Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.08.2011, 10:37:00
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
N-au o alta Biblie, Martorii lui Iehova invata din aceeasi Biblie ca si noi, chiar am constatat asta. Nu stiu ce ai consultat tu, care editii tiparite, insa din ce am vazut si mi-au confirmat unii dintre ei, Biblia e aceeasi. Diferenta e ca ei merg pe o interpretare strict literara (asa spun),„acuzandu-ne” pe noi ca facem abuz de sensul figurat; pe de alta parte si ei interpeteaza destule pasaje alegorice, doar nu ai cum sa le iei la modul propriu, caci ar fi lipsite de sens.
Revin pe seara cu exemple. Eu i-am cunoscut aici, in Franta, asa ca Biblia primita de la ei este in franceza. Purtand discutii cu ei, imi ziceau mereu sa le arat citatele si cautandu-le in Biblia lor pentru a le arata, asa am descoperit modificarile, foarte subtile dar pe care isi cladesc apoi argumentatia pentru ca au totul deja pregatit in Turnul de Veghe pentru a combate pozitia oficiala a Bisericilor traditionale, in speta catolica, cu privire la existenta Trinitatii, a vietii dupa moarte etc. Dar revin cu exemple mai tarziu.
Vechi 19.08.2011, 11:56:02
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Cred ca Ioana ti-a dat un raspuns foarte bun in privinta acelei foi de despartire! Oricum biblia spune ca Dumnezeu i-a ordonat sa ucida pe inamicii sai si nu diavolul! Si nu este numai exemplu asta! Sincer de cand scriu pe forumuri crestine nu am mai intalnit un caz cu atatea idei nastrusnice ca tine! Eu cred ca ori ai citit n carti religioase si ai un amestec de idei in minte care mai de care mai confuze ori urmaresti un interes obscur. E parerea mea.
Eu nu cred ca Dumnezeu ne poate ordona sa ne iubim cei care ne ucid familia si continua sa ne ucida dar in schimb sa nu stam de vorba cu ereticii si sa uram la ei pana si hainele care le poarta!

Last edited by Neaguu; 19.08.2011 at 11:58:46.
Vechi 19.08.2011, 12:22:16
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Cred ca Ioana ti-a dat un raspuns foarte bun in privinta acelei foi de despartire! Oricum biblia spune ca Dumnezeu i-a ordonat sa ucida pe inamicii sai si nu diavolul! Si nu este numai exemplu asta! Sincer de cand scriu pe forumuri crestine nu am mai intalnit un caz cu atatea idei nastrusnice ca tine! Eu cred ca ori ai citit n carti religioase si ai un amestec de idei in minte care mai de care mai confuze ori urmaresti un interes obscur. E parerea mea.
Eu nu cred ca Dumnezeu ne poate ordona sa ne iubim cei care ne ucid familia si continua sa ne ucida dar in schimb sa nu stam de vorba cu ereticii si sa uram la ei pana si hainele care le poarta!
Vedeti ca un student la Teologie v-a raspuns ca trebuie iubiti TOTI dusmanii fara discutie. Si este ceea ce a cerut Iisus de la noi si a aplicat atat El cerand lui Dumnezeu sa ii ierte pe ucigasii Lui ca nu stiau ce fac si exact la fel au facut TOTI MARTIRII care au cerut lui Dumnezeu iertare pentru crimele celor care ii torturau si ii omorau. Daca dvs. nu doriti sa aplicati este strict problema dvs.

Mea culpa, cel care raspunsese la aceasta problema nu era studentul la Teoogie ci un alt user. Le-am confundat profilele. In orice caz are dreptate si, avand in vedere ca deja sunteti a doua persoana care crede ca iubirea de vrajmas ceruta de Domnul ar fi pe categorii, as dori sa aflu si parerea oficiala a BO ca sa stiu de ce parte a baricadei se afla ca pana acum nu am mai auzit ortodocsi care sa aplice cuvantul Domnului in mod diferit pe categorii diferite de vrajmasi.

Cat despre treaba cu cartea de despartire, Ioanna nu a dat citatul asa ca nu are rost sa mai continuam sa vorbim in vant, aveti rabdare pana diseara cand o sa am mai mult timp, ca sa discutam pe concret.

Last edited by Adriana3; 19.08.2011 at 15:05:50.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38