![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Nici în Apocalipsa n-am găsit asta, nu crezi că e riscant pentru binele tău, al copiilor tăi, al nepoților tăi și al strănepoților tăi (Ieșirea 20,5) să te bazezi pe un "mi se pare"? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2.Iisus ne spune sa ne rugam pentru altii, prin urmare tu esti asa de sigur ca Sfanta Marie nu s-ar ruga in veci pentru noi? sau sfintii? sau surorile sau fratii? eu ma rog pentru familia mea. si am credinta ca si Sfanta Maria se roaga pentru noi. 3.despre pasajele din apocalipsa in legatura cusfintii am scris cu 3 mesaje mai jos dupa cel initial. |
|
|||
|
|||
![]()
Porunca nu interzice [numai] închinarea la obiecte, ci închinarea înaintea obiectelor. Adică exact cum cere dogma ortodoxă: închinare, ploconire, plecare, slujbă, înaintea (în fața) icoanelor, moaștelor.
Citat:
b) Sfinții morți nu mai au cum se se roage (Ps.113,25) pentru noi. |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=tricesimusquintus;306049]Porunca nu interzice [numai] închinarea la obiecte, ci închinarea înaintea obiectelor. Adică exact cum cere dogma ortodoxă: închinare, ploconire, plecare, slujbă, înaintea (în fața) icoanelor, moaștelor.
''Am văzut cinstirea ce se dădea unor brâie și ștergare purtate de Apostolul Pavel. În Vechiul Testament ni se spune despre doi heruvimi sculptați, așezați deasupra chivotului, sau brodați în perdeaua din fața chivotului sau în covoarele din locașul sfânt (Ies. 25, 18-22; 26, 32 etc.). Înaintea lor se tămâia și se făceau închinăciuni (Iosua 7, 6; Ies. 30, 1, 7, 8). Precum ne ajutăm de cuvânt ca să ne ridicăm la cele mai presus de cuvânt, așa ne folosim de icoană ca să ne ridicăm la cele mai presus de icoana.'' si Iisus a cinstit templul cand a intrat in el. Insa nu am gasit undeva ca El ar fi aruncat sau distrus obiectele de cult din templu (sculpturi, obiecte religioase sacre, usile din lemn cu heruvimi, flori etc etc) ci pe cei care il defaimau, anume negustorii etc. Slujba nu este altceva decat rugaciunea in grup, pentru a urma cunvintele Domnului care ne spun ca unde sunt mai multi adunati in Numele Sau El va fi cu ei. Citirea evangheliilor este citirea faptelor si cuvintelor lui Iisus urmata de rugaciuni, toate acestea in numele lui Iisus Domnul. Last edited by zsuleica; 18.11.2010 at 15:23:01. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu ai citit textele acelea, ori le-ai lipit așa cum le-ai găsit? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
nu l-am rementionat crezand ca te-ai uitat peste el. Biblia nu este un obiect al idolatriei pt ca din respect pentru cuvantul Domnului exprimat in ea unii crestini ingenunchiaza in fata ei sau o pupa. Prin urmare nici icoanele, adica Biblia celor iliterati, nu sunt obiecte ale idolatriei. Nu ne rugam icoanelor, nu cerem favoruri lor, niciodata un crestin nu va spune 'Icoana sfanta ajuta-mi', la fel cum niciodata un crestin nu va spune 'Biblie sfanta ajuta-mi', ci vor cinsti Biblia si icoana ca purtatoare a invataturilor Domnului, a cuvintelor apostolilor, in limbajul tuturor, atat a celor care cunosc litere cat si celorlalti. Nimeni nu face slujbe icoanelor sau Bibliei. slujbele sunt facute pentru crestini in numele lui Iisus Hristos, cu citiri din Biblie si rugaciuni. La slujbe sau in oricare zi de vizitare a Bisercii, copiii sau oamenii care nu cunosc literele (sau oricine), pot cunoaste pasaje din Biblie, 'citind-o' privind icoanele. Ele sunt obiecte Bisericesti, obiecte religioase. Precum am mai spus, si templul din Ierusalim in care a intrat Iisus avea obiecte religioase, sculpturi cu ingeri, etc, pe care Iisus nu le-a defaimat, nu le-a aruncat din templu, nu le-a numit idoli, ci a alungat doar negustorii si obiectele de vanzare ale acestora. Last edited by zsuleica; 19.11.2010 at 20:15:49. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Ești sigur? Citat:
Citat:
Mă gândesc ce ar face astăzi. De exemplu la Iași de sf. Parascheva, ar avea nevoie de câteva buldozere pentru kilometrii ăia de tarabe negustorești. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mica intrebare despre casatorie | cred_cu_adevarat | Nunta | 5 | 21.11.2012 22:35:44 |
O mica intrebare ! | Darkanian | Generalitati | 1 | 02.03.2011 22:29:30 |
O mica intrebare | evika_evita | Generalitati | 21 | 16.09.2009 02:39:33 |
Despre icoane | alecsandru | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 44 | 29.05.2008 10:58:01 |
O mica intrebare... | Andragel | Generalitati | 11 | 23.02.2008 15:46:57 |
|