![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Atat in VT cat si in NT, preotul are aceleasi atributiuni. Marea diferenta consta in faptul ca in VT preotul indeplinea un rol simbolic, intr-un locas facut de mana omului (prin tot felu de jertfe si ritualuri), aratand spre Adevaratul Preot ce avea sa vina, iar in NT, Adevaratul Preot s-a inaltat si slujeste cu adevarat (nu simbolic) cu insasusi sangele Sau, in adevaratul Locas Ceresc.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu intotdeauna. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Diavolul, vrasmasul lui Dumnezeu si al creatiei Lui, nu are chin cu tinerea pacatelor ci doar cu iertarea lor! Asa ca poti fi sigur ca vei gasi intotdeauna mult mai multe explicatii contrare invataturii Bisericii despre iertare decat despre legare. Spuneai, fratia ta, asa: "Iertarea este la Dumnezeu, prin jertfa Fiului. Prezbiterii trebuie sa duca aceasta veste a iertarii.". Ai dreptate, dar conform invataturii Bisericii, iertarea tuturor oamenilor, din toate timpurile, care urmeaza Jertfei lui Hristos Domnul se face prin credinta, dar in Biserica! De ce a dat Domnul aceasta putere a iertarii, Bisericii, este alta discutie, dar sigur El putea sa o faca, atotputernic fiind! Cum si cand se produce iertarea, ca moment intim, iarasi este o alta discutie, dar sigur Biserica (asa a dorit Domnul) nu a ramas straina acestei lucrari! (Neo)protestantii spun ca nu mai este nevoie de Biserica (Taina, sacerdot) pentru ca este de ajuns "adunarea". Insa, sunt lucrari in care calauzirea este promulgata de Domnul ca fiind obligatorie, pana la sfarsitul veacurilor! O fi stiind Domnul ceva! Nu numai calauzirea, ci si lucrarea Duhului, caci nu la toti le-a spus "luati Duh Sfant", ci numai apostolilor! Nu credem in lucrarea preotiei sacramentale? Nu se pagubeste preotia astfel, ci doar necredinciosul (sau mai bine zis, "altfel-credinciosul"!). Dar de ce nu credem? Oare consideram ca preotul este un idol?!!! Idolii sunt muti, dar prin preotie Domnul lucreaza minuni! Vino si vezi! |
|
|||
|
|||
![]()
Nu aici gresesti domnule protestant! Actuala jertfa este euharistia! Acum noi nu mai aducem jertfe animale ci ne jertfim noi impreuna cu Iisus!
Si voi, ca niste pietre vii, sunteti ziditi ca sa fiti o casa duhovniceasca, o preotie sfanta si sa aduceti jertfe duhovnicesti, placute lui Dumnezeu, prin Isus Hristos. Cum? Ori prin sangele care il oferim cand ne jertfim ori prin euharistie! Apoi vorba preotului : daca Iisus ne-a dat aceasta putere a avut el un scop. Un scop ar fi unitatea bisericii apoi alt scop ar fi ca noi cei mai putini credinciosi sa vedem harurile ce curg din biserica ! Mai spuneai ca numai Iisus poate aduce jertfe dar uite ca biblia te contrazice clar :sa aduceti jertfe duhovnicesti! Nu mai vorbesc ca e cam aiurea sa nu crezi in avertizarile care le arata Nt despre lupii rapitori! Ce fac lupii cu turma? O praduiesc! Si acesti lupi care vin pot fi ortodocsii? Pai ei sunt de la inceput! Apoi protestantii sunt formati in sute de culte sunt orbi si nu pot gasi un adevar comun se ratacesc mereu. Unii cred ceva si altii altceva. Si ce au facut ei? Au furat! Adventii au furat cand au zis ca Iisus vine in 1844. Iehovistii la fel. Si toti au furat intr-un fel de la cei care au fost de la inceput! Last edited by Neaguu; 25.08.2011 at 11:45:14. |
|
|||
|
|||
![]()
Am vazut, pe propria piele si la altii, in jurul meu. Dar, nu am avut nevoie de "preoti pamantesti" (expresia este un nonsens, din punct de vedere biblic: "daca ar fi pe pamant nici nu ar mai fi preot" - Evrei 8:4). Am avut nevoie de Preotul Ceresc. Cu ajutorul Lui, un boschetar betiv s-a transformat intr-un om scapat de patimi (inca nu de toate) si cu o familie fericita.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Actuala jertfa este cea de pe Cruce.
"si tocmai un astfel de Mare Preot ne trebuia: sfînt, nevinovat, fara pata, despartit de pacatosi, si înaltat mai presus de ceruri, care n-are nevoie ca ceilalti preoti, sa aduca jertfe în fiecare zi, întîi pentru pacatele sale, si apoi pentru pacatele norodului, caci lucrul acesta l-a fãcut o data pentru totdeauna, cînd S-a adus jertfa pe sine însusi."(Evrei 7:27) "Prin aceastã "voie" am fost sfintiti noi, si anume prin jertfirea trupului lui Isus Hristos, o data pentru totdeauna.(Evrei 10:10) A mai aduce "jertfe actuale" denota necredinta in jertfa adusa odata pentru totdeauna, de Mielul lui Dumnezeu. Citat:
Cei despre care vorbiti, se numesc adventisti de ziua a saptea si nu furat nimic nici nu au prezis vre-o data calendaristica a revenirii Domnului Iisus Hristos. Nu va fac cinste afirmatiile rautacioasa si nedevarate, la adresa altora. |
|
|||
|
|||
![]()
Imi vine greu sa cred ca din cauza unui preot, omul era un "boschetar betiv"! Apoi, ce a castigat omul? Ce-i foloseste lui si daca ar catiga toata lumea, dar...?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu. Prezbiterii trebuie hirotoniti. Exemplu: "sa asezi prezbiteri ("presbuteros" - nu "iereus") în fiecare cetate, dupã cum ti-am poruncit"(Tit 1:5) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Mai bine betiv dar in rai." Asta vreti sa sugerati? Ar fi total gresit. Betivii nu merg in rai nici cu sute de slujbe. O spune clar Scriptura. Vedeti 1 Corinteni 6:9. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|