Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.01.2015, 19:56:46
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Nu stiu cu cine te certi in legatura cu omorul. In plus nu stiu de ce trebuie iar sa alegem intre otrava si streang. Normal ar fi sa avem toti aia 7 ani de acasa si asa nu ar mai trebui sa alegem raul cel mai mic.
Faptul ca unii aleg sa faca misto de religii pt ca sunt atei,nu ne da noua sansa de a-I elimina prin omorire! Ce este atat de complicat???
Te faci ca nu pricepi,de fapt toti va faceti ca nu pricepeti!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Vechi 14.01.2015, 20:06:28
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Faptul ca unii aleg sa faca misto de religii pt ca sunt atei,nu ne da noua sansa de a-I elimina prin omorire! Ce este atat de complicat???
Dar cine a spus ca e normal sa-i eliminam ? Tu nu te-ai prins pana acum ca tot ce am spus si eu si altii este ca am prefera ca oamenii sa aiba educatia necesara astfel incat sa nu existe asemenea "caricaturi". Sau ele sa fie un fenomen marginal pe care il poti intalni prin toaletele insalubre, si nu o "valoare occidentala".
Vechi 14.01.2015, 20:08:43
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
Nu, Yasmina. La fel ca multi altii, si eu cred ca la tine este o problema de perceptie eronata. NIMENI nu e de acord cu crima, dar blasfemia este pacatul strigator la cer pe care nici macar Dumnezeu nu-l iarta. Diferenta este ca pentru pacatul crimei, poti fi iertat si chiar sa mai ai sanse sa ajungi in Rai. Pentru hulirea impotriva Duhului Sfant, nu poti avea absolut nicio scuza sa fii iertat. Nimeni nu te obliga sa blasfemiezi, dar rautatea altora te poate scoate atat de mult din sarite incat sa doresti sa te razbuni. Sper ca macar acum, tu sa nu te mai prefaci ca nu intelegi, si sa accepti intr-un final ca daca crima este blamata, dar iertata fiindca are o cat de mica circumstanta, hula impotriva lui Dumnezeu este total impardonabila atat timp cat nu sunt semne de indreptare.

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Vechi 15.01.2015, 01:19:01
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Nu, Yasmina. La fel ca multi altii, si eu cred ca la tine este o problema de perceptie eronata. NIMENI nu e de acord cu crima, dar blasfemia este pacatul strigator la cer pe care nici macar Dumnezeu nu-l iarta. Diferenta este ca pentru pacatul crimei, poti fi iertat si chiar sa mai ai sanse sa ajungi in Rai. Pentru hulirea impotriva Duhului Sfant, nu poti avea absolut nicio scuza sa fii iertat. Nimeni nu te obliga sa blasfemiezi, dar rautatea altora te poate scoate atat de mult din sarite incat sa doresti sa te razbuni. Sper ca macar acum, tu sa nu te mai prefaci ca nu intelegi, si sa accepti intr-un final ca daca crima este blamata, dar iertata fiindca are o cat de mica circumstanta, hula impotriva lui Dumnezeu este total impardonabila atat timp cat nu sunt semne de indreptare.
Eu ma fac ca nu inteleg?De unde ma rog ai venit cu concluzia asta pripita(dar si servita pe un ton obraznic,specifica ortodocsilor celor mai cuviosi si mai pregatiti duhovniceste).

Puteti sa scrieti sute de pagini,nimic nu ma poate convinge ca noi niste simpli oameni pacatosi ,avem drept de viata si de moarte asupra altor pacatosi!
Caci asta spuneti voi ,bineinteles cu alte cuvinte sub care va invartiti in acelasi cerc.

Nu,voi nu sunteti de acord cu omorul caricaturistilor blasfemiatori dar in cazul lor,moartea chiar isi are justificare deoarece au mers prea departe...
Pai nu se poate asta,ori sunteti de accord cu moartea lor ori nu sunteti!
Nu are rost sa incepeti cu"eu nu sunt de acord ca au fost omoriti dar si-au meritat soarta" !!!!Din acest model de gandire rezulta ca sunteti de acord si toti asemenea lor ar trebui omorati.
Ce logica are fraza asta:"nu sunt de acord dar bine le-a facut"?

Unde este invatatura aceea ca cei care blasfemiaza Duhul Sfant trebuiesc omorati iar uciderea lor are iertare?Dati-mi un link,un material ceva...
Blasfemia Duhului Sfant se poate indrepta cu pocainta,cu staruinta si smerenie;nu cred ca este ceva care nu poate fi restaurat in Imparatia Domnului.
Nu cunoasteti voi caile si judecata Domnului,poate ca acesti jurnalisti printr-un miracol reveneau la credinta mai tarziu prin diverse imprejurari.
Cine sunteti voi sa stabiliti dreptul de viata si de moarte ale pacatosilor potrivit pacatelor lor?Pt ca asta faceti cu comentariile astea lipsite de crestinatate!

Da,daca ma deranjeaza ceva in subiectul asta este lipsa de smerenie in fata acestor probleme,judecarea si infierarea aproapelui.Sariti la judecata si la pedeapsa altora uitand ca nu sunteti decat simpli spectatori !

Drept sa spun din cele ce citesc de cateva zile pe acest forum,sunt comentarii si idei foarte smintitoare fratilor! Dumnezeu stie din care varii motive sunteti atat de incrancenati pe alti bieti oameni fara minte(pacatosi) si atat de setosi de sange !!!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Vechi 15.01.2015, 13:47:32
AlbertX AlbertX is offline
Banned

Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Implicit

Citat:
Puteti sa scrieti sute de pagini, nimic nu ma poate convinge ca noi niste simpli oameni pacatosi, avem drept de viata si de moarte asupra altor pacatosi! Caci asta spuneti voi, bineinteles cu alte cuvinte sub care va invartiti in acelasi cerc.
Yasmina, ai dreptate, nimeni nu are drept de viata si de moarte asupra oricarui om. Dumnezeu este singurul care ingaduie sau nu ca un lucru sau altul sa se intample, eu asa stiu.

Jurnalistii, daca ar fi fost amendati legal la fiecare caricatura defaimatoare la adresa credintei, probabil ca s-ar fi oprit singuri. Din pacate pentru ei, se pare ca au fost chiar incurajati (financiar) sa continue sa publice acest tip de caricaturi cu tenta sexuala defaimatoare.

Este la fel de adevarat ca printre noi traiesc tot felul de dezaxati extremisti, de toate credintele, care se aprind foarte usor atunci cand au senzatia ca sunt jigniti. Acesti bolnavi ar trebui sa ingrijoreze pe toata lumea si nu islamismul, crestinismul sau orice alta credinta.

Este evident ca nici un om sanatos la cap nu este capabil sa ucida alt om, doar pentru a-si impune un anumit punct de vedere, facand abstractie de comunism si alte nenorociri de acest gen motivate pseudofilosofic doctrinar.

Din pacate gruparile teroriste finantate de diversi miliardari extremisti dezaxati au inceput sa comita din ce in ce mai multe crime, in numele islamului, si singura cale de a fi oprite este cea la care asistam ca se contureaza.
Vechi 15.01.2015, 14:05:52
EzioAuditore
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlbertX Vezi mesajul
Este la fel de adevarat ca printre noi traiesc tot felul de dezaxati extremisti, de toate credintele, care se aprind foarte usor atunci cand au senzatia ca sunt jigniti. Acesti bolnavi ar trebui sa ingrijoreze pe toata lumea si nu islamismul, crestinismul sau orice alta credinta.
Ah' Doamne cum e sa te lupti cu morile de vant! Si uite asa am realizat ca ma aflu pe un forum inclinat de religiozitate.

"Ah! atuncea ți se pare că pe cap îți cade cerul:Unde vei găsi cuvântul Ce exprimă adevărul?" - e o retorica eminesciana nu eu sunt de vina...
Vechi 15.01.2015, 14:36:12
Inorogul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlbertX Vezi mesajul
Extremistii nu sunt doar cei care au sangele rece necesar sa apese pe tragaci. Dintr-o mare de extremisti putini sunt in stare sa faca asta. ...Dar extremistii care apasa pe tragaci isi extrag resursele materiale si morale necesare infaptuirii unui astfel de act de la cei care ii aproba si subscriu acelorasi idei. E suficient sa le cante cativa in struna pentru ca ei sa creda ca fac un bine intregii omeniri (unde omenirea se restrange doar la cei care au aceleasi viziuni in legatura cu un anumit subiect; restul sunt dezumanizati). Cu cat le canta mai multi in struna, cu atat sunt mai determinati sa-si duca planul pana la capat.
Vechi 15.01.2015, 16:33:32
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
Eu ma fac ca nu inteleg?De unde ma rog ai venit cu concluzia asta pripita(dar si servita pe un ton obraznic,specifica ortodocsilor celor mai cuviosi si mai pregatiti duhovniceste).
Draga mea Yasmina, de ce esti atat de necajita? De ce crezi tu ca tonul meu este obraznic, atat timp cat in sufletul meu imi doresc sincer sa vezi lucrurile asa cum le vede orice om care a inteles intr-un fel sau altul voia lui Dumnezeu. Esti foarte bulversata de anumite aparente contradictii, dar ele au loc in sufletul tau inca tulburat, nu fiindca ar fi vorba de o reala contradictie. Cat despre acel "te faci ca nu intelegi", era raspunsul mesajului tau, cand reprosai celorlalti ca se fac ca nu inteleg. Din cate cunosc eu, toate statisticile din lume arata fara echivoc faptul ca femeia are o capacitate de perceptie uriasa fata de barbat. Eu stiu ca nici tu nu faci exceptie, dar subiectivismul te domina in momentul de fata, iar aici, trebuie sa recunoasteti, e marea voastra slabiciune.

Citat:
Puteti sa scrieti sute de pagini,nimic nu ma poate convinge ca noi niste simpli oameni pacatosi ,avem drept de viata si de moarte asupra altor pacatosi!
Caci asta spuneti voi ,bineinteles cu alte cuvinte sub care va invartiti in acelasi cerc.
Sutele de pagini au fost scrise de Sfintii Parinti, inaintea noastra, si de-acolo am mai prins... cate ceva. Nu avem pretentia ca am devenit peste noapte intelepti, ci pur si simplu reusim sa facem cateva conexiuni care in mod ciudat sunt punctul vostru forte...

Citat:
Nu,voi nu sunteti de acord cu omorul caricaturistilor blasfemiatori dar in cazul lor,moartea chiar isi are justificare deoarece au mers prea departe...
Pai nu se poate asta,ori sunteti de accord cu moartea lor ori nu sunteti!
Nu are rost sa incepeti cu"eu nu sunt de acord ca au fost omoriti dar si-au meritat soarta" !!!!Din acest model de gandire rezulta ca sunteti de acord si toti asemenea lor ar trebui omorati.
Ce logica are fraza asta:"nu sunt de acord dar bine le-a facut"?
Vrei o logica? Iti dau cateva nume: Marilyn Monroe ("regina" frumusetii"), Elvis Presley (regele rock), Bruce Lee ("regele kung fu"), John Lennon ("Cine a fost Iisus? Noi reusim sa strangem la un singur concert mai mult decat ar fi putut El aduna vreodata!"), Freddie Mercury ("I want to break free"), Michael Jackson (alt "rege rock"), Printesa Diana (apropo, se pare ca printul Harry nu-i fiul lui Charles) si pana la amaratul nostru Serban Huidu, mare carcotas, mare. Intelegi logica? Nu a noastra, a oamenilor, ca nu de noi depinde daca Dumnezeu isi intoarce sau nu fata de la ei, ci de faptul ca acesti oameni aduc sminteala "in masa", in randul celor naivi. Ca daca un mirean oarecare ar fi smintit, nu e un asa mare pericol ca nu-l ia nimeni in seama, dar o personalitate care tinde sa ajunga model pentru multi din jur, sau o revista care are influenta asupra multora, este un real motiv sa se intample ceva aparent ciudat pentru cei fara de Dumnezeu. Daca tu il ai pe Dumnezeu de partea ta, ar trebui sa "vezi" aceasta "logica"

Citat:
Unde este invatatura aceea ca cei care blasfemiaza Duhul Sfant trebuiesc omorati iar uciderea lor are iertare?Dati-mi un link,un material ceva...
Blasfemia Duhului Sfant se poate indrepta cu pocainta,cu staruinta si smerenie;nu cred ca este ceva care nu poate fi restaurat in Imparatia Domnului.
Blasfemia vine din cea mai inalta treapta a slabiciunilor omului: mandria. Putini dintre cei care au cazut in capcana mandriei, mai reusesc sa se salveze. Aici e nevoie de enorm de multa rugaciune si pocainta. Daca in naivitatea ta mai crezi ca acei rataciti au inteles acest lucru... te inseli cu buna stinta.

Citat:
Nu cunoasteti voi caile si judecata Domnului,poate ca acesti jurnalisti printr-un miracol reveneau la credinta mai tarziu prin diverse imprejurari.
Cine sunteti voi sa stabiliti dreptul de viata si de moarte ale pacatosilor potrivit pacatelor lor?Pt ca asta faceti cu comentariile astea lipsite de crestinatate!
Noi nu suntem si nu insemnam absolut nimic si nu de noi depinde daca unii mor sau traiesc. Iar miracolul apare acolo unde Dumnezeu gaseste "salas". Acolo nu e cazul!!! Nu fiindca o spunem noi, ci fiindca ei se incapataneaza sa ramana in bratele celui viclean.

Citat:
Da,daca ma deranjeaza ceva in subiectul asta este lipsa de smerenie in fata acestor probleme,judecarea si infierarea aproapelui.Sariti la judecata si la pedeapsa altora uitand ca nu sunteti decat simpli spectatori !
Pentru noi, faptul ca niste fanatici impart gloante in stanga si-n dreapta este mult mai putin dureros decat constatarea ca niste amarati rataciti terfelesc toata zidirea pana la ultima celula. Asta are cu adevarat puterea, in randul celor tineri mai ales, sa desfiinteze definitiv Harul lui Dumnezeu. Acesta este Antihristul, de fapt, nimic altceva. Tu esti atat de naiva incat chiar nu realizezi ca vrei sa coabitezi cu el!!!

Citat:
Drept sa spun din cele ce citesc de cateva zile pe acest forum,sunt comentarii si idei foarte smintitoare fratilor! Dumnezeu stie din care varii motive sunteti atat de incrancenati pe alti bieti oameni fara minte(pacatosi) si atat de setosi de sange !!!
Daca n-ai fi atat de inversunata si te-ai detasa de "om", ai intelege ca la Dumnezeu nu e loc de compromis. Nu amesteca felul in care Dumnezeu alege sa-i pedepseasca pe vinovati, cu faptul ca noi suntem de acord cu alegerile Lui. Nu noi am ales aceasta cale. Cerceteaza istoria celor ce au sfidat legea lui Dumnezeu, si vei intelege mult mai bine cum stau lucrurile. Noi suntem mult prea neinsemnati si chiar nu contam in comentariile noastre.

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Vechi 14.01.2015, 22:03:47
AlbertX AlbertX is offline
Banned

Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Implicit

Citat:
Faptul ca unii aleg sa faca misto de religii pt ca sunt atei,nu ne da noua sansa de a-I elimina prin omorire! Ce este atat de complicat??? Te faci ca nu pricepi,de fapt toti va faceti ca nu pricepeti!
Yasmina, e un pic prea mult, tu parca stiai sa te porti si civilizat ! Daca esti suparata mai bine ia o pauza. Daca in mediul in care traiesti grupul tau de amici se iau uni pe alti la misto, e treaba voastra ca acceptati. Sunt destui oameni care nu fac din mistocareala un scop in viata, e si asta o optiune, intelegi ?

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Nu, Yasmina. La fel ca multi altii, si eu cred ca la tine este o problema de perceptie eronata. NIMENI nu e de acord cu crima, dar blasfemia este pacatul strigator la cer pe care nici macar Dumnezeu nu-l iarta. Diferenta este ca pentru pacatul crimei, poti fi iertat si chiar sa mai ai sanse sa ajungi in Rai. Pentru hulirea impotriva Duhului Sfant, nu poti avea absolut nicio scuza sa fii iertat.
Aveti dreptate, dar sunt crestini si crestini pe acest forum, nu toti sunt practicanti. Pacatul impotriva Duhului Sfant este singurul care nu se iarta, dar asta nu insemna ca restul se iarta toate. La acest punct de vedere am facut si eu referire de mai multe ori atunci cand am spus ca uciderea sufletului este mult mai grea ca fapta decat uciderea trupului, pentru ca este tot pacat impotriva Duhului Sfant, dar pentru atei aceasta abordare nu este de luat in seama.
Si apropo de asta, talharul de pe cruce a fost primul om care a intrat in Rai, inaintea lui Adam, interesant, nu ?

Last edited by AlbertX; 14.01.2015 at 22:16:43.
Vechi 14.01.2015, 22:37:34
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Si eu ti-am explicat in alt mesaj, dar tu intelegi doar ca daca se condamna caricaturile atunci inseamna ca esti de acord cu omorarea. Ti-am mai spus ca poti fi si impotriva caricaturilor si impotriva a ceea ce au facut acei musulmani. Pentru ca daca esti de acord cu caricaturile inseamna ca esti de acord cu blasfemia, ceea ce e un lucru la fel de grav ca partea cealalta.
Subiect închis