Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.05.2009, 09:56:30
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Este o intrebare care nu prea are sens asa cum e pusa, pentru ca
1) Oamenii nu puteau implini Legea in totalitate, chiar cei care incercau, cum sune si sf. Pavel. Oamenii nu pot deveni buni numai respectand o lege, chiar daca este venita de la Dumnezeu.
2) Hristos nu a venit sa 'ne faca mai buni' in sensul moral definit de tine mai sus si nici ca sa ne faca sa putem tine o lege, chiar legea veche. El a venit sa ne uneasca cu Dumnezeu. Acest lucru depaseste normele de convietuire si notiunea umana de bine si rau.
Eu te intreb: daca oamenii implineau legile IN TOTALITATE, inclusiv acelea ca trebuiau sa creada in Dzeu, TOATE, mai venea Hristos?
E o intrebare despre o situatie ipotetica.
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 10:00:59
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Eu te intreb: daca oamenii implineau legile IN TOTALITATE, inclusiv acelea ca trebuiau sa creada in Dzeu, TOATE, mai venea Hristos?
E o intrebare despre o situatie ipotetica.
Asta-i buna, de unde sa stiu eu? ;-)
Oamenii sunt cum sunt, de altfel. Cazuti, zicem noi. Tu vrei sa construiesti o ipoteza pe o umanitate care nu exista.
Asa as putea sa intreb si eu, daca oamenii ar fi facut exact ce ziceau Marx si Engels, ar fi functionat comunismul?
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 10:06:36
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Asta-i buna, de unde sa stiu eu? ;-)
Oamenii sunt cum sunt, de altfel. Cazuti, zicem noi. Tu vrei sa construiesti o ipoteza pe o umanitate care nu exista.
Asa as putea sa intreb si eu, daca oamenii ar fi facut exact ce ziceau Marx si Engels, ar fi functionat comunismul?
Eu as raspunde: probabil ca da.

Fa un exercitiu de imaginatie: cum ar fi aratat omenirea acum daca ar fi respectat intocmai legile date de Dzeu in VT.
Spune-mi ce vezi.
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 10:08:12
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:

Fa un exercitiu de imaginatie: cum ar fi aratat omenirea acum daca ar fi respectat intocmai legile date de Dzeu in VT.
Spune-mi ce vezi.
Eu asta zic, ca intr-un fel erau facute sa nu functioneze suta la suta. Dumnezeu stia ca este doar o etapa pregatitoare.
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 10:13:36
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Eu asta zic, ca intr-un fel erau facute sa nu functioneze suta la suta. Dumnezeu stia ca este doar o etapa pregatitoare.
Chiar nu poti sa imi spui ca ar arata omenirea azi daca ar fi respectat intru totul legile din VT?
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 10:14:13
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Chiar nu poti sa imi spui ca ar arata omenirea azi daca ar fi respectat intru totul legile din VT?
Chiar nu poti sa imi spui cum crezi ca ar arata omenirea azi daca ar fi respectat intru totul legile din VT?
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 10:40:29
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Chiar daca sa zicem prin absurd si utopie ca le-ar fi respectat, tot s-ar fi intrupat Logosul, tot ar fi venit Hristos, pentru ca el nu venea ca sa implineasca oamenii legea. Deci lumea nu ar fi fost un imens chibut, nu te teme ;-)
Poate mai mult evrei ar fi devenit crestini?
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 10:51:16
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Chiar daca sa zicem prin absurd si utopie ca le-ar fi respectat, tot s-ar fi intrupat Logosul, tot ar fi venit Hristos, pentru ca el nu venea ca sa implineasca oamenii legea. Deci lumea nu ar fi fost un imens chibut, nu te teme ;-)
Poate mai mult evrei ar fi devenit crestini?
Dar de ce venea Hristos?

Nu intelegi sau nu vrei sa intelegi intrebarea la care as vrea eu sa imi raspunzi?
O repet, ca sa fie mai clar: cum ar arata lumea azi daca oamenii ar fi respectat intru totul legile poruncite de Dzeu in VT?
Reply With Quote
Vechi 23.05.2009, 11:26:45
luchian
Guest

Implicit

Citat:

Spune-mi ce vezi.
Uite vezi paradoxul, Dumnezeu i-a spus omului ca va gresi si i-a aratat si cum , iar omul nu a crezut si astfel s-au implinit cuvintele Lui. Isi iubeste asa de mult creatia incat nu doreste sa o conduca cu forta, ci cu iubirea, dandu-i libertatea ca omului sa aleaga.

Acest exercitiu de imaginatie e doar pura fictiune si fiecare poate sa abereze in fel si chip. Realitatea nu poate fi imaginata de noi ci doar creata prin fapte, asa ca hai sa ne teleportam toti la inceputuri si sa respectam legile, iar dupa sa vedem ce iese; sau hai sa intram toti pe calea lui Iisus Hristos si sa vedem daca cele descrise in vremurile de pe urma se vor mai intampla.

Dupa vechea lege doar doua persoane s-au mantuit: Enoh si Ilie.
Reply With Quote
Vechi 25.05.2009, 10:44:29
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de luchian Vezi mesajul
Uite vezi paradoxul, Dumnezeu i-a spus omului ca va gresi si i-a aratat si cum , iar omul nu a crezut si astfel s-au implinit cuvintele Lui. Isi iubeste asa de mult creatia incat nu doreste sa o conduca cu forta, ci cu iubirea, dandu-i libertatea ca omului sa aleaga.
Si doar pentru ca Dzeu a vrut sa ne arate ca vom gresi ne-a dat niste legi care azi sint profund imorale? Pura libertate si iubire...
Reply With Quote
Răspunde

Tags
morala

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lipsa de Dumnezeu in viata morala Decebal Morala Crestina 9 06.08.2013 12:02:33
Constiinta morala si legea lui Dumnezeu. georgeval Generalitati 20 15.02.2012 00:37:34
Morala Crestina - importanta ei iRoDiOn Morala Crestina 8 28.09.2011 00:45:33
Bioetica, familia si morala crestina corneliamate Intrebari utilizatori 10 31.05.2011 07:21:11
Morala ortodoxa - o morala a existentei, nu a legilor NagyAttilaPuli Intrebari utilizatori 8 04.07.2010 18:44:22