![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Deci raspunsul dvs. la intrebarea legata de apostolul Pavel este ca nu le lua in calcul pe femei? Sau aveti alta explicatie pentru afirmatia apostolului care luata la litera este neadevarata in conditiile in care femeile nu erau apostoli. Explicati-mi afirmatia apostolului si va raspund si eu in continuare. Si o mentiune, in functie de Evanghelia citita, femeile sunt mai multe sau doar Maria Magdalena.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe langa acestia, a mai fost unul cu numele de apostol in mod onorific, apostolul neamurilor, Sf. Pavel. Exact cel care a zis ca Domnul s-a aratat pentru prima oara apostolilor, fara sa se fi aratat nici celor 12 si nici lui care inca nu era convertit. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doar pacatele o pot indemna pe femeie sa-si doreasca sa fie preot! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre apostoli, daca sunt 12, ce ne facem cu Pavel? Dar cu Barnaba? Si de ce Iuda a trebuit sa fie inlocuit? Cel care l-a inlocuit, era si el apostol? Cati apostoli sunt pana la urma? Asta doar ca sa vezi ca inca nu am ajuns la faza de a fi deacord, ci de a lamuri lucrurile: ce este un apostol. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"CAPITOLUL 11 Despre cuviinta cu care sa stam in Biserica si la Cina Domnului. 1. Fiti urmatori ai mei, precum si eu sunt al lui Hristos. 2. Fratilor, va laud ca in toate va aduceti aminte de mine si tineti predaniile cum vi le-am dat. 3. Dar voiesc ca voi sa stiti ca Hristos este capul oricarui barbat, iar capul femeii este barbatul, iar capul lui Hristos: Dumnezeu. 4. Orice barbat care se roaga sau prooroceste, avand capul acoperit, necinsteste capul sau. 5. Iar orice femeie care se roaga sau prooroceste, cu capul neacoperit, isi necinsteste capul; caci tot una este ca si cum ar fi rasa. 6. Caci daca o femeie nu-si pune val pe cap, atunci sa se si tunda. Iar daca este lucru de rusine pentru femeie ca sa se tunda ori sa se rada, sa-si puna val." Este adevarat ca titlul este adaugat de autori, insa ideea ramane, oamenii nu prooroceau acasa la ei ci in comunitate, acolo unde se aduna comunitatea. Pe vremea aceea nu existau biserici ca acum, ci se adunau in casa a cate unui credincios. Bisrica nu era altceva decat comunitatea de crestini. Acum imi raspunzi si tu la intrebarea cu apostolii, cati erau de fapt? De ce Iuda a fost inlocuit? Se numara si inlocuitorul printre apostoli? Devin 13 acum? Se adauga si Pavel si Barnaba? Pe Barnaba, tot Domnul l-a ales apostol? Cand si cum? Last edited by Adriana3; 17.08.2011 at 23:34:38. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Va aduc aminte, fratilor, Evanghelia pe care v-am binevestit-o, pe care ati si primit-o, intru care si stati, Prin care si sunteti mantuiti; cu ce cuvant v-am binevestit-o - daca o tineti cu tarie, afara numai daca n-ati crezut in zadar. Caci v-am dat, intai de toate, ceea ce si eu am primit, ca Hristos a murit pentru pacatele noastre dupa Scripturi; Si ca a fost ingropat si ca a inviat a treia zi, dupa Scripturi; Si ca S-a aratat lui Chefa, apoi celor doisprezece; In urma S-a aratat deodata la peste cinci sute de frati, dintre care cei mai multi traiesc pana astazi, iar unii au si adormit; Dupa aceea S-a aratat lui Iacov, apoi tuturor apostolilor; Iar la urma tuturor, ca unui nascut inainte de vreme, mi S-a aratat si mie." (http://www.biblia-ortodoxa.ro/noul-t...apostol-pavel/) Vedeti ca nici urma sa mentionze vreo femeie. Apoi, acolo unde este scris "Chefa, apoi celor doisprezece" este o greseala de traducere, trebuia sa fie "Chefa, deci celor doisprezece". Si se pune intrebarea cine sunt "apoi tuturor apostolilor" care apar dupa Iacov? Si cine este Iacov in acest caz? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|