![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by ioanna; 25.08.2011 at 17:00:42. |
|
|||
|
|||
![]()
Exact. Preotii din VT varsau sange animal pentru iertarea pacatelor insa jertfa lor nu a avut aceasta putere de aceea a fost nevoie de Jertfa Domnului facuta o data si pentru totdeauna si ca atare El este adevaratul Preot care va ramane preot in veac. Doar prin El sfintii ii slujesc in chip de preot asa cum scrie in Apocalipsa. Iar la sfintenie suntem chemati cu totii.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ma rog, eu inteleg ca modelele neoprotestante au o puternica teologie sociala, din care nu trebuie iesit pe verticala pentru ca nu exista o astfel de conexiune, dar lasati Biserica Ortodoxa sa aiba preotii ei care duc mai departe cuvantul Mantuitorului pe care l-am citat mai sus. |
|
|||
|
|||
![]()
Singura istorie valabila, in ziua judecatii, este istoria propriei tale vieti. Nu vei avea eticheta de ortodox, catolic, etc.
In plus, una din caracteristicile istoriei poate fi involutia. Crestinismul pur al Sfintilor Apostoli se putea degrada in 2000 de ani. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Noi nu ne credem mantuiti, ci lucram spre mantuire, asta e diferenta, socotindu-ne cei mai pacatosi, spre diferenta de dvs. care sunteti deja mantuiti, socotindu-va cei mai desavarsiti, alesi, spalati etc. Socotiti si dumneavoastra care atitudine e mai aproape de duhul Evangheliei. Ma rog. Citat:
Discutia despre desavarsire este insa o "hrana tare". Aici noi inca suntem la stadiul de "hranitori cu lapte". |
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu daca nu aveau alta treaba, dar apostolii au hirotonit prezbiteri (batrani). In schimb, nu au hirotonit nici un preot (iereu - in originalul grecesc).
|
|
||||
|
||||
![]()
Spuneati ca nu intelegeti mandria, eu doar v-am indicat unde sa cautati, poate asa veti intelege mandria spirituala de care s-au facut vinovati unii si pentru care vor raspunde in fata Lui Dumnezeu,in ziua Judecatii. Din acest pacat, se nasc toate celelalte.
Last edited by ioanna; 25.08.2011 at 17:30:51. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cat despre preotia sacramentala, uitati asa o tema de meditatie mica (n-as vrea sa intram in discutii pentru ca s-a rasdiscutat pe forum): "Și a plăcut cuvântul înaintea întregii mulțimi, și au ales pe Ștefan, bărbat plin de credință și de Duh Sfânt, și pe Filip, și pe Prohor, și pe Nicanor, și pe Timon, și pe Parmena, și pe Nicolae, prozelit din Antiohia, Pe care i-au pus înaintea apostolilor, și ei, rugându-se și-au pus mâinile peste ei" (Fapte 6, 5-6) Aici ce hirotonesc Apostolii, servitori la mese? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() A mai fost, din cate imi aduc aminte, pe aici pe forum cineva care spunea, cu "mandrie proletara", ca el este "crestin, dar de tip nou"! Last edited by Pr. Gheorghe; 25.08.2011 at 17:41:21. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Noi avem garantia mantuirii, data de Domnul Iisus Hristos prin jertfa Sa, fara vre-un merit al nostru. Dar, stim ca putem pierde mantuirea. Depinde de credinta noastra. Lucrati spre mantuire? Sa inteleg ca Mantuitorul nu a facut totul? Sau, poate nici nu aveti nevoie de El. Citat:
Dvs. aveti evanghelia laudaroseniei ("noi lucram spre mantuire"). Noi avem Evanghelia harului nemeritat si credintei. Citat:
Ex: "Voia lui Dumnezeu este sfintirea voastra: sa va feriti de curvie;"(1 Tesaloniceni 4:3). Cand trebuie sa te lasi de patima prezentata (si altele)? La sfarsitul vietii, ca sa nu te poti umfla de mandrie? Cei care scapa de patimi, cu ajutorul lui Dumnezeu, nu se mandresc ci aduc slava lui Dumnezeu. Eu unul ma "mandresc" cu slabiciunea si neputinta mea. Daca nu ma incredeam in Dumnezeu si astazi as fi fost un betiv (daca as mai fi trait si nu muream de vre-o ciroza). |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|