Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.01.2011, 10:34:43
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

O intrebare ar trebui sa-ti pui pe final...De ce in istoria de 2000 de ani a ortodoxiei,nu a fost niciodata hirotonita o femei preot?

Erau ei inapoiati,un Sfantul Nicolae,Vasile cel Mare,Ioan Gura de Aur ,Maxim Marturisitorul sa,incat sa nu propuna hirotonia femeilor? !!!Crezi ca acum oamenii si preotii sunt mai apropiati de Dumnezeu si vad lucruri in plus,pe care sfintii Parinti nu le vedeau?
Vechi 21.01.2011, 11:26:17
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
. Nici vorba sa ii fi dat parintele dezlegare de pacate, parintele i-a dat doar Impartasania cu Trupul si Sangele Domnului fara de care nu putem ajunge in Imparatie...
Aa... din punctul tau de vedere era mult prea vrednica de Sfanta Impartasanie si a luat-o asa ca sa aiba o scara spre ceruri. Traiesc cu impresia ca nu stii ce implica aceasta taina si ce consecinte implica. Ea a stat in pustiu si nu a propovaduit nimic, si-a cautat mantuirea si sigur nu s-a zis tot, s-a lasat doar ce trebuie sa stim, a fost mai mult si ramane o taina. Dar tu tine-o pe a ta, ca eu refuz sa ma mai obosesc.
Vechi 21.01.2011, 11:32:41
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
O intrebare ar trebui sa-ti pui pe final...De ce in istoria de 2000 de ani a ortodoxiei,nu a fost niciodata hirotonita o femei preot?

Erau ei inapoiati,un Sfantul Nicolae,Vasile cel Mare,Ioan Gura de Aur ,Maxim Marturisitorul sa,incat sa nu propuna hirotonia femeilor? !!!Crezi ca acum oamenii si preotii sunt mai apropiati de Dumnezeu si vad lucruri in plus,pe care sfintii Parinti nu le vedeau?
Mentalitatile si prejudecatile se inlatura foarte greu, mai ales cele legate de femeie, si nu la sfinti ci la populatia generala care nu ar fi putut intelege. Nu sfintii sunt problema ci ceilalti. Oamenii primesc cele necesare la timpul potrivit, asa ca pe vremea acelor sfinti, timpul inca nu venise pentru ca prejudecatile inca nu erau invinse. Asa cum s-a intamplat si cu toate celelalte introduse in timp si schimbate in permanenta. Pentru ca Biserica a evoluat si asta nu inseamna ca apostolii erau inapoiati pentru ca nu au spus ceea ce au spus alti sfinti de dupa ei. Fiecare a spus ceea ce Duhul Sfant a stiut ca poate fi spus la vremea lui, atat si nimic mai mult.
Si cu asta gata. Daca intelegeti ca sunteti plini de prejudecati si ca din cauza lor, si nu a sfintilor, femeia este nedreptatita, bine, daca nu, nu-i bai, o sa intelegeti altadata. Nu vreau sa imi pierd eu roadele rugaciunii din cauza unor prejudecati.
Ramaneti deci cu bine!
Vechi 21.01.2011, 11:33:54
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Implicit

Citat:
Eu nu am zis sa nu respectam preotii, dimpotriva, sunt slujitori ai Domnului si trebuie respectati. Eu am zis doar ca si femeile trebuie sa aiba voie sa fie preot pentru ca nu le lipseste absolut nimic. Si iata un caz concret in care cel mai induhovnicit era o femeie si nu un barbat...
Ba da draga, le lipseste.... CURATENIA. Cred ca esti familiarizata cu faptul ca femeia are zilele ei in care este spurcata, ce vrei, sa intre asa in altar sa moara acolo si sa-si condamne sufletul in iad pe vesnicie. O singura Femeie are voie in Sfanta Sfintelor si aceea este Pururea Fecioara Maria. Daca tu te consideri vrednica sa fii preot (impropriu spus) esti stapanita de mandrie si te preamaresti fara merit. Nici o femeie de pe pamant nu este vrednica de asa ceva, indiferent cat te zbati tu, exista doar alegerea de a fi maica.
Tu faci confuzie grava, ca nu a zis nimeni ca o femeie nu poate fi mai vrednica decat un barbat, dar sa demonstreze prin fapte de credinta (Sfanta Paraschiva, de exemplu, nu a avut astfel de pretentii si nici Sfanta Maria Egipteanca, Sfanta Filoteia, chiar daca erau pline har si pe doua din ele ni le-a lasat Dumnezeu drept marturie)
Vechi 21.01.2011, 11:34:20
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dianagroza Vezi mesajul
Aa... din punctul tau de vedere era mult prea vrednica de Sfanta Impartasanie si a luat-o asa ca sa aiba o scara spre ceruri. Traiesc cu impresia ca nu stii ce implica aceasta taina si ce consecinte implica. Ea a stat in pustiu si nu a propovaduit nimic, si-a cautat mantuirea si sigur nu s-a zis tot, s-a lasat doar ce trebuie sa stim, a fost mai mult si ramane o taina. Dar tu tine-o pe a ta, ca eu refuz sa ma mai obosesc.
Diana, te rog sa nu iti mai bati joc de oameni. Iisus a zis clar ca cine nu mananca trupul Sau si nu bea sangele Sau nu poate intra in Imparatie. Punct. Tare va mai place sa va bateti joc de oameni! Urat din partea voastra!
Vechi 21.01.2011, 11:34:30
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Implicit

Citat:
Dupa care tot Sf. Ap. Pavel a zis ca in Hristos nu mai exista nici barbat si nici femeie. Atunci care barbat este preot daca in Hristos nu mai exista nici barbat si nici femeie? Sf. Ap. Pavel a fost invatat incetul cu incetul de Duhul Sfant, de ce va opriti la primii lui pasi pe calea credintei si nu luati tot ceea ce i-a fost descoperit? Si va las sa gasiti daca intr-adevar Ap. Pavel a zis preot, cautati in limba originala si in toate limbile in care a fost tradus ulterior, cu exceptia celei romanesti, ca sa va lamuriti unde sta adevarul
Si pentru cultura dvs, tot Sf. Ap. Pavel era convins ca sfarsitul va veni in timpul vietii lui si iata ca nu a fost asa. Incercati sa integrati in context invatatura sfintilor si nu ca pe ceva absolut scos din context... Absolute sunt doar invataturile Domnului care nu a invatat ca barbatul trebuie sa fie preot ci a invatat doar ca oamenii sa nu faca ca si conducatorii lumii acesteia care comanda in chip de stapani, ci cel care vrea sa fie mai mare peste altii sa se faca slujitor acelora. Asa ca nu au nici un drept barbatii sa faca pe stapanii bisericii si nici sa fie stapani peste femeile din biserica, pentru ca biserica = barbati si femei impreuna. Nu este niciunul stapanul celuilalt ca sa ii impuna regulile proprii. Trebuie ascultati cu totii, barbati si femei, pentru ca biserica SUNT TOTI IMPREUNA si nicidecum nu apartine biserica cuiva ca si cum un membru al bisericii i-ar putea detine pe ceilalti, ca si cum mana ar apartine piciorului si ar dicta acestuia ce sa faca. Cel care dicteaza este capul care tine cont de toate madularele, asa ca va face femei preot, o sa va obisnuiti si cu asta Si deja a facut in alte parti unde demnitatea femeii este mai respectata...
Doamna Adriana,

in primul rand nu faceti referire la cultura mea, caci nici eu nu am facut referire la obsesia dvs. bazata pe o expresie pe care o translatati din zona eshatologica in cea a organizarii si administratiei Bisericii.

"In Hristos nu mai este barbat, nici femeie" are sens doar daca tinem cont ce a spus Hristos ca raspuns la intrebarea saducheilor referitoare la femeia care fusese casatorita, pe rand,, cu 7 frati: ca in imparatia cerurilor nici nu se insoara, nici nu se marita, ci sunt ca ingerii lui Dumnezeu.
Altfel, aceasta fraza poate fi foarte usor adusa ca argument pentru homosexualitate: ce mai conteaza cu cine intri in pat, daca in sufletul tau esti credincios lui Hristos, iar in Hristos nu mai conteaza diferenta barbat / femeie ? Stiati ca exista homosexuali care cu adevarat il cauta pe Hristos, ba chiar si-au facut si o "biserica" a lor in SUA ? Din punctul dvs. de vedere, ei sunt perfect intemeiati pe Biblie...

Pe de alta parte, dupa parerea dvs., Biblia este doar un fel de cronica in care cineva se contrazice de la un moment la atul. V-ati gandit vreo clipa ca daca apostolul Pavel a gresit intr-un loc din Biblie si apoi intervine tot in Biblie ca sa corecteze, atunci de fapt Biblia nu este decat o colectie de erori care trebuiesc indreptate, iar in consecinta nu Dumnezeu vorbeste de fapt, ci niste oameni care azi zic una, iar maine se contrazic ??

Daca Dumnezeu ori greseste, ori se contrazice, atunci de fapt nu este nici un Dumnezeu ! Si atunci toata stradania dvs. de a demonstra ca femeia are drept la hirotonie e desarta, caci la ce folos sa vrei sa slujesti cuiva care de fapt nu exista ??

Cum adica, Dumnezeu nu a invatat ca barbatul trebuie sa fie preot ?? Scrie clar in vechiul si in noul testament despre acest lucru, dar dvs. vreti sa desfiintati totul cu un citat rastalmacit si aplicat ca un litru de acid sulfuric pe o operatie pe cord deschis.
Atunci, daca nu e valabil TOT ce scrie in Biblie, rezulta ca nu e valabil nimic de acolo, si din nou stradania dvs. e doar o desertaciune.

"Biserici" care "hirotonesc" femei ?? Aceea nu e preotie, ci doar o miscare necrestina care isi pune eticheta de crestin.
Si eu pot sa pretind ca sunt chinez doar pentru ca stiu limba si am ochii mai oblici... poate ca pot obtine si cetatenie chineza... dar in mod fundamental nu am cum sa fiu, fiindca nu am in structura mea nimic chinezesc, ci doar o eticheta pusa pe un amabalaj.

Regert daca nu intelegeti aceste lucruri.

Si daca tot sustineti ceea ce sustineti, sa stiti ca NU sunteti ortodoxa, la fel cum Nu poate fi ortodox cineva care crede cu tarie in reincarnare, dar tine posturile ortodoxe, merge la liturghii si face parastase dupa tipicul ortodox. Acela, ca si chinezul din mine, e ortodox doar pe eticheta de pe el, dar nu fiinta sa.
Vechi 21.01.2011, 11:37:57
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dianagroza Vezi mesajul
Ba da draga, le lipseste.... CURATENIA. Cred ca esti familiarizata cu faptul ca femeia are zilele ei in care este spurcata, ce vrei, sa intre asa in altar sa moara acolo si sa-si condamne sufletul in iad pe vesnicie. O singura Femeie are voie in Sfanta Sfintelor si aceea este Pururea Fecioara Maria. Daca tu te consideri vrednica sa fii preot (impropriu spus) esti stapanita de mandrie si te preamaresti fara merit. Nici o femeie de pe pamant nu este vrednica de asa ceva, indiferent cat te zbati tu, exista doar alegerea de a fi maica.
Tu faci confuzie grava, ca nu a zis nimeni ca o femeie nu poate fi mai vrednica decat un barbat, dar sa demonstreze prin fapte de credinta (Sfanta Paraschiva, de exemplu, nu a avut astfel de pretentii si nici Sfanta Maria Egipteanca, Sfanta Filoteia, chiar daca erau pline har si pe doua din ele ni le-a lasat Dumnezeu drept marturie)
Necuratia la femei este o prejudecata romaneasca si ruseasca care nu exista in alte parti, la greci de exemplu. Iisus a curatit lumea si a zis sa nu mai numim noi necurat ceea ce El a curatit. In fine, daca ai fi avut dorinta de a sti ceva si nu de a arunca pietre, ai fi vazut mai sus ca am scris deja despre asta.
Si cu asta gata. Am inteles ca de fapt aici va place sa va bateti joc de oameni, va face placere chiar. Treaba voastra.
Vechi 21.01.2011, 11:38:57
Banned

Implicit

Citat:
Mentalitatile si prejudecatile se inlatura foarte greu, mai ales cele legate de femeie, si nu la sfinti ci la populatia generala care nu ar fi putut intelege. Nu sfintii sunt problema ci ceilalti. Oamenii primesc cele necesare la timpul potrivit, asa ca pe vremea acelor sfinti, timpul inca nu venise pentru ca prejudecatile inca nu erau invinse. Asa cum s-a intamplat si cu toate celelalte introduse in timp si schimbate in permanenta. Pentru ca Biserica a evoluat si asta nu inseamna ca apostolii erau inapoiati pentru ca nu au spus ceea ce au spus alti sfinti de dupa ei. Fiecare a spus ceea ce Duhul Sfant a stiut ca poate fi spus la vremea lui, atat si nimic mai mult.
Si cu asta gata. Daca intelegeti ca sunteti plini de prejudecati si ca din cauza lor, si nu a sfintilor, femeia este nedreptatita, bine, daca nu, nu-i bai, o sa intelegeti altadata. Nu vreau sa imi pierd eu roadele rugaciunii din cauza unor prejudecati.
Ramaneti deci cu bine!
Te rog sa nu-ti pierzi roadele rugaciunii,dar mai am o intrebare de logica:

Daca atunci nu erau prejudecati ,de ce nu au existat femei preot,pentru ca au fost femei calugarite,femei martire pentru Hristos,insa femei preot de ce nu au fost ? ? ?
Vechi 21.01.2011, 11:41:33
Banned

Implicit

Au trebuit sa treaca 2000 de ani,ca sa intelegem noi,prin Adriana,ca si femeile pot fi hirotonite...Ce greu de cap suntem!!!!
Vechi 21.01.2011, 11:42:57
Banned

Implicit

Multumim Adriana ca ne luminezi mintea,ma duc sa arunc cartile Sfintilor Parinti,care sunt pline de prejudecati si astept sa-mi dai tu o bibliogrefie noua,sau poate scrii tu o carte...
Subiect închis

Tags
din ospățul credinței

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul pentru femeile insarcinate anculina Postul 202 27.04.2016 09:39:32
Sfaturi pentru un prea-pacatos laur_3440 Pocainta 6 16.05.2010 20:02:26
(Cum) sunt informate femeile inainte de avort? andreicosmovici Generalitati 10 11.08.2008 08:29:04