Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu
E extrem de trist ca putem pune in aceeasi balanta niste jurnalisti rataciti carora putin le pasa daca blasfemiaza pe Hristos, pe Dumnezeu pe Sfanta Fecioara, sau pe profetul Mahomed, cu Mihai Viteazu, Stefan Cel Mare sau alti adevarati marturisitori ai dreptei credinte. Inclusiv aceasta comparatie mi se pare o blasfemie pe care sfintii nostri voievozi n-o pot suferi.
|
Nu, nu ati inteles. Eu am pus in aceeasi balanta ce au facut fanaticii musulmani cu ceea ce au facut "sfintii voievozi". Uciderea miseleasca a unor ziaristi neinarmati mi se pare un act la fel de incalificabil ca uciderea miseleasca a unor ambasadori sau contabili neinarmati. Faptul ca autorii, intr-un caz sunt fanatici ai unei false religii si urmatori unui fals profet epileptic considerat de ei sfant, pe cand in celalalt caz sunt "marturisitori ai dreptei credinte" nu poate fi decat spre mai marea dezonoare a ultimilor.
Crincrin, nu prea am inteles, cine sunt eroii martiri ? Ca eu vorbeam de Stefan si Mihai. Despre ei e vorba ? Nu am auzit sa fie eroi martiri acestia. Martirii sunt oameni care sunt ucisi din ura fata de credinta. Stefan a murit in patul lui in urma indelungatei evolutii ale unei rani la fund suferite in cadrul unui razboi cu romanii aliati turcilor (cu care in final s-a aliat si el). Mihai a fost executat de generalul Basta in urma unei tradari a Ligii crestine.