![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Bineinteles ca prezbiter era si este o functie sacerdotala. Dar, preot este numai Unul: Domnul Iisus Hristos. Daca citesti Noul Testament, vei vedea ca in crestinism nu exista "ierei" (preoti) pamantesti. Pentru slujitorii pamantesti se folosesc doar termenii de prezbiter(batran), episcop, diacon.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
si al cui preot este Iisus? |
|
|||
|
|||
![]()
Este Preotul meu. Imi este duhovnic, mijloceste la Tatal (cu jertfa Sa) pentru iertarea mea si imi da putere sa ma indrept.
Poate fi si Preotul tau, daca nu ai altul si doresti acest lucru. |
|
||||
|
||||
![]()
si daca Hristos este singurul preot si singurul care poate ierta pacatele (afara de Tatal), de ce a dat puterea apostolilor de a ierta pacatele? (Ioan 20:22-23)?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In alta parte, apostolul Iacov vorbeste despre rugaciunea prezbiterilor pentru vindecarea si iertarea celor bonavi. Iertarea este la Dumnezeu, prin jertfa Fiului. Prezbiterii trebuie sa duca aceasta veste a iertarii. Nicaieri, in Sfanta Scriptura, nu am gasit ca apostolii au dat verdicte de genul "iertate iti sunt pacatele". P.S. Nu pot sa explic ce inseamna "celor ce le veti tine (pacatele) vor fi tinute". |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Diavolul, vrasmasul lui Dumnezeu si al creatiei Lui, nu are chin cu tinerea pacatelor ci doar cu iertarea lor! Asa ca poti fi sigur ca vei gasi intotdeauna mult mai multe explicatii contrare invataturii Bisericii despre iertare decat despre legare. Spuneai, fratia ta, asa: "Iertarea este la Dumnezeu, prin jertfa Fiului. Prezbiterii trebuie sa duca aceasta veste a iertarii.". Ai dreptate, dar conform invataturii Bisericii, iertarea tuturor oamenilor, din toate timpurile, care urmeaza Jertfei lui Hristos Domnul se face prin credinta, dar in Biserica! De ce a dat Domnul aceasta putere a iertarii, Bisericii, este alta discutie, dar sigur El putea sa o faca, atotputernic fiind! Cum si cand se produce iertarea, ca moment intim, iarasi este o alta discutie, dar sigur Biserica (asa a dorit Domnul) nu a ramas straina acestei lucrari! (Neo)protestantii spun ca nu mai este nevoie de Biserica (Taina, sacerdot) pentru ca este de ajuns "adunarea". Insa, sunt lucrari in care calauzirea este promulgata de Domnul ca fiind obligatorie, pana la sfarsitul veacurilor! O fi stiind Domnul ceva! Nu numai calauzirea, ci si lucrarea Duhului, caci nu la toti le-a spus "luati Duh Sfant", ci numai apostolilor! Nu credem in lucrarea preotiei sacramentale? Nu se pagubeste preotia astfel, ci doar necredinciosul (sau mai bine zis, "altfel-credinciosul"!). Dar de ce nu credem? Oare consideram ca preotul este un idol?!!! Idolii sunt muti, dar prin preotie Domnul lucreaza minuni! Vino si vezi! |
|
|||
|
|||
![]()
Am vazut, pe propria piele si la altii, in jurul meu. Dar, nu am avut nevoie de "preoti pamantesti" (expresia este un nonsens, din punct de vedere biblic: "daca ar fi pe pamant nici nu ar mai fi preot" - Evrei 8:4). Am avut nevoie de Preotul Ceresc. Cu ajutorul Lui, un boschetar betiv s-a transformat intr-un om scapat de patimi (inca nu de toate) si cu o familie fericita.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si fariseii ziceau ca Iisus scoate pe cel rau cu ajutorul celui rau. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|