![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Imi vine greu sa cred ca din cauza unui preot, omul era un "boschetar betiv"! Apoi, ce a castigat omul? Ce-i foloseste lui si daca ar catiga toata lumea, dar...?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Mai bine betiv dar in rai." Asta vreti sa sugerati? Ar fi total gresit. Betivii nu merg in rai nici cu sute de slujbe. O spune clar Scriptura. Vedeti 1 Corinteni 6:9. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Bineinteles ca betivii nu vor mosteni Imparatia Cerurilor, dar pe de alta parte aceste lucruri nu sunt automatisme, iconomia lui Dumnezeu depasind orice gandire omeneasca. Aceasta o stim din practica, in istoria Bisericii noastre fiind nenumarate exemple de patimi care au fost ridicate abia la sfarsitul vietii omului, tocmai ca sa nu se mandreasca. Avem o istorie bogata, e drept. Last edited by Lavrentiu; 25.08.2011 at 12:32:06. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu ne invata cu totul altceva: "Cei ce sunt ai lui Hristos Isus, si-au rastignit firea pamînteascã împreunã cu patimile si poftele ei."(Galateni 5:24). Asa este. Aveti enorm de multe exemple de oameni care au murit in patimile si poftele lor. O fi uitat Dumnezeu sa le ridice patimile la sfarsitul vietii? Sau, le-a fost respectata alegerea gresita, pe care au facut-o de-a lungul vietii si pe care nu i-ati ajutat sa si-o schimbe (ca nu cumva sa se mandreasca). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by ioanna; 25.08.2011 at 17:00:42. |
|
|||
|
|||
![]()
Singura istorie valabila, in ziua judecatii, este istoria propriei tale vieti. Nu vei avea eticheta de ortodox, catolic, etc.
In plus, una din caracteristicile istoriei poate fi involutia. Crestinismul pur al Sfintilor Apostoli se putea degrada in 2000 de ani. |
|
||||
|
||||
![]()
Spuneati ca nu intelegeti mandria, eu doar v-am indicat unde sa cautati, poate asa veti intelege mandria spirituala de care s-au facut vinovati unii si pentru care vor raspunde in fata Lui Dumnezeu,in ziua Judecatii. Din acest pacat, se nasc toate celelalte.
Last edited by ioanna; 25.08.2011 at 17:30:51. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() A mai fost, din cate imi aduc aminte, pe aici pe forum cineva care spunea, cu "mandrie proletara", ca el este "crestin, dar de tip nou"! Last edited by Pr. Gheorghe; 25.08.2011 at 17:41:21. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Noi nu ne credem mantuiti, ci lucram spre mantuire, asta e diferenta, socotindu-ne cei mai pacatosi, spre diferenta de dvs. care sunteti deja mantuiti, socotindu-va cei mai desavarsiti, alesi, spalati etc. Socotiti si dumneavoastra care atitudine e mai aproape de duhul Evangheliei. Ma rog. Citat:
Discutia despre desavarsire este insa o "hrana tare". Aici noi inca suntem la stadiul de "hranitori cu lapte". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Noi avem garantia mantuirii, data de Domnul Iisus Hristos prin jertfa Sa, fara vre-un merit al nostru. Dar, stim ca putem pierde mantuirea. Depinde de credinta noastra. Lucrati spre mantuire? Sa inteleg ca Mantuitorul nu a facut totul? Sau, poate nici nu aveti nevoie de El. Citat:
Dvs. aveti evanghelia laudaroseniei ("noi lucram spre mantuire"). Noi avem Evanghelia harului nemeritat si credintei. Citat:
Ex: "Voia lui Dumnezeu este sfintirea voastra: sa va feriti de curvie;"(1 Tesaloniceni 4:3). Cand trebuie sa te lasi de patima prezentata (si altele)? La sfarsitul vietii, ca sa nu te poti umfla de mandrie? Cei care scapa de patimi, cu ajutorul lui Dumnezeu, nu se mandresc ci aduc slava lui Dumnezeu. Eu unul ma "mandresc" cu slabiciunea si neputinta mea. Daca nu ma incredeam in Dumnezeu si astazi as fi fost un betiv (daca as mai fi trait si nu muream de vre-o ciroza). |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|