![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
As vrea sa zic doar atat: Nu am spus ca er fi erezie neaparat aceasta dogma. Din cate stiu nu se spune nici in BO in general ca ar fi erezie, ci ca este o doctrina care provine dintr-o conceptie rationalista asupra pacatului originar (vazut ca un fel de vina si nu ca un fel de boala, slabiciune a naturii umane) care poate duce si a dus de altfel la o punere a Maicii Domnului undeva deasupra tuturor oamenilor, ceea ce a dus in occident si la unele exagerari ale 'cultului marial'. Or noua tuturor ni se cere sa il primim pe Hristos in noi, bineinteles nu la fel ca Maica Domnului. Insa ea desi este 'mai marita decat heruvimii..' este om, este omul mantuit prin excelenta si inaintemergatoarea noastra in sfintenie. Asta asa foarte pe scurt.. Cum spuneam nu am timp din pacate. M-ar interesa unde spune sf Grigore Palamas despre imaculata conceptie. (stiu ca suna ironic dar nu este)
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| renuntare la religie | 111111111111 | Intrebari utilizatori | 30 | 08.08.2013 22:12:16 |
| Religie alternativa | CristanN29 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 8 | 25.11.2010 13:05:42 |
| Ce fel de religie sa imi doresc? | MariaB | Biserica Romano-Catolica | 42 | 18.10.2010 03:17:29 |
| Religie | Darkanian | Pocainta | 4 | 07.12.2009 13:20:13 |
|
|