Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.01.2012, 11:28:21
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Dar este normal? Si prin normal nu ma refer la ce accepta si practica majoritatea. Este normal dpdv al Lui Dumnezeu?
Normalitatea e relativa. Ce tie ti se pare anormal, altuia i se pare normal. Normalitatea invataturii noastre ar trebui sa fie din prisma invataturii Bisericii, si nu din prisma trairilor sau emotiilor personale.
Cine este omul ca sa isi dea cu parerea ce este normal sau nu la Dumnezeu? Cine poate pretinde ca cunoaste fiinta lui Dumnezeu ca sa ii stabilieasca gradele normalitatea in ceea ce priveste anumite lucruri?
Ia spune-mi, enormal sa stai toata ziua intr-un stalp si sa te rogi? Sau e normal sa stai incis intr-o pestera si accesul cu exterior sa fie un gemulet de 20/20? Sau e normal sa umbli descult si cu capul gol iarna, direct pe zapada?
Lista poate continua, dar eu ma opresc aici.

Cred ca exprimarea cea mai cinstita era"din punctul meu de vedere nu e normal."
Citat:
In cazul "lui" nu am ce sa obiectez doar ca a acceptat asa ceva. Dar pentru "ea". Sau nu a fost prima porunca a Lui Dumnezeu, in ceea ce priveste firea, "cresteti si va inmultiti". Nu e asta legea firii?
avem exemple de sfinti care s-au castorit si au avut o casatorie alba. Nicaieri nu scrie ca e pacat sa nu-ti doresti actul sexual. Daca te poti lipsi de el, asumandu-tiintreaga responsabilitate pe care o presupune viata de familie e un lucru foarte bun. Plus ca gestul de a creste in armonia copiii altcuiva ii inobileaza fapta.
Acum, ca tot vorbim de normalitate, spune-mi tu ce e mai normal: sa traietsi fara legatura conjugala dar sa cresti copiii altuia sau sa triesti in legatura conjugala cu sotul dar sa te feresti de a avea copii, multumindu-te doar cu unu , doi?

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce nu (prea) merg barbatii la biserica? N.Priceputu Reguli in Biserica 113 19.11.2012 13:12:39
De ce barbatii vor doar aspectul fizic? AGabriela Nunta 151 09.11.2012 09:24:09
barbatii pot fi fideli unei singure femei? Jamaica Nunta 133 10.09.2012 16:06:38