Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.08.2011, 12:15:51
cocacoc cocacoc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Iar stiinta incet incet incepe sa confirme cele scrise in toata Biblia. De exemplu ca toti oamenii se trag dintr-o stramoasa de acum cateva mii de ani si altele.
Wow iarasi afirmatii scoase parca din burta. Cred ca e a4a oara cand te intreb de unde le scoti .
Vechi 31.08.2011, 12:42:59
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cocacoc Vezi mesajul
Wow iarasi afirmatii scoase parca din burta. Cred ca e a4a oara cand te intreb de unde le scoti .
E ceva ciclic: eu scriu un mesaj, tu ma intrebi de unde le scot, eu iti dau toate datele, tu nu mai stii ce sa zici pentru ca nu le cunosti, dupa un timp iar ma intrebi, etc.
Decat sa ma tot intrebi mai bine ar fi sa te informezi chiar tu, ca nu prea ai scris nimic in sensul asta pana acum.
Despre faptul ca avem un stramos comun si o stramoasa comunna am scris pe forum, daca nu ma insel erai si tu (nu tin minte, sunt multi atei pe forum), si sunt lucruri cunoscute date de oaneii de stiinta. cauta doar pe google si imediat o sa gasesti. Vorba e de ce nu stii tu aceste lucruri? Nu ai auzit de Eva mitocondriala, de exemplu?
Vechi 31.08.2011, 12:46:27
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
Pai doar unii NP din America cred tampenia cu "o singura stramoasa". Si fiindca au bani, mediatizeaza, si uite asa, fraierele care cred in "formula as" sau fraierii care cred tot ce zice pastorul sau preotul, o inghit si pe asta, cum ca stiinta confirma basme.
Ca sa fie clar: nu sunt ateu, dar incerc sa am bun-simt si ratiune. Nu e clar ca preotii si episcopii dresandu-se multimii de tarani in predici trebuiau sa se exprime la nivelul lor, mai ales in inculta si prafuita lume slava de dupa caderea Bizantului? Si uite asa, prin repetitie, s-au intarit basme babesti, fara legatura cu Biserica sau cu stiinta experimentala, dobandind, in mintea "minunatilor oameni simpli", o putere vecina cu a dogmelor.
Vechi 31.08.2011, 13:00:58
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Pai doar unii NP din America cred tampenia cu "o singura stramoasa". Si fiindca au bani, mediatizeaza, si uite asa, fraierele care cred in "formula as" sau fraierii care cred tot ce zice pastorul sau preotul, o inghit si pe asta, cum ca stiinta confirma basme.
Ca sa fie clar: nu sunt ateu, dar incerc sa am bun-simt si ratiune. Nu e clar ca preotii si episcopii dresandu-se multimii de tarani in predici trebuiau sa se exprime la nivelul lor, mai ales in inculta si prafuita lume slava de dupa caderea Bizantului? Si uite asa, prin repetitie, s-au intarit basme babesti, fara legatura cu Biserica sau cu stiinta experimentala, dobandind, in mintea "minunatilor oameni simpli", o putere vecina cu a dogmelor.
Partea proasta pe un forum e ca tot trebuie sa repeti aceleasi lucruri cu fiecare cu care vorbesti daca nu a citit mesajele tale.
Parte proasta cu unii useri e ca spun prostii si judeca foarte siguri pe ei fara sa stie macar despre ce e vorba.
Uite mesajul meu cu lucruri arhicunoscute din stiinta: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...0&postcount=11
Din cate am citit teoria cu Eva mitocondrala a aparut inca din 1987, deci de aproape 25 de ani.
Vechi 31.08.2011, 14:01:40
Senior Member

Implicit

Citat:
Uite mesajul meu cu lucruri arhicunoscute din stiinta: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...0&postcount=11
Foarte tare, te dai pe tine ca referinta. :)))))))))))))

Ia sa vedem ce zici tu acolo.

Citat:
Oamenii de stiinta sustin ca stramosul tuturor oamenilor a trait acum 5000-6000 de ani (in sens biblic e cam perioada potopului). http://en.wikipedia.org/wiki/Most_re...ommon_ancestor
Pana acum ai raspunsul pentru stramosul omului si cum s-a raspandit el.
Asadar se cunoaste ca speciile pot suferi mici mutatii,

dar pana la o limita.

Asta sustine si evolutionismul,

deci nu se pot forma specii noi, ci doar variatii in cadrul acelor specii. Aceste mici variatii sunt rasele.

Asa din arca lui Noe au rasarit multe rase din speciile intiale.

Exista o carte care trateaza genetica din punct de vedere creationisti facuta de doi oameni de stiinta romani: http://www.scribd.com/doc/36157/Firm...-evoluionismul
Ei da, Genetica Ortodoxa, o noua ramura a stiintei. De acolo le scoti tu. Acuma incepe sa capete sens ce zici tu, io unul nu ma pot pune cu genetica ortodoxa, mai ales ca experimentele numeroase pe care le-a desfasurat cu succes ii dau o credibilitate nemarginita .

Citat:
stiinta infirma si evolutionismul.
Sigur ca da.

Last edited by cocacoc; 31.08.2011 at 14:10:32.
Vechi 31.08.2011, 16:07:23
Senior Member

Implicit

Citat:
Ei da, Genetica Ortodoxa, o noua ramura a stiintei. De acolo le scoti tu. Acuma incepe sa capete sens ce zici tu, io unul nu ma pot pune cu genetica ortodoxa, mai ales ca experimentele numeroase pe care le-a desfasurat cu succes ii dau o credibilitate nemarginita .
Bun, cum ti-am spus si data trecuta tu chiar nu stii despre ce vorbim de obicei, cel putin alti atei sustin si ceva nu doar scriu mesaje.
E vorba de primul link http://en.wikipedia.org/wiki/Most_re...ommon_ancestor
Te rog sa nu te mai bagi deagaba daca nu stii despre ce e vorba sau daca nu vrei sa faci o gluma, cel putin.
Vechi 31.08.2011, 16:30:32
Senior Member

Implicit

Intre ce scrie pe link-ul wikipedia si minunatiile pe care le-ai tastat tu sunt diferente enorme.

Cat despre manualul ala de 100 de mini-pagini de Genetica Ortodoxa, te-ai gandit vreodata ca aia ori habar nu despre ce vorbesc ori mint?

Last edited by cocacoc; 31.08.2011 at 16:33:33.
Vechi 31.08.2011, 16:46:48
Senior Member

Implicit

Citat:
Intre ce scrie pe link-ul wikipedia si minunatiile pe care le-ai tastat tu sunt diferente enorme.

Cat despre manualul ala de 100 de mini-pagini de Genetica Ortodoxa, te-ai gandit vreodata ca aia ori habar nu despre ce vorbesc ori mint?
Cum ti-am spus, data trecuta am avut reabdarea sa ma uit repede pe toate mesajele tale de pe forum si in afara de 2-3 link-uri catre site-ul evolutionist nu am gasit apropae nicio postare ca sa argumenteze ceva sau sa sustina ceva.
Si in cazul acesta, tu ca esti printre putinii care nu au auzit de Eva mitocondriala? Mai ales ca spui ca tu cunosti si eu sau noi nu prea stim nimic. Uite, daca vrei mai bine in romaneste: http://ro.wikipedia.org/wiki/Eva_mitocondrial%C4%83
Nu e chiar complet, ultimele descoperiri plaseaza stramoasa comuna acum cateva mii de ani. Am mai discutat despre asta pe forum, nu am prea mult timp sa-ti dau detalii din moment ce oricum nu te intereseaza si nu stiu daca si intelegi. Evolutionistii spun ca e stromasa comuna, dar ca au existat si alte exemplare care nu mai au stramosi azi (o ipoteza sf ca de obicei, neconfirmata de undeva).

Nu, m-am gandit ca nu stiu ce vorbesc sau mint, ma gandesc doar ca tu nu l-ai citit si cum probabil ai putine cunostinte nu ai putea deosebi daca minte sau nu. Combina mai intai cu cateva informatii de genetica, le gasesti pe wikipedia. Asta ca sa aflii ceea ce spune despre mutatii genice, cromozomiale si genomice. O sa vezi ca datele sunt exacte, le poti gasi si in alte surse stiintifice.
Daca vrei sa discutam despre ceva concret, nu am timp sa vorbim despre nimic.
Subiect închis

Tags
creatie, creationism, darwin, evolutie, evolutionism

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cum sa spun ? odi_groza Pocainta 22 11.09.2010 15:04:18
Teoria Evolutiei Evreulcelales Generalitati 96 25.09.2009 08:37:52
Oamenii de stiinta vorbesc despre Dumnezeu... amatyyy Generalitati 0 10.05.2009 13:51:19
Teoria evolutiei vs Dumnezeu seby_din_brasov Generalitati 2 19.02.2009 20:42:45