![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() eu de exemplu, imi iubesc foarte mult sotia si fetita. |
|
|||
|
|||
![]()
Si daca sotia sau fetita ar dori sa se faca preot, ati accepta?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Femeia e chemata sa iubeasca..barbatul nu, e trimis la "alte treburi". Ca de exemplu? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu zic sa-ti mai masori cuvintele.. Citat:
Citat:
Daca vrei, poti incerca un studiu demografic in directia asta. Nu ca ar avea vreo relevanta spirituala dar poate te mai racoresti.. :)) Citat:
Sau are la baza un studiu stiintific, bazat pe un esantion reprezentativ si un chestionar relevant din acest punct de vedere? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Sfintul apostol Pavel a spus ca barbatii necredinciosi se vor mintui prin femeile credincioase. Acesta e si cazul sfintei Rita. Sfinta Lucia, sfinta Bernadetta, sfinta Ecaterina Laboure, cele carora li s-a aratat Sfinta Fecioara, toate, fara exceptie, s-au retras in minastiri. Colegele acestora nici nu stiau ca ele sint cele carora li s-a aratat sfinta Fecioara. Iar sfinta Fecioara ce le-a spus? Mergi la preot, mergi la episcop si bate o medalie, sau ridica un sanctuar etc. Ele erau niste mesagere. Iar de vorbit s-a vorbit: au vorbit preotii. Ele au ales sa taca si numai datorita ascultarii si-au scris memoriile, ca sa intelegem si noi putin din sfintenia lor. Iar in aceasta disputa nu cred ca are rost sa continuam prea mult. Eu cred ca femeile nu trebuie sa fie preoti, iar dumneavoastra da; ce sens au disputele? Cred ca in aceste zile toata lumea vorbeste, toti sint experti in tot si in toate, toti au ceva de spus, de comentat, de adaugat. Iar femeia, dupa parerea mea, trebuie sa faca aceleasi lucruri pe care le-au facut femeile sfinte din Sfinta Scriptura: sa puna masa, sa aduca apa, sa-L insoteasca pe Isus pe Calvar (acolo barbatii au cam dat bir cu fugitii), sa fie ca Veronica, acea femeie sfinta care i-a sters fata Lui Isus cu o marama, atunci cind isi cara cruce, sa inmorminteze mortii, sa mearga la cimitir sa faca toata rinduiala etc. Last edited by nutucutu; 15.08.2011 at 20:29:46. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Afirmatie bazata pe supozitia cumva ca 13 barbati n-ar fi putut manca impreuna un miel? :)) Si ce crezi, Mama Lui ar fi fugit cand a fost arestat Hristos? Scuza-ma ca trebuie sa ti-o spun atat de direct dar batii campii absolut fara nici o gratie. Citat:
Pai de ce ne-am mira..dar si de ce i-am lua si ca reper? Pe tine te inteleg, fara confesiune si fara busola spirituala, orice suna bine pentru gusturile feministe, e musai sa fie si adevarat. [quite] A venit timpul ca oamenii sa accepte ceea ce este drept, de asta s-au inmultit aparitiile sale in care nu tace absolut deloc. [/quote] Mda, aparitii puse la indoiala chiar si de catolicii insisi.. Citat:
Lupta cica pentru un rol care ele oricum nu-l au si nici nu-l inteleg. |
|
|||
|
|||
![]()
Deloc interpretabil. Pe Golgota, dintre cei care erau cu Iisus, a urcat doar Sf. Ioan si femeile. Sfantul Ioan era cel care gandea cu inima, ca atare lui i-a fost incredintata femeia, Sfanta Fecioara, sa ii fie mama. Dintre toti barbatii care L-au urmat pe Iisus doar cei nominalizati de El au rezistat sa il urmeze, dar pana la capat doar unul singur. Femeile nici n-au avut nevoie sa fie nominalizate de El ca sa aiba curajul sa Il urmeze. De aceea nedreptatea care se face memoriei lor de catre unii prin afirmatia ca ele nu ar fi ucenice, este inca si mai mare tocmai pentru ca ele L-au urmat pe Domnul tocmai din pura iubire pentru El mai presus de orice frica (ca doar femeile sunt acuzate mereu ca sunt slabe si fricoase, nu?). Iar Domnul a zis ca din aceasta ii va cunoaste pe ucenicii Sai, din iubirea pe care o au fata de ceilalti. Ca atare, dupa dreptate, s-a aratat prima data femeilor care L-au iubit mai mult. Si merita citita Evanghelia apocrifa a Mariei Magdalena in care, in momentul in care ii spune lui Petru ca Domnul i se aratase inviat, acesta riposteaza ca nu se putea arata unei femei inaintea lui. Oamenii au fost cei care nu au putut sa-si deschida inima complet la dreptatea lui Dumnezeu care are un singur criteriu: masura iubirii avuta de fiecare. Insa dreptatea Lui se va face si ca atare discriminarea femeii va inceta.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. a inteles perfect invatatura BO in legatura cu acest lucru si a acceptat-o fara sa ii fie impusa. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sfanta Rita o dadeam ca exemplu din cauza unui alt user care sustine ca femeia este vai de capul ei si doar barbatul o salveaza. Cazul Sfintei Rita este exact pe dos, ea si-a stapanit barbatul care s-a convertit pana la urma, din pacate prea tarziu pentru ca a fost ucis pentru rautatile trecute. Iar biserica nu a vrut sa o primeasca pe Sf. Rita ca si calugarita decat dupa ceva timp. Asa-i biserica, ii ia timp pana sa accepte voia lui Dumnezeu. Cat despre femeile care au avut aparitii de ale sfintei Fecioare, normal ca au fost trimise la preoti si episcopi, ca daca acestia erau femei, tot la ei le-ar fi trimis. Tu insa nu cunosti intregul lor mesaj, nu cunosti ce s-a cenzurat, nu cunosti vad modul in care au fost tratate aceste femei si nu cunosti modul in care cel putin o parte din Biserica ta lupta din interior pentru a se face dreptate si a se implini vointa lui Dumnezeu. Dar dreptatea se va face. Iar faptul ca sunt alese femeile ca mesager si nu barbatii arata ca ele sunt mai capabile sa primeasca si sa duca un mesaj mai departe, exact ca si femeile de la mormant. Last edited by Adriana3; 15.08.2011 at 20:50:29. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca si-ar dori ati accepta? Si daca fetita isi va dori, ati accepta? Intrebarea este ce atitudine ati avea dvs. in fata unei astfel de dorinte, nu daca acum vreuna din ele manifesta sau nu dorinta.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|