![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
si al cui preot este Iisus? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca termenul batran producea confuzie, se putea folosi termenul prezbiter (asa cum se face in unele biserici crestine). |
|
|||
|
|||
![]()
Este Preotul meu. Imi este duhovnic, mijloceste la Tatal (cu jertfa Sa) pentru iertarea mea si imi da putere sa ma indrept.
Poate fi si Preotul tau, daca nu ai altul si doresti acest lucru. |
|
||||
|
||||
![]()
si daca Hristos este singurul preot si singurul care poate ierta pacatele (afara de Tatal), de ce a dat puterea apostolilor de a ierta pacatele? (Ioan 20:22-23)?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In alta parte, apostolul Iacov vorbeste despre rugaciunea prezbiterilor pentru vindecarea si iertarea celor bonavi. Iertarea este la Dumnezeu, prin jertfa Fiului. Prezbiterii trebuie sa duca aceasta veste a iertarii. Nicaieri, in Sfanta Scriptura, nu am gasit ca apostolii au dat verdicte de genul "iertate iti sunt pacatele". P.S. Nu pot sa explic ce inseamna "celor ce le veti tine (pacatele) vor fi tinute". |
|
|||
|
|||
![]()
Bine ar fi sa fie doar atat.
Tocmai ca prezbiterul nu are nicidecum aceleasi atributiuni cu Preotul (iereu). Preotul mijloceste la Tatal, cu sange varsat, pentru iertarea pacatelor. Prezbiterul are rol de simplu slujbas si invatator al Evangheliei lui Hristos. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
In VT preotul avea alte atributiuni, in NT are altele. Si daca prezbiterul este doar un invatator al bibliei, atunci de ce era nevoie sa fie uns pentru a primi Duhul Sfant? Si apropos care este parerea ta in legatura cu diaconii? Sunt tot una cu prezbiterii? Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]()
Prietene protestant (un om care imi pare de treab si cauta adevarul) Iisus cand ii vindeca pe cei pacatosi nu le spunea ca le sunt iertate pacatele? Deci a vindeca pe cineva de o boala inseamna a il scapa de un anumit pacat!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|