Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.12.2010, 15:55:59
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Religia: Ortodox
Implicit

aici vb de ortodoxie si adventism. si ti-am pus o intrebare la care te-am rugat frumos sa-mi raspunzi. tu sustii, ca religia ta -adventism- e cea dreapta, adu-mi argumente din biblie unde scrie clar asta. cred ca scrie destul de clar la profilul meu.

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Pentru un creștin, nu cred că mai este nevoie să i se aducă argumente că religia creștină e cea dreaptă. Întrebarea aceasta ar putea s-o pună eventual un evreu, ori un musulman. Este drept că e puțin confuză formularea aceasta "Religia: ortodox", religia fiind bineînțeles creștină, doar confesiunea fiind cea ortodoxă. Să nu-mi spui că pui întrebarea de pe poziția unui evreu ortodox (de religie mozaică)...
Reply With Quote
Vechi 14.12.2010, 20:18:57
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirabela Vezi mesajul
aici vb de ortodoxie si adventism.
Cred că ar fi mai potrivit un topic dedicat, nu acesta.

Citat:
În prealabil postat de mirabela Vezi mesajul
si ti-am pus o intrebare la care te-am rugat frumos sa-mi raspunzi. tu sustii, ca religia ta -adventism- e cea dreapta, adu-mi argumente din biblie unde scrie clar asta.
Iartă-mă, m-am ocupat prea mult în a-ți demonstra că religia mea este cea creștină, doar confesiunea fiind azș. În cele peste 3.000 de reply-uri am reușit să evit până acum afirmații de genul acesta: "calea adventistă este cea dreaptă și corectă, mergeți pe ea!". Și n-aș vrea s-o fac acum intuind reticența cu care ar fi primită o asemenea afirmație. De aceea mă limitez în a spune că urmând învățătura lui Hristos și a sfinților apostoli e suficientă pentru a ne situa pe Calea cea dreaptă și corectă.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2010, 21:38:50
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Prietene Trices
Deși n-am dormit de 36 de ore o să încerc să mă concentrez pe claritate, întrucât observ că una scriu aici și tu alta înțelegi, de parca am vorbi limbi diferite.
Eu nu opun Biserica Scripturilor, e aiuritoare interpretarea asta. Faptul pe care-l afirm, nu eu ci Biserica Apostolică Nedespărțită, este că Scripturile sunt lucrarea Bisericii sub inspirația Duhului Sfânt. Prin urmare vorbim de o ierarhie că la Cinzecime Domnul a instituit Biserica nu a lansat o colecție de scrieri. Până la validarea Bisericii, scrierile pe care astăzi le cunoaștem sub numele de Biblie sau Sfânta Scriptură erau niște scrisori, istorisiri, profeții care circulau în popor în variante diverse, copiate și răscopiate, unde să mai punem că împreună cu ele circulau o mulțime de alte scrieri contaminate cu exagerări, mistificări, distorsionări și care au fost lăsate pe dinafara canonului scripturistic. Am făcut aceast excurs pentru a arăta că aceiași Biserică sub inspirație divină, a născut și icoana, căreia i-a stabilit canoane ca să nu derapeze în idolatrie. Din păcate, observ că discursul detractorilor icoanei nu se ridică deasupra clișeelor primului iconoclasm, zdrobite nu numai sinodal dar și prin argumente cu un înalt conținut teologic de către personalități de anvergura Sf. Teodor Studitul sau Sf. Ioan Damaschin.
Citat:
n prealabil postat de Mihailc și urmați întocmai învățăturile Scripturii, de ce nu trăiți ca în Faptele Apostolilor, să vă vindeți proprietățile și să trăiți la comun?
Dacă am face abstracție de aspectele conjucturale ale societății contemporane, probabil așa ar trebui să trăim și noi și voi-cei ce vă numiți Biserică Apostolicească.
Păi credeam că ai aflat de monahism , are aproape două milenii vechime.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2010, 22:21:35
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Prietene Trices
Deși n-am dormit de 36 de ore o să încerc să mă concentrez pe claritate, întrucât observ că una scriu aici și tu alta înțelegi, de parca am vorbi limbi diferite.
Eu nu opun Biserica Scripturilor, e aiuritoare interpretarea asta. Faptul pe care-l afirm, nu eu ci Biserica Apostolică Nedespărțită, este că Scripturile sunt lucrarea Bisericii sub inspirația Duhului Sfânt. Prin urmare vorbim de o ierarhie că la Cinzecime Domnul a instituit Biserica nu a lansat o colecție de scrieri. Până la validarea Bisericii, scrierile pe care astăzi le cunoaștem sub numele de Biblie sau Sfânta Scriptură erau niște scrisori, istorisiri, profeții care circulau în popor în variante diverse, copiate și răscopiate, unde să mai punem că împreună cu ele circulau o mulțime de alte scrieri contaminate cu exagerări, mistificări, distorsionări și care au fost lăsate pe dinafara canonului scripturistic. Am făcut aceast excurs pentru a arăta că aceiași Biserică sub inspirație divină, a născut și icoana, căreia i-a stabilit canoane ca să nu derapeze în idolatrie. Din păcate, observ că discursul detractorilor icoanei nu se ridică deasupra clișeelor primului iconoclasm, zdrobite nu numai sinodal dar și prin argumente cu un înalt conținut teologic de către personalități de anvergura Sf. Teodor Studitul sau Sf. Ioan Damaschin.
Nu vi se pare cam abruptă trecerea aceasta de la Scriptură-produsul Bisericii [Ortodoxe bien sûr] la icoană? Unde este validarea făcută de Hristos icoanei, așa cum este ea prezentă cu privire la scrierile veterotestamentare?

Citat:
Păi credeam că ai aflat de monahism , are aproape două milenii vechime.
E bine și așa. Înseamnă că poporul ortodox va merge în Paradis prin reprezentanții ei de marcă: monahii.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2010, 23:02:43
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
Nu vi se pare cam abruptă trecerea aceasta de la Scriptură-produsul Bisericii [Ortodoxe bien sûr] la icoană?
Nu e nicio discrepanță între Scriptură și icoană. Aceleași proceduri divino-umane ale Bisericii le-a validat pe amândouă.

Citat:
Unde este validarea făcută de Hristos icoanei, așa cum este ea prezentă cu privire la scrierile veterotestamentare?
Păi te întreb și eu: unde validează Hristos cuvântul scris infailibil (Scriptura)?
Unde poruncește cuiva să scrie un text pe care creștinii de mai târziu să-l ia ca literă de lege și principal reper de identificare a dreptei credințe????

Le primim în Biserică pe toate, prin credință! Trebuie lăsat Mângâietorul să chivernisească în lume, până în eshaton , uriașele daruri duhovnicești agonisite pentru om de către Mântuitorul nostru.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2010, 23:23:06
Banned

Implicit

Citat:
Nu e nicio discrepanță între Scriptură și icoană. Aceleași proceduri divino-umane ale Bisericii le-a validat pe amândouă.
În sfârșit reintrăm pe făgașul topicului... Procedurile umane relative icoanei le-am [prea]văzut. Urmează să ne prezentați câteva repere cu privire la icoană venite din partea apostolilor, eventual chiar a lui Hristos.

Citat:
Păi te întreb și eu: unde validează Hristos cuvântul scris infailibil (Scriptura)?
Peste tot unde citează Scripturile Vechiului Testament. Și citează abundent.

Citat:
Unde poruncește cuiva să scrie un text pe care creștinii de mai târziu să-l ia ca literă de lege și principal reper de identificare a dreptei credințe????
În cartea Apocalipsei găsiți cam de 13 ori această poruncă venită din partea lui Hristos, nu întâmplător de 7 ori adresesanții sunt 7 Biserici spuse chiar pe nume. Și tot nu întâmplător, în aceste texte adresate bisericilor nu se suflă o vorbuliță despre icoane...
Reply With Quote
Vechi 15.12.2010, 09:05:39
florin1966 florin1966 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.08.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
În sfârșit reintrăm pe făgașul topicului... Procedurile umane relative icoanei le-am [prea]văzut. Urmează să ne prezentați câteva repere cu privire la icoană venite din partea apostolilor, eventual chiar a lui Hristos.

Peste tot unde citează Scripturile Vechiului Testament. Și citează abundent.

În cartea Apocalipsei găsiți cam de 13 ori această poruncă venită din partea lui Hristos, nu întâmplător de 7 ori adresesanții sunt 7 Biserici spuse chiar pe nume. Și tot nu întâmplător, în aceste texte adresate bisericilor nu se suflă o vorbuliță despre icoane...
este adevarat.doar canonul bibliei ortodoxe are aproape 2000 de ani pe cand cea cornilescu aproape 100.nu inteleg tu esti crestin ,ortodoxii ce sunt?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mica intrebare despre casatorie cred_cu_adevarat Nunta 5 21.11.2012 22:35:44
O mica intrebare ! Darkanian Generalitati 1 02.03.2011 22:29:30
O mica intrebare evika_evita Generalitati 21 16.09.2009 02:39:33
Despre icoane alecsandru Pictura si Sculptura Bisericeasca 44 29.05.2008 10:58:01
O mica intrebare... Andragel Generalitati 11 23.02.2008 15:46:57