![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uite de exemplu dintr-un articol: " În ce stare lasă aceasta “creatia specială” si evolutionismul teist? Din punct de vedere logic, Design-ul Inteligent este compatibil cu orice - de la cel mai strict creationism (Dumnezeu este creatorul fiecărei specii noi în parte) până la cea mai subtil si de largă întindere evolutionism (Dumnezeu amestecând împreună toate organismele în marele arbore al vietii). Prima întrebare pentru Design-ul Inteligent nu este cum au apărut organismele (cu toate că aceasta este o temă de cercetare care trebuie abordată), ci dacă acestea prezintă în mod clar urme detectabile empriric ale unei cauze inteligente. În principiu, un proces evolutiv poate prezenta astfel de “semne de inteligentă” la fel ca orice act al creatiei speciale. " Asadar sper ca acum ai inteles ca evolutionismul teist pe care il sustii se incadreaza in inteligent design. Sper ca daca am ingrosat sa si observi, ca sa nu mai repeti acelasi lucru gresit. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu alte cuvinte, numitul Dawkins a formulat inteligent design, o concepție ateistă, cu scopul de a combate orice teorie care-L recunoaște pe Dumneze; mai mult, el încearcă să atribuie materiei haruri divine, ca și cum aceasta ar evolua de la sine. Dawkins nu are convingeri ateiste, ci fobii teiste. P.S. Caută pe youtube să vezi că relativ la Dawkins găsești doar clipuri ”ateiste”. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Susținătorii de bază ai conceptului, care sunt toți asociați cu Discovery Institute din Statele Unite ale Americii, cred că realizatorul designului inteligent, așa numitul designer inteligent, este Dumnezeu, așa cum este cunoscut în creștinism. Avocații designului inteligent susțin că aceasta este o teorie științifică, căutând, în același timp, redefinirea științei pentru a accepta explicații supranaturale ale tuturor fenomenelor. Oare autorul este un Dumnezeul creștin, dar teoria este științifică acceptând manifestările supranaturale ca procese științifice? În linkul următor: http://old.richarddawkins.net/videos...r-george-coyne , vei găsi un interviu(în engleză) luat de Richard Dawkins preotului George Coyne(om de știință)), fost șef al Obs. Astronomic Vatican în legătură cu părerea lui despre Intelligent design, iar preotul îi răspunde de la 2,35 la 3,25 că: ”Părerea mea, reprezentativă pentru o mare parte a cercetătorilor catolici, este următoarea: cea mai bună explicație științifică pe care o avem despre originea universului și a tot ce este în el, incluzând toate sistemele vitale și pe noi înșine este teoria neo-darwinista, prin asta înțelegând teoria darwinistă modernizată cu mutații genetice, selecție naturală și celelalte; cred că este cea mai bună explicație pe care o avem despre originea universului.” Din interviu se înțelege că R.D. este promotor al inteligent design. Last edited by Demetrius; 18.09.2012 at 08:51:07. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am vrut sa spun ca linkul pe care mi l-a dat Catalin ca un contra-argument nu mi se pare relevant, ca inteligent design mie imi demonstreaza ca e o teorie care vrea sa-L excluda pe Dumnezeu cu orice pret chiar daca atinge aspecte supranaturale, iar in final, am adus o informatie on-topic despre relatia stiinta-credinta(linkul youtube) pe care pr. George Coyne o sustine nu ca pe o conceptie a BC, ci ca pe cea mai buna teorie oferita de stiinta pe care multi cercetatori si preoti din BC nu au motive sa o respinga. Last edited by Demetrius; 18.09.2012 at 13:06:46. |
|
||||
|
||||
![]()
mai mult ca preotul e foarte darwinist. atat
Every point of view is useful, even those that are wrong - if we can judge why a wrong view was accepted. Last edited by Patrie si Credinta; 18.09.2012 at 11:46:31. |
|
||||
|
||||
![]()
Preotul romano-catolic sustine creationismul evolutionist teist in detrimentul creationismului ad litteram "intelligent design".
http://en.wikipedia.org/wiki/Theisti...atholic_Church Concluzia este inechivoca: creationsmul ad litteram (de tipul "intelligent design") "il <<cauta>> pe Dumnezeu in <<locul>> nepotrivit": http://www.theistic-evolution.com/design.html Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe scurt, intelligent design spune ca lumea nu a aparut din intamplare, exista dovezi ale unei interventii inteligente. A fost conceputa ca sa poata sa fie acceptata in scoli si sa fie mai apropiata de o teorie stiintifica si de cei ce nu sunt crestini. Creationismul stiintific spune ca lumea a fost creata de Dumnezeu din Sfanta Scriptura. Unii atei accepta si ei Intelligent design, spunand ca planul inteligent apartine extraterestrilor. Si eu am discutat cu un ateu ce credea asta. Se pare ca nici Dawkins nu respinge aceasta ipoteza: http://www.theoligarch.com/richard-dawkins-aliens.htm In legatura cu catolicii, acestia dupa Conciliul Vatican II, de la conservatorism au trecut la o deschidere prea mare. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
http://en.wikipedia.org/wiki/New_Atheism Impertinenta creationismului ad litteram (de genul "intelligent design" promovat si in ortdoxie de nefastul site web: www.hexaimeron.ro) a avut o contributie extrem de importanta la sporirea numarului adeptilor noului curent ateist. Desigur impertienta si aroganta noului curent ateist care sustine inechivoc o antropologie exclusiv materialista, este relativ usor de contracarat cu ajutorul creationismului evolutionist teist. Sunt lucrari de specialitate in acest domeniu: TEOLOGIE ORTODOXĂ ȘI ȘTIINȚĂ: ICĂ Ioan, Pr., Alexandros Kalomiros, Andrei Kuraev, Doru Costache, Sfinții Părinți despre originile și destinul cosmosului și omului. Sibiu: Deisis, 2003. KALOMIROS Alexandros, Dr., De la Facere la Apocalipsa, București: Lumea credinței, 2005. LUCA AL CRIMEEI, Sfântul, Puterea inimii, trad. Savga Evdochia, Bucuresti: Sophia, 2010. MATSOUKAS Nikolaos, Teologia Dogmatica si simbolica vol.II, Expunerea credinței Ortodoxe, trad. Nicușor Deciu. București: Bizantină, 2006. NESTERUK Alexei, Light from the East: Theology Science and the Eastern Orthodox Tradition, Minneapolis: Fortress Press, 2003. NESTERUK Alexei, Universul in comuniune, trad. Mihai-Silviu Chirilă. București: Curtea Veche, 2009. PETCU Lucian-Razvan, Pr., Cosmologia creștină și teoriile fizicii moderne, București: Sophia, 2008. PUHALO Lazăr, IPS, Dovada lucrurilor nevăzute. Ortodoxia și fizica modernă, trad. Corina Stavinschi, Doina Ionescu. București: XXI Eonul Dogmatic, 2005. RELIGIE ȘI ȘTIINȚĂ: ALEXANDER Denis, Creation and Evolution: Do We Have to Choose?. Oxford: Monarch , 2008. ALEXANDER Denis, Ronald L. Numbers, Biology and Ideology from Descartes to Dawkins, Chicago: University of Chicago Press, 2010. COLLINS Francis, DNA and the Revolution in Personalized Medicine, London: HarperCollins, 2010. COLLINS Francis, The Language of God: A Scientist Presents Evidence for Belief. New York: Free Press, 2006. HICK John, Noua frontiera a religiei și științei, trad. Alexandru Anghel. București: Herald, 2012. McGRATH Alister, Dawkins' God: Genes, Memes, and the Meaning of Life. New Jersey: Wiley-Blackwell, 2004. McGRATH Alister, The Dawkins Delusion? Atheist fundamentalism and the denial of the divine. London: SPCK, 2007. McGRATH Alister, Why God Won't Go Away: Engaging with the New Atheism. London: SPCK, 2011. Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Cum pot "aduce" pe cineva drag la credinta? | lourdes19 | Generalitati | 2 | 19.10.2010 12:06:29 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
"Interconfesionalitate" in aceeasi credinta | praxis | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 0 | 18.11.2008 12:42:40 |
|