Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.09.2013, 21:18:39
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Decebal, Să știi că nu rezolvi nimic cu el sau cu altcineva dacă nu-ți schimbi stilul. :) Eu fac eforturi să nu mai fiu ironic sau acid și să nu mă prindă seara certat cu cineva, fie și în spațiul virtual...
Diferență de perspectivă asupra lucrurilor. Însă din ceea ce am văzut până acum pe forum, cătălin2 nu poate fi abordat în realitate decât într-o astfel de manieră, chiar dacă nu răspunde; înțelege că la unii merg numai anumite metode de dialog, căci atunci când încerci să fii bun și blând nu o scoți la capăt, pentru că e prea multă eroare în ei și prea mult tupeu nejustificat pentru niște atotștiințe și infailibilități de care bieții de ei nu sunt nici pe aproape.

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Cum comentezi totuși citatele lui Cătălin din Sfinții de mai jos? Ei toți zic că nu este mîntuire în afara Bisericii.
Am mai spus că, dacă citatele acelea ar fi adevărate, pentru că nu avem nicio referință bibliografică, eu sunt de acord cu ceea ce ele spun în esență. Doar că, așa cum am mai spus mai devreme, acele citate nu țin cont de toate contextele în care se pot afla oamenii; unii pur și simplu au murit fără ca să poată atinge adevărul, pur și simplu din motive obiective, nu pentru că nu și-ar fi dorit ori nu ar fi căutat. Și poate există și alte cazuri, cazuri problematice, iar având în vedere toate acestea nu putem să scoatem un pat al lui Procust făcut din câteva citate și să ne apucăm, așa cum face domnul cătălin2, să judecăm fără discernământ, fără contexte, fără conjuncturi. Cine se apucă să facă așa ceva, este clar că are anumite mecanisme psihice care îl cam împing, îl condiționează la astfel de gânduri și comportamente; ori cine este în așa fel și în așa măsură condiționat de anumite mecanisme inchizitoriale din limitele cărora nu poate să iasă, din punct de vedere spiritual acest fenomen se constituie ca simptome ale lipsei de libertate, ori la pierderii libertății spirituale în defavoarea unor chingi cvasi-ideologice, probabil cu influențe în substrat psihologice care țin de sfera unor mecanisme inconștiente sau subconștiente, iar în acest caz este evident că cineva cu vădite semne de lipsă de libertate în planul spiritual nu poate fi judecător nici al unor chestiuni spirituale și dogmatice, precum nici al unor oameni precum aceia pe care îi judecă!! Pe de altă parte, așa cum am demonstrat chiar și numai cu câteva postări mai sus, dar și cu alte ocazii, domnul cătălin2 arată o lipsă de obiectivitate care îl recomandă în modul cel mai evident ca fiind lipsit de credibilitate, iar postările domniei sale trebuie abordate cu multă precauție, pentru că pot provoca în mod evident sminteală, deși domnia sa se consideră perfect ortodox și fără greșeală în afirmațiile și interpretările pe care le face. Deci, aveți mare grijă ca atunci când îl citiți pe cătălin2 să nu cumva să vă smintitți și să o luați pe căi greșite, eronate, lipsite de obiectivitate. Nu spun că tot ce scrie domnul cătălin2 ar fi greșit, dar are de multe ori interpretări greșite și tendențioase, ieșite din țâțânile obiectivității.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Casatoria in afara Bisericii Ortodoxe, recunoscuta sau nu? Marius22 Nunta 168 26.06.2025 00:02:34
Tainele savarsite in afara Bisericii morfix333 Intrebari utilizatori 141 16.05.2011 12:01:10
Cum masuram moralul unui crestin in viata din afara bisericii? patinina34 Generalitati 31 01.04.2011 08:51:56
Preot (paroh) si enoriasi - comunicare in afara bisericii(?) sophia Preotul 31 19.07.2009 22:28:59
Botezul in afara Bisericii maggie Botezul 8 03.12.2008 14:43:57