Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.01.2015, 01:37:45
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
A nu fi de acord cu acele caricaturi nu înseamnă că ești de acord cu crimele comise. Detașază-te de această înțelegere greșită.
O explicație ar fi că e foarte greu de înțeles pentru noi, cei care am dus o viață cenzurată sub comunism, modul occidental de a interpreta libertatea.
Asta este problema voastra,a celor din Romania;eu aici am invatat lectia ca trebuie sa-i iubesc (macar sa-i accept pe toti oamenii)ce fac ei cu libertatea lor nu ma priveste,trebuie sa le respect libertatea avand grija in acelasi timp sa ma ingrijesc de sufletul meu.
Cum pacatuiesc altii,nu se situeaza nici macar pe planul 2 existential.

Evident ca exista diferente intre culturi si educatie,dar ele nu pot fi nivelate cu ajutorul armelor si a terorii.
Altfel Dumnezeu ne-ar fi luat pe toti ostateci si ne-ar fi crestinat cu forta si cu bataia!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Vechi 15.01.2015, 02:36:05
cristirg cristirg is offline
Banned

Data înregistrării: 26.06.2014
Implicit

Noi nu suntem Charlie! Un front al demnităt›ii nat›ionale, care nu justifică nici extremismul religios, nici pe cel anti-religios

http://ortodoxiatinerilor.ro/problem...suntem-charlie
Vechi 15.01.2015, 04:06:43
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Asta este problema voastra,a celor din Romania;eu aici am invatat lectia ca trebuie sa-i iubesc (macar sa-i accept pe toti oamenii)...
Păi bine soro, trebuia să ajungi tocmai în America, să înveți asta?...:)
Acuma, dacă tot știi lecția, acceptă-l și pe cristig, deși pare că a uitat de omenie, de când cu evenimentul ăsta care îi dă apa la moara resentimentelor cronice...
Vechi 15.01.2015, 11:46:07
cristirg cristirg is offline
Banned

Data înregistrării: 26.06.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Acuma, dacă tot știi lecția, acceptă-l și pe cristig, deși pare că a uitat de omenie, de când cu evenimentul ăsta care îi dă apa la moara resentimentelor cronice...
-cum am uitat de omenie daca imi pasa de oamenii ucisi in Siria,Nigeria...
Vechi 15.01.2015, 11:51:03
Inorogul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristirg Vezi mesajul
Nu te arunca aiurea in pareri de rau generalizate. Cine stie care dintre ei o fi spus sau ras la vreun banc sau caricatura cu iz religios la viata lui.
Vechi 15.01.2015, 15:17:26
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristirg Vezi mesajul
Îți pasă de oamenii din kualalumpur și de pinguinii de la capul verde dar nu îți pasă de colega de forum și de alți frați de credință pe care îi numești, cot la cot cu alții, în fel și chip. Dar dacă așa te simți bine și binecredincios...
Vechi 15.01.2015, 14:07:08
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Asta este problema voastra,a celor din Romania;eu aici am invatat lectia ca trebuie sa-i iubesc (macar sa-i accept pe toti oamenii)ce fac ei cu libertatea lor nu ma priveste,trebuie sa le respect libertatea avand grija in acelasi timp sa ma ingrijesc de sufletul meu.
Yasmina, iartă-mă, dar dovedești tocmai contrariul. Sincer, chiar mă surprinzi. Relaxează-te, dicutăm, schimbăm opinii. Fiecare dintre noi greșim, într-un fel sau altul. Încearcă să ne accepți așa cum gândim pentru a ne demonstra că ți-ai învățat lecția. Viețuim în comunități cu mentalități diferite și poate de aici apare și mica neînțelegere. Apropo, cum comentezi arestarea umoristului francez Dieudonné: http://jurnalul.ro/stiri/externe/umo...do-683547.html Unde mai libertatea de exprimare trâmbițată în acel marș de la Paris? Nu observi subiectivismul occidental în interpretarea libertății?

Citat:
Evident ca exista diferente intre culturi si educatie,dar ele nu pot fi nivelate cu ajutorul armelor si a terorii.
Aici e problema ta. Ai ce ai cu teroriștii de parcă cineva de pe forum le-a făcut statuie. Teroriștii din cazul de față sunt "rodul" războiului întreținut de Occident în frunte cu SUA, Anglia, Franța și alte țări dezvolate și "civilizate". Au ajuns la un asemenea nivel de civilizație încât au dat teroriști pe bandă, oameni care și-au pierdut liniștea la ei în țară de când Occidentul este prezent în zona de conflict sub semnul libertății. Îi alimentează cu arme pentru a avea motiv să-i atace. Asta e Occidentul care sub pretextul păcii și al libertății au creat războaie, teroriști, criminali.

Last edited by ovidiu b.; 15.01.2015 at 14:12:05.
Vechi 15.01.2015, 14:26:21
Inorogul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Apropo, cum comentezi arestarea umoristului francez Dieudonné: http://jurnalul.ro/stiri/externe/umo...do-683547.html Unde mai libertatea de exprimare trâmbițată în acel marș de la Paris? Nu observi subiectivismul occidental în interpretarea libertății?
Nu ma sfiesc sa-l comentez eu, fara prea multe cuvinte: un gest in concordanta cu legislatia franceza. Imi displace insa foarte mult acest tip de lege, selectiva. Mi-as dori ca acea lege, fie sa dispara, fie sa fie schimbata pentru ca o gasesc ca fiind inechitabila.
Nu ma incanta catusi de putin, spre exemplu, faptul ca pentru ura fata de evrei s-a inventat un termen nou, special (antisemitism), iar ura fata de rromi/tigani intra "la gramada", la capitolul xenofobie.
De fapt eu am o problema cu acea lege in Romania, nu in Franta in mod special.
Vechi 15.01.2015, 14:44:21
EzioAuditore
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Inorogul Vezi mesajul
.
De fapt eu am o problema cu acea lege in Romania, nu in Franta in mod special.
Serios, in Romania? Nu e de mirare ca mass-media "occidentala" ne spoieste in tabloul printesei feniciene ca "tiganii europei".
Vechi 15.01.2015, 15:12:53
Inorogul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de EzioAuditore Vezi mesajul
Serios, in Romania? Nu e de mirare ca mass-media "occidentala" ne spoieste in tabloul printesei feniciene ca "tiganii europei".
Nu iti inteleg mirarea. Sa ma apuc sa explic de ce imi doresc mai mult in Romania o schimbare in acest sens decat in orice alta tara, din moment ce traiesc in Romania? ...Nu cred ca are rost sa cobor atat de mult cu explicatiile pentru ca nu ma adresez unor copii.
Daca te-a pus pe jar exemplul meu cu tiganii afla ca a fost un exemplu la indemana pentru ca, in Romania, mie imi par a fi discriminati mai puternic si mai des acestia sau cei de etnie maghiara, spre exemplu, decat evreii. Nu vad de ce o lege a unei tari ignora realitatea acelei tari. De unde pana unde este nevoie astazi de lege care sa protejeze in mod special o comunitate anume? ...Singura explicatie este ca aceasta s-a facut la presiuni si reprezinta o "moneda de schimb".

Nu imi imaginez o lege mai "excentrica" intr-o tara europeana decat cea care stabileste un adevar istoric, filosofic etc. si pedepseste cu inchisoarea dezbaterea acestui subiect. Aceasta lege are acelasi statut precum cele depre care citeam ca sunt in vigoare in State. In California nu ai voie sa scupi decat pe un teren de baseball, in Arizona este legal sa-ti bati sotia, dar nu mai mult de o data pe luna, in Colorado e ilegal sa imprumuti aspiratorul vecinului, in Romania este ilegal sa contesti veridicitatea istorica a unu eveniment (in cazul de fata: Holocaustul). Exact acolo isi are loc o astfel de lege, alaturi de alte ciudatenii adunate din lumea toata.
Subiect închis