![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Va rog nu le mai amestecati in ciorba dumneavoastra, domnule Catalin! Daca un confrate ortodox (Eugen7) va contrazice pe buna dreptate si cu bun simt nu e cazul sa atacati alte confesiuni pentru a va scoate dumneavoastra "dreptatea". Pentru cultura dumneavoastra: - Neoprotestantii nu afirma despre credinta dracilor ca ar fi mantuitoare. Este o absurditate. Crestinii sunt mantuiti prin credinta, nu dracii. - Neoprotestantii subliniaza importanta botezului in apa, cu Duhul Sfant si împartasirea cu Trupul si Sangele Domnului. Sunt porunci ale lui Isus. Crestinul trebuie sa le împlineasca. NU sunt mantuitoare in sensul ca pot exista oameni care vor fi mantuiti fara sa le fi implinit. Ex: Singurul om despre care Isus a afirmat ca va ajunge in Rai nu se botezase în apa, nu fusese botezat cu Duhul Sfant si nu se impartașise. A fost mantuit prin pocainta si credinta. In Rai vor ajunge si oameni nebotezati in apa sau cu Duhul Sfant dar nu vor ajunge cei nepocaiti si necredinciosi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In legatura cu ce cred neoprotestantii, stiu cam ce cred ei, si va rog sa ne scutiti de aiurelile cu atacarea altor confesiuni, ca doar n-o sa spunem ca invatatura ortodoxa e la fel cu cea penticostala. Despre ce cred neoprotestantii, nu stiu ce scrii acolo, ca as fi spus eu ca ei ar crede ca si credinta ingerilor cazuti e mantuitoare. Daca nu ti-ai inteles credinta neoprotestanta, acesta e raspunsul tutror ortodocsilor (si catolicilor) la afirmatiile neoprotestantilor ca trebuie doar sa crezi in Iisus. Dupa ce te botezi la ei esti automat mantuit, indiferent de fapte. Nu doresc o polemica despre credinta penticostala, ca nu am timp de asa ceva. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este doar una din multele tale inventii pe care insa nu ai cum sa le argumentezi Da, asta am afirmat si eu, nu stiti. Si v-am indemnat sa vorbiti despre ceea ce stiti nu despre ceea ce nu stiti. Citat:
Pentru cultura dumneavoastra: - Neoprotestantii nu cred ca botezul este mantuitor. Credinta care duce la Nasterea din Nou e mantuitoare. - Credinta care nu arata prin fapte nu este mântuitoare. Citat:
In acest caz va rog sa va abtineti de la a face afirmatii despre ceea ce cred neoprotestantii. Puteti, desigur, polemiza cu ortodocsii informati care NU sunt de parerile dumneavoastra. Last edited by vinerea13; 19.05.2011 at 10:30:55. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu stiu daca incerci sa o invarti ca sa iasa bine sau tu esti un neoprotestant atipic, care crede altceva decat ceilalti neoprotestanti. In ortodoxie nu are importanta doar sa creada cineva in Iisus si sa fie Botezat, conteaza faptele. La neoprotestanti conteaza sa te botezi al ei si sa crezi in Iisus (bineitneles, ca doar daca devii ateu nu esti mantuit nici pentru ei). Ei spun ca astfel esti mantuit astfel, trebuie doar sa nu-ti pierzi credinta. Doar prin fapte ne mantuim, adica ce face omul avand har si credinta. daca tu crezi ca prin fapte ne mantuim e bine, asa cred si ortodocsii. vezi daca si neoprotestantii spun asta. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Talharul de pe cruce este in Rai, inca din acea zi in care Domnul a raspuns rugaciunii acestuia spunand: "Adevarat zic tie, astazi vei fi cu Mine in Rai". Trebuie remarcat ca talharul s-a pocait de pacatele sale, recunoscandu-si vina si pedeapsa biemeritata si a cerut iertarea lui Hristos afirmand divinitatea Lui: "Pomeneste-ma Doamne intru imparatia Ta". Intelegerea si eplicarea mantuirii este dificila si necesita o explicatie teologica profunda. Iata doar cateva intrebari elocvente in acest sens: 1. A fost mantuit talharul? Si daca da cum? 2. Este posibila mantuirea fara Sfantul Botez si fara Sfanta Impartasanie. Daca da cum? 3. Se poate ajuge in Rai fara a fi mantuit? Daca da cum? (indiciu: Hristos nu ii spune talharului ca este mantuit ci ii spune doar ca va fi in Rai ci EL, inca din acea zi.) Citat:
In Rai sunt multe locasuri precum si in iad sunt mai multe locasuri. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar nu pot sa nu observ adevarurile simple: prin pocainta si credinta talharul a ajuns in Rai. Alaturi de Isus. Ce iși poate dori mai mult un om? Daca crestinul va putea, el se va boteza, se va impartasi cu Trupul si cu Sangele Domnului, va face fapte bune... Sunt convins ca si talharul le-ar fi facut daca ar fi avut posibilitatea. Dar a ajuns in Rai, cu Isus, fara ele. Doar prin pocainta si credinta. Care ar fi diferenta intre a fi mantuit si a fi cu Isus in Rai? Last edited by vinerea13; 19.05.2011 at 10:55:09. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|