Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Eu n-am văzut așa ceva. În Fapte 19,12 sudaria și semicintia nu sunt obiecte ale idolatriei. Nimeni nu le pupă, nu îngenunchează și nu le face slujbe.
Tu ai citit textele acelea, ori le-ai lipit așa cum le-ai găsit?
|
este citat din linkul pe care ti-l recomandasem cu un mesaj inainte, anume acesta:
http://logos.md/2009/12/09/despre-vi...rea-sfintilor/
nu l-am rementionat crezand ca te-ai uitat peste el.
Biblia nu este un obiect al idolatriei pt ca din respect pentru cuvantul Domnului exprimat in ea unii crestini ingenunchiaza in fata ei sau o pupa. Prin urmare nici icoanele, adica Biblia celor iliterati, nu sunt obiecte ale idolatriei. Nu ne rugam icoanelor, nu cerem favoruri lor, niciodata un crestin nu va spune 'Icoana sfanta ajuta-mi', la fel cum niciodata un crestin nu va spune 'Biblie sfanta ajuta-mi', ci vor cinsti Biblia si icoana ca purtatoare a invataturilor Domnului, a cuvintelor apostolilor, in limbajul tuturor, atat a celor care cunosc litere cat si celorlalti. Nimeni nu face slujbe icoanelor sau Bibliei. slujbele sunt facute pentru crestini in numele lui Iisus Hristos, cu citiri din Biblie si rugaciuni. La slujbe sau in oricare zi de vizitare a Bisercii, copiii sau oamenii care nu cunosc literele (sau oricine), pot cunoaste pasaje din Biblie, 'citind-o' privind icoanele. Ele sunt obiecte Bisericesti, obiecte religioase. Precum am mai spus, si templul din Ierusalim in care a intrat Iisus avea obiecte religioase, sculpturi cu ingeri, etc, pe care Iisus nu le-a defaimat, nu le-a aruncat din templu, nu le-a numit idoli, ci a alungat doar negustorii si obiectele de vanzare ale acestora.