Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.01.2011, 12:21:33
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
Deci, dvs. eludati Biblia cu Biblia in mana si aruncati vina pe asa-zise prejudecati omenesti, cand de fapt "vina" cerintei ca clericul crestin sa fie barbat ii apartine lui Dumnezeu...
Pe de alta parte, daca roada rugaciunilor dvs. este aceea de a milita pentru a fi hirotonita, e bine sa va intrebati cui va rugati de fapt si cine va da raspuns la rugaciune.

Cercetati un pic sinaxarul ortodox: exista vreo sfanta care a fost preot ? Exista sfinte care sunt considerate asemenea cu apostolii, dar NU si asemenea clericilor hirotoniti.

Aveti duhovnic ? El ce spune despre militantismul dvs. referitor la hirotonia femeii ?Ortodoxia dvs. sta sau cade in functie de raspunsul la aceste intrebari.

Ceea ce propuneti dvs. nu va duce la vreo "evolutie" a ortodoxiei sau catolicismului, ci doar la aparitia unei (sau a unui numar mai mare de ) secte feministe, pretins crestine si poate pretins ortodoxe...

Ceea ce va spun , desi cu duritate, va spun totusi cu dragoste. Gasiti-va pacea lui Hristos. E mai buna decat adevarul pe care vreti sa-l creati in mod artificial.
Dupa cum vedeti, preotii ortodocsi din Occident care nu sunt romani, nu au nimic impotriva preotiei la femei, dimpotriva, se discuta introducerea ei.
Vechi 21.01.2011, 12:23:21
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Dupa cum vedeti, preotii ortodocsi din Occident care nu sunt romani, nu au nimic impotriva preotiei la femei, dimpotriva, se discuta introducerea ei.
Aceia nu mai sunt preoti ortodocsi,ci eretici...Parerea intunecatei mele minti ,plina de prejudecati .....
Vechi 21.01.2011, 12:25:08
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Implicit

Adriana, trebuie sa intelegi ca sunt cazuri izolate, sunt si mari ierarhi care o dau rau de tot cu bata in balta.
Idei de genul duc la dezbinare... Biserica nu trebuie modernizata, sa ramana asa cum este.
Vechi 21.01.2011, 12:27:36
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dianagroza Vezi mesajul
Adriana, trebuie sa intelegi ca sunt cazuri izolate, sunt si mari ierarhi care o dau rau de tot cu bata in balta.
Idei de genul duc la dezbinare... Biserica nu trebuie modernizata, sa ramana asa cum este.
Cred ca Duhul Safnt care conduce biserica prin ierarhi, stie mai bine ce are de facut. Biserica s-a schimbat mereu de la infiintarea ei, si o sa se schimbe in continuare dupa cum va dori Dumnezeu prin Duhul Sfant. Trebuie sa va obisnuiti cu idea...
Vechi 21.01.2011, 12:33:03
dianagroza's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Cred ca Duhul Safnt care conduce biserica prin ierarhi, stie mai bine ce are de facut. Biserica s-a schimbat mereu de la infiintarea ei, si o sa se schimbe in continuare dupa cum va dori Dumnezeu prin Duhul Sfant. Trebuie sa va obisnuiti cu idea...
Conteaza despre ce schimbari este vorba. Mi mi se par idei venite de la diavol. Cum zici ca esti familiarizata cu Sfanta Scriptura, invoc si eu ideea: inger din cer sa vina sa va propovaduiasca altceva si sa nu-l credeti.
Cand femeile vor fi preoti in Bisericile Ortodoxe si vor putea intra in Sfantul Munte, Dumnezeu si-a intors fata de la noi (parere personala).
Vechi 21.01.2011, 13:27:56
Banned

Implicit

Citat:
Conteaza despre ce schimbari este vorba. Mi mi se par idei venite de la diavol. Cum zici ca esti familiarizata cu Sfanta Scriptura, invoc si eu ideea: inger din cer sa vina sa va propovaduiasca altceva si sa nu-l credeti.
Cand femeile vor fi preoti in Bisericile Ortodoxe si vor putea intra in Sfantul Munte, Dumnezeu si-a intors fata de la noi (parere personala).
Si atunci cum de au fost acceptate schimbari in Biserica in plus fata de ce a zis Sf. Ap. Pavel? Ii blamati pe protestanti care vor sa se reintoarca la biserica primitiva spunandu-le ca schimbarile facute de sfintii au fost inspirate de la Duhul Sfant, si apoi veniti si spuneti ca de fapt si ingeri din cer sa fi fost, schimbarile nu trebuie acceptate. Hotarati-va care varianta este adevarata. Si daca optati pentru schimbare, spuneti-mi pe ce criterii judecati care schimbari vin de la Duhul Sfant si care nu. Si apoi spuneti cum explicati ca au fost acceptate schimbari in ciuda cuvintelor Sf. Ap. Pavel. Si apoi spuneti daca a fost Sf. Ap. Pavel mai putin luminat decat sfintii de dupa el care au facut schimbarile.

Last edited by Adriana3; 21.01.2011 at 13:31:25.
Vechi 21.01.2011, 13:30:20
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Nu ii blamam pe protestanti,doar le atragem atentia ca au parasit Biserica,adica nava mantuitoare,corabia lui Noe...

Si daca ei nu vor sa se salveze,nu vom parasi barca,ci ne vom salva pe noi insine...
Vechi 21.01.2011, 14:03:15
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Nu ii blamam pe protestanti,doar le atragem atentia ca au parasit Biserica,adica nava mantuitoare,corabia lui Noe...

Si daca ei nu vor sa se salveze,nu vom parasi barca,ci ne vom salva pe noi insine...
Dar nu mu-ati raspuns cum de s-au facut schimbari in ciuda cuvintelor Sf. Ap. Pavel care a zis ca si inger din cer sa vina, noi sa nu acceptam nimic. Si nu mi-ati raspuns daca Sf. Ap. Pavel a fost mai putin luminat decat sfintii de dupa el care au facut schimbarile.
Si apropos daca este mandrie sau nu a zice ca de 2000 de ani lumea inca nu a fost pregatita sa accepte femeia preot, nu este la fel mandrie a zice ca evreii de atatea mii de ani nu erau pregatiti sa il primeasca pe Hristos? Ca putea veni Hristos sa salveze lumea si imediat dupa caderea lui Adam si Eva, sau dupa 100 de ani, s-au dupa o mie. A fost mandrie din partea apostolilor ca a venit dupa atatea mii de ani? Vedeti ca nu este vorba de nici o mandrie la mijloc, ci stie Duhul Sfant mai bine cat se poate duce de o societate intr-un anumit timp si pregatirea se face incetul cu incetul, de-a lungul a generatii.
Vechi 21.01.2011, 14:05:29
dianagroza's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Si atunci cum de au fost acceptate schimbari in Biserica in plus fata de ce a zis Sf. Ap. Pavel? Ii blamati pe protestanti care vor sa se reintoarca la biserica primitiva spunandu-le ca schimbarile facute de sfintii au fost inspirate de la Duhul Sfant, si apoi veniti si spuneti ca de fapt si ingeri din cer sa fi fost, schimbarile nu trebuie acceptate. Hotarati-va care varianta este adevarata. Si daca optati pentru schimbare, spuneti-mi pe ce criterii judecati care schimbari vin de la Duhul Sfant si care nu. Si apoi spuneti cum explicati ca au fost acceptate schimbari in ciuda cuvintelor Sf. Ap. Pavel. Si apoi spuneti daca a fost Sf. Ap. Pavel mai putin luminat decat sfintii de dupa el care au facut schimbarile.
Nu stiu exact la ce schimbari te referi, dar pot banui. Dumnezeu ne-a vorbit prin sfinti, prin ei ne dam seama ce e de indreptat si ce nu, altfel nu ar mai sta marturie. Prin viata lor plina de fapte de credinta, multi suferind pentru ea, ne arata ce e dreapta credinta. Ce e plin cu duh sfant nu are cum sa fie minciuna.
Dar visurile de la Dumnezeu si cele de la diavol cum le deosebesti?

Ti s-a intamplat sa vezi pe cineva in poza si sa nu cunosti? Daca da, in momentul in care ai primit raspunsul ai crezut, chiar daca nu te-ai intalnit niciodata cu acea persoana?
Vechi 21.01.2011, 15:06:33
Banned

Implicit

Citat:
Nu stiu exact la ce schimbari te referi, dar pot banui. Dumnezeu ne-a vorbit prin sfinti, prin ei ne dam seama ce e de indreptat si ce nu, altfel nu ar mai sta marturie. Prin viata lor plina de fapte de credinta, multi suferind pentru ea, ne arata ce e dreapta credinta. Ce e plin cu duh sfant nu are cum sa fie minciuna.
Dar visurile de la Dumnezeu si cele de la diavol cum le deosebesti?

Ti s-a intamplat sa vezi pe cineva in poza si sa nu cunosti? Daca da, in momentul in care ai primit raspunsul ai crezut, chiar daca nu te-ai intalnit niciodata cu acea persoana?
Nu schimbati subiectul, va rog, atunci cand nu stiti raspunde. Spuneti simplu ca nu stiti, este mai cinstit asa. Pentru ca stiti foarte bine care sunt schimbarile. Fac parte din Traditia Bisericii si au dus in timp la separarea in mai multe biserici (ortodoxa copta, armeniana, greaco-ortodoxa, romano-catolica), si apoi la aparitia miscarii protestante care a vrut sa se intoarca la origini tocmai pe baza cuvintelor Sf. Ap. Pavel. Toti argumenteaza ca schimbarile vin de la Duhul Sfant in ciuda faptului ca nu au existat la apostoli si in ciuda faptului ca Sf. Ap. Pavel a zis sa nu existe alta invatatura.
Subiect închis

Tags
din ospățul credinței

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul pentru femeile insarcinate anculina Postul 202 27.04.2016 09:39:32
Sfaturi pentru un prea-pacatos laur_3440 Pocainta 6 16.05.2010 20:02:26
(Cum) sunt informate femeile inainte de avort? andreicosmovici Generalitati 10 11.08.2008 08:29:04