Citat:
În prealabil postat de Romowe
Multumiri pentru elucidarea acestui mister. Aiurelile lui Fomenko sint tot o farsa politica ruseasca in stilul "gena e o inventie burgheza/imperialista/occidentala, Miciurin a avut dreptate, s.cl.".
|
Cu placere :D Era prea buna sa o las sa treaca. De nenea Fomenko am auzit de ceva ani buni, cand un prieten de-al meu fan conspirationist, trecea de la invadatorii drakonieni la noua lui gaselnita cu cronologia lui Fomenko. Suna bine la un pahar de bere. Acum, circula vorba ca istoricii victorieni au bagat niste date din burta si au fabricat cronologii, cel putin cand vine vorba de dinastiile egiptene antice, au acordat din burta 7-10 ani la un rege razboinic si 25-30 de ani la unul de treaba si pacifist. Se pare ca le-a dat cu virgula si au inventat un ancient dark ages pt anii ramasi in plus. Din pacate nu am surse sa le citez, asa ca nu vreau sa cad de vreun soi de Fomenko :) Oricum, istoricii victorieni nu au facut-o pe regina Victoria descendenta directa a lui Ramses al II-lea :D
Rusia putinista are o politica schizoida si avand state vechi in arta dezinformarii, fabrica ideologii de lins rani. Noua politica e ca sunt asiatici si nu au nimic in comun cu Europa depravata...nu nu.. totul condimentat cu mult nationalism si ortodoxie... Te uiti la Russia Today sau citesti vreun blogger (multi de pe la noi) in care Putin este eroul impotriva clicii iluministe mondiale si daca nu uiti cine este de fapt unchiul Ivan, iti dai de fapt seama cata propaganda curge dinspre Moscova. Ei bine, dai drumul la CNN sau alte americaneli si vezi versiunile lui unchiul Sam de brain-wash. Human hubris..capitalismul a invatat de mult ca ideologiile pot exploda in fata (e mai amuzat termenul de backfire), asa ca se foloseste de slabiciunea umana. Incep sa cred din ce in ce mai mult cand vine vorba de viitor ca distopia oweliana din 1984 are sanse infime in fata distopiei lui Huxley din Brave New World.
Societatea noastra actuala e un carusel al iluziilor si deziluziilor, iar teoriile astea conspirationiste le consider un pansament infectat, oricum un pansament, pt cei deceptionati de viata actuala, frustrati, oprimati, inadaptati si Dumnezeu mai stie din ce alte motive aleg sa faca atribuiri externe pt lucrurile care nu merg in viata lor. Eu cred ca e mai simplu decat atat, e de fapt zicala veche marxista a exploatarii omului de catre om, iar niste legende cu baubau imaginari fac bine la obedienta. Le dam prea mult importanta. E ca povestea cu orasul plin de credinciosi, smeriti si cu frica de Dumnezeu, paziti de o legiune de diavoli, pe cand orasul vecin depravat, un cuibar al crimelor si rautatilor era pazit de un singur diavol, si al batran si chior :)