Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.11.2010, 19:54:48
zsuleica zsuleica is offline
Member

Data înregistrării: 12.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Eu n-am văzut așa ceva. În Fapte 19,12 sudaria și semicintia nu sunt obiecte ale idolatriei. Nimeni nu le pupă, nu îngenunchează și nu le face slujbe.

Tu ai citit textele acelea, ori le-ai lipit așa cum le-ai găsit?
este citat din linkul pe care ti-l recomandasem cu un mesaj inainte, anume acesta: http://logos.md/2009/12/09/despre-vi...rea-sfintilor/
nu l-am rementionat crezand ca te-ai uitat peste el.

Biblia nu este un obiect al idolatriei pt ca din respect pentru cuvantul Domnului exprimat in ea unii crestini ingenunchiaza in fata ei sau o pupa. Prin urmare nici icoanele, adica Biblia celor iliterati, nu sunt obiecte ale idolatriei. Nu ne rugam icoanelor, nu cerem favoruri lor, niciodata un crestin nu va spune 'Icoana sfanta ajuta-mi', la fel cum niciodata un crestin nu va spune 'Biblie sfanta ajuta-mi', ci vor cinsti Biblia si icoana ca purtatoare a invataturilor Domnului, a cuvintelor apostolilor, in limbajul tuturor, atat a celor care cunosc litere cat si celorlalti. Nimeni nu face slujbe icoanelor sau Bibliei. slujbele sunt facute pentru crestini in numele lui Iisus Hristos, cu citiri din Biblie si rugaciuni. La slujbe sau in oricare zi de vizitare a Bisercii, copiii sau oamenii care nu cunosc literele (sau oricine), pot cunoaste pasaje din Biblie, 'citind-o' privind icoanele. Ele sunt obiecte Bisericesti, obiecte religioase. Precum am mai spus, si templul din Ierusalim in care a intrat Iisus avea obiecte religioase, sculpturi cu ingeri, etc, pe care Iisus nu le-a defaimat, nu le-a aruncat din templu, nu le-a numit idoli, ci a alungat doar negustorii si obiectele de vanzare ale acestora.

Last edited by zsuleica; 19.11.2010 at 20:15:49.
Reply With Quote
Vechi 20.11.2010, 20:46:02
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zsuleica Vezi mesajul
este citat din linkul pe care ti-l recomandasem cu un mesaj inainte
Asta am înțeles, dar măcar ai verificat textele respective să vezi că nu vorbesc despre "închinăciuni și tămâieri" la obiectele respective ori înaintea lor?

Citat:
Biblia nu este un obiect al idolatriei pt ca din respect pentru cuvantul Domnului exprimat in ea unii crestini ingenunchiaza in fata ei sau o pupa.
Eu nu fac asemenea gesturi, deși respect nespus de mult Biblia (unii mă acuză pe aici că o fac chiar obiect al idolatriei). Și nici de Hristos, ori de apostoli nu găsesc că ar fi făcut asta.

Citat:
Nimeni nu face slujbe icoanelor.
Ești sigur?

Citat:
La slujbe sau in oricare zi de vizitare a Bisercii, copiii sau oamenii care nu cunosc literele (sau oricine), pot cunoaste pasaje din Biblie, 'citind-o' privind icoanele.
Cum rămâne însă cu pupatul? A celor alfabetizați ori nu...

Citat:
Precum am mai spus, si templul din Ierusalim in care a intrat Iisus avea obiecte religioase, sculpturi cu ingeri, etc, pe care Iisus nu le-a defaimat, nu le-a aruncat din templu
Dar nici nu s-a închinat la ele și nici nu le-a pupat.

Citat:
a alungat doar negustorii si obiectele de vanzare ale acestora.
Mă gândesc ce ar face astăzi. De exemplu la Iași de sf. Parascheva, ar avea nevoie de câteva buldozere pentru kilometrii ăia de tarabe negustorești.
Reply With Quote
Vechi 21.11.2010, 03:55:27
zsuleica zsuleica is offline
Member

Data înregistrării: 12.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Asta am înțeles, dar măcar ai verificat textele respective să vezi că nu vorbesc despre "închinăciuni și tămâieri" la obiectele respective ori înaintea lor?

Eu nu fac asemenea gesturi, deși respect nespus de mult Biblia (unii mă acuză pe aici că o fac chiar obiect al idolatriei). Și nici de Hristos, ori de apostoli nu găsesc că ar fi făcut asta.

Ești sigur?

Cum rămâne însă cu pupatul? A celor alfabetizați ori nu...

Dar nici nu s-a închinat la ele și nici nu le-a pupat.

Mă gândesc ce ar face astăzi. De exemplu la Iași de sf. Parascheva, ar avea nevoie de câteva buldozere pentru kilometrii ăia de tarabe negustorești.
Da am citit. daca vei citi si tu vei gasi acolo unde scrie, doar ca in loc de tamaiere apare pulbere.
Si evreii sarutau Tora inainte sa o citeasca in sinagoga. Iisus a citit si el in sinagoga si nu am gasit undeva ca Iisus nu era de acord cu aceasta sau in general cu cu traditiile religioase din templu. El Insusi a respectat templul, traditiile si obiectele religioase ale lui, si pe cei care slujeau in el.
Eu pup Biblia cateodata, depinde de starea sufleteasca. Nu vad cum ar putea aceasta insemna blasfemie, este un gest de dragoste sau de respect, cum vrei. Biblia si icoanele adapostesc Cuvantul. Daca saruti Cuvantul nu poate fi blasfemie, ci semn de respect si dragoste. Deci din punctul meu de vedere, asa ramane cu pupatul...

Last edited by zsuleica; 21.11.2010 at 04:01:06.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mica intrebare despre casatorie cred_cu_adevarat Nunta 5 21.11.2012 22:35:44
O mica intrebare ! Darkanian Generalitati 1 02.03.2011 22:29:30
O mica intrebare evika_evita Generalitati 21 16.09.2009 02:39:33
Despre icoane alecsandru Pictura si Sculptura Bisericeasca 44 29.05.2008 10:58:01
O mica intrebare... Andragel Generalitati 11 23.02.2008 15:46:57