugarii sunt botezati fara ca sa-si puna problema teologica a micilor diferente din cadrul dogmei Sfintei Treimi, dogma care nu exista lamurita explicit in Scripturi... |
|
|||
|
|||
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Credeti? Ma indoiesc ca stiti ce parere am eu despre dogma trinitatii. Oricum, nu e important ce cred eu ci ce sustine biserica adventista, ca doar de asta discutam aici.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali | Anca-Miha | Secte si culte | 1268 | 12.07.2016 01:44:25 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte | beliver | Secte si culte | 145 | 30.04.2010 18:06:16 |
|