Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.05.2010, 18:51:04
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de modern talking Vezi mesajul
Defapt prima oară a fost la 16 ani. Câte păcate am încălcat? :D

Asa mare a fost presiunea psihica si remuscarea incat ai decis ca mai bine sa nu existe Dumnezeu decat cu mustrari de constiinta dupa evenimentele de la 16 ani? :)
Vechi 01.05.2010, 18:52:44
modern talking
Guest

Smile

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Asa mare a fost presiunea psihica si remuscarea incat ai decis ca mai bine sa nu existe Dumnezeu decat cu mustrari de constiinta dupa evenimentele de la 16 ani? :)
Am făcut după ce am renunțat. Și tot n-am aflat răspunsu la păcate . :D
Reply With Quote
Vechi 01.05.2010, 18:56:38
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu conteaza cand si ce ai facut, ca presupun ca ai deliberat inainte, cam de cand a inceput sa topaie fiziologia prin tine :) Pai cate ai facut ai facut, c'est la vie.
Dar de ce trebuia sa te superi pe Dumnezeu si sa-i dai shutdown? Crezi ca erai primul din istorie care face, sau ce. A zis ca iarta de 70 de ori cate 7 in fiecare zi.
Cred ca tu te-ai deznadajduit cu totul si de Dumnezeu si de iertare si de tot.
Vechi 01.05.2010, 19:03:04
modern talking
Guest

Implicit

Citat:
Nu conteaza cand si ce ai facut, ca presupun ca ai deliberat inainte, cam de cand a inceput sa topaie fiziologia prin tine :) Pai cate ai facut ai facut, c'est la vie.
Dar de ce trebuia sa te superi pe Dumnezeu si sa-i dai shutdown? Crezi ca erai primul din istorie care face, sau ce. A zis ca iarta de 70 de ori cate 7 in fiecare zi.
Cred ca tu te-ai deznadajduit cu totul si de Dumnezeu si de iertare si de tot.
Nu e păcat să n-ai păcate? Câte am făcut, poate că dacă m-aș duce la spovedanie, s-ar speria popa. Aș vrea totuși, dacă exista în variantă online, o listă a tuturor păcatelor, apropo "cum" se face că o ființă atotputernică s-a odihnit după ce a creat lumea. Sau nu e atât de atotputernic.
Reply With Quote
Vechi 01.05.2010, 19:07:49
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu e păcat să n-ai păcate? Câte am făcut, poate că dacă m-aș duce la spovedanie, s-ar speria popa. Aș vrea totuși, dacă exista în variantă online, o listă a tuturor păcatelor, apropo "cum" se face că o ființă atotputernică s-a odihnit după ce a creat lumea. Sau nu e atât de atotputernic.
Exista indreptare de spovedanie online. Iti zic eu ca nu l-ai speria mai mult decat mine, n-ai cum :)
Cel mai mare pacat e acela sa deznadajduiesti -- adica sa crezi ca ai facut ceva ce Dumnezeu nu poate ierta: Dumnezeu iarta TOT, nu exista pacat de-al nostru care sa biruiasca mila Lui si jertfa de pe cruce. Problema cu deznadejdea e si ca atunci cand cazi in butoiul cu melancolie nu te mai misti in directia buna: sa iti ceri efectiv iertare.
Cazi de o mie de ori, de o mie de ori te ridici. Se intampla si a mia oara, te ridici a mia oara de pe jos.

Odihna lui Dumnezeu e altfel decat a noastra, nu cred ca ne putem imagina cum Se odihneste intru lucrurile Sale. Probabil ca S-a bucurat de creatie, ca toate erau bune/frumoase foarte.
Vechi 01.05.2010, 19:11:57
modern talking
Guest

Implicit

Citat:

Odihna lui Dumnezeu e altfel decat a noastra, nu cred ca ne putem imagina cum Se odihneste intru lucrurile Sale. Probabil ca S-a bucurat de creatie, ca toate erau bune/frumoase foarte.
Mă crezi că dacă omuk n-ar avea nevoie de odihnă nici dumnezeu nu s-ar fi odihnit în biblie?
Citat:
Dumnezeu iarta TOT
Atunci de ce nu i-a iertat pe oameni fără ca să se răstignească la sine însuși.
Reply With Quote
Vechi 01.05.2010, 19:22:01
Senior Member

Implicit

Citat:
Mă crezi că dacă omuk n-ar avea nevoie de odihnă nici dumnezeu nu s-ar fi odihnit în biblie?

Atunci de ce nu i-a iertat pe oameni fără ca să se răstignească la sine însuși.
Firea omului era cazuta (corupta), firea, ea, natura omului.
Dumnezeu Si-a trimis Fiul (de o fiinta cu Tatal, deci Dumnezeu) despre care si spusese profetilor in VT (vorbind despre Sine la Pers. I) sa ia asupra aceasta fire umana, purtand-o in mod desavarsit (zicem ca a fost Dumnezeu desavarsit si Om desavarsit, doua firi si vointe unite dar neamestecate, ambele active), si murind, prin "paradoxul" asta, ca fiind Dumnezeu nu putea muri decat cu trupul omenesc, sa biruie moartea definitiv si pentru noi. Nu pot sa-ti explic mai bine dar sunt carti despre lucrul asta. E ceva colectiv, pentru toata umanitatea, moartea Lui pe cruce ne afecteaza pe toti care am trait traim si vom trai vreodata pe acest pamant, la modul cat se poate de personal, direct si intim.

De iertat Dumnezeu ierta, ca in VT e plin de profetii asupra pedepselor ce vor veni asupra Israelului daca nu se vor pocai de pacatele lor, si de bunatatile ce vor veni daca se vor pocai. Nu e chiar asa ca era nedrept rau si degraba varsatoriu de sange.
Vechi 01.05.2010, 19:04:49
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Citat:
putea-i sa ceri ajutor(sau o parere, un sfat) din prima, esti p'un forum da crestini...astia nu sar la gatu tau, nici nu te arata cu destu', astia te ajuta cum pot, mai c'o vorba, mai c'un sfat...daca zici ce te doare..."copilu care nu plange nu'i da masa tata" sau "Dumnezeu iti da, da' nu-ti baga'n traista"
Vechi 01.05.2010, 19:08:26
modern talking
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
putea-i sa ceri ajutor(sau o parere, un sfat) din prima, esti p'un forum da crestini...astia nu sar la gatu tau, nici nu te arata cu destu', astia te ajuta cum pot, mai c'o vorba, mai c'un sfat...daca zici ce te doare..."copilu care nu plange nu'i da masa tata" sau "Dumnezeu iti da, da' nu-ti baga'n traista"
Tu chiar atribui tot ce mișcă acțiunii lui dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 01.05.2010, 19:12:19
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Citat:
Tu chiar atribui tot ce mișcă acțiunii lui dumnezeu.
Pai daca misca, musai sa fie cu stire lu' Dumnezeu, ca-i Viu, Este in toate si toate'n El sunt.
p.s. Este, nu exista, pentru ca asta ar presupune o finalitate.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vreau o dovada? Templier Knight Generalitati 12 15.01.2011 14:17:34
O dovada incredibila de ipocrizie freespirited Generalitati 85 26.09.2010 09:02:57
prostie omeneasca padrevicentiu Generalitati 51 31.07.2010 18:43:21
Bunatate=prostie? sergiu Generalitati 3 12.10.2009 00:35:52
O dovada vie Laurentiu Intamplari adevarate 34 22.10.2007 18:18:07