Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.08.2011, 11:22:47
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
In VT preotul avea alte atributiuni, in NT are altele.
Atat in VT cat si in NT, preotul are aceleasi atributiuni. Marea diferenta consta in faptul ca in VT preotul indeplinea un rol simbolic, intr-un locas facut de mana omului (prin tot felu de jertfe si ritualuri), aratand spre Adevaratul Preot ce avea sa vina, iar in NT, Adevaratul Preot s-a inaltat si slujeste cu adevarat (nu simbolic) cu insasusi sangele Sau, in adevaratul Locas Ceresc.
Vechi 25.08.2011, 11:28:27
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Prietene protestant (un om care imi pare de treab si cauta adevarul) Iisus cand ii vindeca pe cei pacatosi nu le spunea ca le sunt iertate pacatele?
O spunea insusi Domnul Iisus Hristos. Nu-i putem compara pe slujitorii pamantesti cu Mantuitorul.

Citat:
Deci a vindeca pe cineva de o boala inseamna a il scapa de un anumit pacat!
Nu intotdeauna.
Vechi 25.08.2011, 11:30:31
Pr. Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
P.S. Nu pot sa explic ce inseamna "celor ce le veti tine (pacatele) vor fi tinute".
Stia Domnul ca daca va spune doar "cui veti ierta pacatele, iertate vor fi", vor aparea interpretari cu scopul de a dezbina Biserica prin coruperea invataturii corecte! Dincolo de explicatii referitoare la puterea preotului de a ierta pacatele, (te) intreb, de ce oare nu pot sa intelegi ce inseamna: "celor ce le veti tine (pacatele) vor fi tinute"? Adica ai puterea intelectuala si competenta duhovniceasca spre a intelege cum este cu iertarea pacatelor, chiar pana la a-L aduce pe Domnul in argumentatii, dar nu mai ai puterea si cunostinta de a explica despre "tinerea lor"! Nu simti inselaciunea, probabil!

Diavolul, vrasmasul lui Dumnezeu si al creatiei Lui, nu are chin cu tinerea pacatelor ci doar cu iertarea lor! Asa ca poti fi sigur ca vei gasi intotdeauna mult mai multe explicatii contrare invataturii Bisericii despre iertare decat despre legare.

Spuneai, fratia ta, asa: "Iertarea este la Dumnezeu, prin jertfa Fiului. Prezbiterii trebuie sa duca aceasta veste a iertarii.". Ai dreptate, dar conform invataturii Bisericii, iertarea tuturor oamenilor, din toate timpurile, care urmeaza Jertfei lui Hristos Domnul se face prin credinta, dar in Biserica! De ce a dat Domnul aceasta putere a iertarii, Bisericii, este alta discutie, dar sigur El putea sa o faca, atotputernic fiind! Cum si cand se produce iertarea, ca moment intim, iarasi este o alta discutie, dar sigur Biserica (asa a dorit Domnul) nu a ramas straina acestei lucrari!

(Neo)protestantii spun ca nu mai este nevoie de Biserica (Taina, sacerdot) pentru ca este de ajuns "adunarea". Insa, sunt lucrari in care calauzirea este promulgata de Domnul ca fiind obligatorie, pana la sfarsitul veacurilor! O fi stiind Domnul ceva! Nu numai calauzirea, ci si lucrarea Duhului, caci nu la toti le-a spus "luati Duh Sfant", ci numai apostolilor!

Nu credem in lucrarea preotiei sacramentale? Nu se pagubeste preotia astfel, ci doar necredinciosul (sau mai bine zis, "altfel-credinciosul"!). Dar de ce nu credem? Oare consideram ca preotul este un idol?!!! Idolii sunt muti, dar prin preotie Domnul lucreaza minuni! Vino si vezi!
Vechi 25.08.2011, 11:34:52
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Nu aici gresesti domnule protestant! Actuala jertfa este euharistia! Acum noi nu mai aducem jertfe animale ci ne jertfim noi impreuna cu Iisus!
Si voi, ca niste pietre vii, sunteti ziditi ca sa fiti o casa duhovniceasca, o preotie sfanta si sa aduceti jertfe duhovnicesti, placute lui Dumnezeu, prin Isus Hristos. Cum? Ori prin sangele care il oferim cand ne jertfim ori prin euharistie!
Apoi vorba preotului : daca Iisus ne-a dat aceasta putere a avut el un scop. Un scop ar fi unitatea bisericii apoi alt scop ar fi ca noi cei mai putini credinciosi sa vedem harurile ce curg din biserica ! Mai spuneai ca numai Iisus poate aduce jertfe dar uite ca biblia te contrazice clar :sa aduceti jertfe duhovnicesti!
Nu mai vorbesc ca e cam aiurea sa nu crezi in avertizarile care le arata Nt despre lupii rapitori! Ce fac lupii cu turma? O praduiesc! Si acesti lupi care vin pot fi ortodocsii? Pai ei sunt de la inceput! Apoi protestantii sunt formati in sute de culte sunt orbi si nu pot gasi un adevar comun se ratacesc mereu. Unii cred ceva si altii altceva. Si ce au facut ei? Au furat! Adventii au furat cand au zis ca Iisus vine in 1844. Iehovistii la fel. Si toti au furat intr-un fel de la cei care au fost de la inceput!

Last edited by Neaguu; 25.08.2011 at 11:45:14.
Vechi 25.08.2011, 11:53:46
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pr. Gheorghe Vezi mesajul
prin preotie Domnul lucreaza minuni! Vino si vezi!
Am vazut, pe propria piele si la altii, in jurul meu. Dar, nu am avut nevoie de "preoti pamantesti" (expresia este un nonsens, din punct de vedere biblic: "daca ar fi pe pamant nici nu ar mai fi preot" - Evrei 8:4). Am avut nevoie de Preotul Ceresc. Cu ajutorul Lui, un boschetar betiv s-a transformat intr-un om scapat de patimi (inca nu de toate) si cu o familie fericita.
Vechi 25.08.2011, 12:11:18
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Atat in VT cat si in NT, preotul are aceleasi atributiuni. Marea diferenta consta in faptul ca in VT preotul indeplinea un rol simbolic, intr-un locas facut de mana omului (prin tot felu de jertfe si ritualuri), aratand spre Adevaratul Preot ce avea sa vina, iar in NT, Adevaratul Preot s-a inaltat si slujeste cu adevarat (nu simbolic) cu insasusi sangele Sau, in adevaratul Locas Ceresc.
prietene te inseli? Preotii in VT nu puteau ierta (sau tine) pacatele. Sa inteleg ca si tu sustii ca toti suntem prezbiteri?
Vechi 25.08.2011, 12:12:51
Banned

Implicit

Citat:
Actuala jertfa este euharistia!
Actuala jertfa este cea de pe Cruce.

"si tocmai un astfel de Mare Preot ne trebuia: sfînt, nevinovat, fara pata, despartit de pacatosi, si înaltat mai presus de ceruri, care n-are nevoie ca ceilalti preoti, sa aduca jertfe în fiecare zi, întîi pentru pacatele sale, si apoi pentru pacatele norodului, caci lucrul acesta l-a fãcut o data pentru totdeauna, cînd S-a adus jertfa pe sine însusi."(Evrei 7:27)

"Prin aceastã "voie" am fost sfintiti noi, si anume prin jertfirea trupului lui Isus Hristos, o data pentru totdeauna.(Evrei 10:10)

A mai aduce "jertfe actuale" denota necredinta in jertfa adusa odata pentru totdeauna, de Mielul lui Dumnezeu.

Citat:
Acum noi nu mai aducem jertfe animale ci ne jertfim noi impreuna cu Iisus!
Cum va jertfiti?

Citat:
Adventii au furat cand au zis ca Iisus vine in 1844. Iehovistii la fel. Si toti au furat intr-un fel de la cei care au fost de la inceput!
Cei despre care vorbiti, se numesc adventisti de ziua a saptea si nu furat nimic nici nu au prezis vre-o data calendaristica a revenirii Domnului Iisus Hristos. Nu va fac cinste afirmatiile rautacioasa si nedevarate, la adresa altora.
Vechi 25.08.2011, 12:18:36
Pr. Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
Cu ajutorul Lui, un boschetar betiv s-a transformat intr-un om scapat de patimi (inca nu de toate) si cu o familie fericita.
Imi vine greu sa cred ca din cauza unui preot, omul era un "boschetar betiv"! Apoi, ce a castigat omul? Ce-i foloseste lui si daca ar catiga toata lumea, dar...?
Vechi 25.08.2011, 12:20:17
Banned

Implicit

Citat:
prietene te inseli? Preotii in VT nu puteau ierta (sau tine) pacatele.
Vrei sa spui ca cei din NT pot sa ierte pacate? Ai vazut vre-un apostol a lui Hristos (care au inteles corect pasajul din Ioan 20:23) sa declare iertate pacatele cuiva?

Citat:
Sa inteleg ca si tu sustii ca toti suntem prezbiteri?
Nu. Prezbiterii trebuie hirotoniti. Exemplu: "sa asezi prezbiteri ("presbuteros" - nu "iereus") în fiecare cetate, dupã cum ti-am poruncit"(Tit 1:5)
Vechi 25.08.2011, 12:24:46
Banned

Implicit

Citat:
Imi vine greu sa cred ca din cauza unui preot, omul era un "boschetar betiv"!
Nici nu am spus asa ceva.

Citat:
Apoi, ce a castigat omul? Ce-i foloseste lui si daca ar catiga toata lumea, dar...?
"Mai bine betiv dar in rai." Asta vreti sa sugerati? Ar fi total gresit. Betivii nu merg in rai nici cu sute de slujbe. O spune clar Scriptura. Vedeti 1 Corinteni 6:9.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38