Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.12.2010, 13:19:00
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Religia: Ortodox
Implicit

Spune-mi si mie de ce crezi tu, ca religia ta e cea dreapta, si ar fi frumos s-o mentionezi aici care e, cateva argumente te rog.

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Contează ce spui sau ce nu spui, ori contează mai mult ceea ce faci? Crezi că păgânii considerau că bucata aia de lemn era chiar dumnezeul lor? Să fim serioși! Era doar opera mâinlor lor... Ei aveau nevoie de ceva fizic, de ceva palpabil în fața căruia să se închine zeului (considerat) real din cer. Ei nu se închinau în duh și adevăr...
Reply With Quote
Vechi 14.12.2010, 14:07:27
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirabela Vezi mesajul
Spune-mi si mie de ce crezi tu, ca religia ta e cea dreapta, si ar fi frumos s-o mentionezi aici care e, cateva argumente te rog.
Religia mea e religia creștină și poate pentru prima dată veți fi de acord cu mine că aceasta e religia dreaptă, chiar fără să vă dau argumente.
Și ca să răspund întrebării tale [nepuse], sunt de confesiune adventist de ziua a șaptea.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2010, 14:44:58
Senior Member

Implicit

as vrea sa te rog ceva, daca tu spui ca e religia dreapta, adu-ne argumente din biblie, unde sa scrie clar ca e religia dreapta.

Citat:
Religia mea e religia creștină și poate pentru prima dată veți fi de acord cu mine că aceasta e religia dreaptă, chiar fără să vă dau argumente.
Și ca să răspund întrebării tale [nepuse], sunt de confesiune adventist de ziua a șaptea.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2010, 15:05:30
roxanax43 roxanax43 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.09.2010
Locație: Undeva in RO
Implicit

La calendarele crestin ortodoxe exista si cate o icoana. Dupa ce trece anul si schimbam calendarul ce se face cu icoana? se arunca impreuna cu calendarul? se pastreaza?
Cu iconitele pe hartie simpla sau plasticate primite de-a lungul timpului ce se face?
Reply With Quote
Vechi 14.12.2010, 15:24:45
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de roxanax43 Vezi mesajul
La calendarele crestin ortodoxe exista si cate o icoana. Dupa ce trece anul si schimbam calendarul ce se face cu icoana? se arunca impreuna cu calendarul? se pastreaza?
Cu iconitele pe hartie simpla sau plasticate primite de-a lungul timpului ce se face?
Nu-s icoane alea ci doar reproduceri dupa icoane. La fel și cele "de buzunar".
Reply With Quote
Vechi 14.12.2010, 16:24:19
roxanax43 roxanax43 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.09.2010
Locație: Undeva in RO
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Nu-s icoane alea ci doar reproduceri dupa icoane. La fel și cele "de buzunar".
Dar nu ati raspuns la intrebare, se pastreaza sau nu?
Reply With Quote
Vechi 14.12.2010, 16:27:22
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de roxanax43 Vezi mesajul
Dar nu ati raspuns la intrebare, se pastreaza sau nu?
Nu-i păcat să le trimiți la reciclare!
Reply With Quote
Vechi 14.12.2010, 15:27:50
Banned

Implicit

Citat:
as vrea sa te rog ceva, daca tu spui ca e religia dreapta, adu-ne argumente din biblie, unde sa scrie clar ca e religia dreapta.
Pentru un creștin, nu cred că mai este nevoie să i se aducă argumente că religia creștină e cea dreaptă. Întrebarea aceasta ar putea s-o pună eventual un evreu, ori un musulman. Este drept că e puțin confuză formularea aceasta "Religia: ortodox", religia fiind bineînțeles creștină, doar confesiunea fiind cea ortodoxă. Să nu-mi spui că pui întrebarea de pe poziția unui evreu ortodox (de religie mozaică)...
Reply With Quote
Vechi 14.12.2010, 15:55:59
Senior Member

Implicit

aici vb de ortodoxie si adventism. si ti-am pus o intrebare la care te-am rugat frumos sa-mi raspunzi. tu sustii, ca religia ta -adventism- e cea dreapta, adu-mi argumente din biblie unde scrie clar asta. cred ca scrie destul de clar la profilul meu.

Citat:
Pentru un creștin, nu cred că mai este nevoie să i se aducă argumente că religia creștină e cea dreaptă. Întrebarea aceasta ar putea s-o pună eventual un evreu, ori un musulman. Este drept că e puțin confuză formularea aceasta "Religia: ortodox", religia fiind bineînțeles creștină, doar confesiunea fiind cea ortodoxă. Să nu-mi spui că pui întrebarea de pe poziția unui evreu ortodox (de religie mozaică)...
Reply With Quote
Vechi 14.12.2010, 20:18:57
Banned

Implicit

Citat:
aici vb de ortodoxie si adventism.
Cred că ar fi mai potrivit un topic dedicat, nu acesta.

Citat:
si ti-am pus o intrebare la care te-am rugat frumos sa-mi raspunzi. tu sustii, ca religia ta -adventism- e cea dreapta, adu-mi argumente din biblie unde scrie clar asta.
Iartă-mă, m-am ocupat prea mult în a-ți demonstra că religia mea este cea creștină, doar confesiunea fiind azș. În cele peste 3.000 de reply-uri am reușit să evit până acum afirmații de genul acesta: "calea adventistă este cea dreaptă și corectă, mergeți pe ea!". Și n-aș vrea s-o fac acum intuind reticența cu care ar fi primită o asemenea afirmație. De aceea mă limitez în a spune că urmând învățătura lui Hristos și a sfinților apostoli e suficientă pentru a ne situa pe Calea cea dreaptă și corectă.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mica intrebare despre casatorie cred_cu_adevarat Nunta 5 21.11.2012 22:35:44
O mica intrebare ! Darkanian Generalitati 1 02.03.2011 22:29:30
O mica intrebare evika_evita Generalitati 21 16.09.2009 02:39:33
Despre icoane alecsandru Pictura si Sculptura Bisericeasca 44 29.05.2008 10:58:01
O mica intrebare... Andragel Generalitati 11 23.02.2008 15:46:57