![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Totusi Pastile iudaic cand a cazut in acel an? Unde se afla Hristos in ziua de Paste? In mormant. Atunci ce a serbat el la Cina cea de Taina? Intradevar, asa a zis el ucenicilor...duceti-va si pregatiti Pastile...dar ce fel de Pasti? In nici intr-un caz nu a fost cel traditional iudaic. Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
"Domnul este Domn si al Sabatului". Ati inteles, desigur, ca am folosit citatul in sensul larg pe care, evident, il are.
Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 06.09.2011 at 23:10:59. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu cred.Faptul ca ucenicii nu au sacrificat mielul pascal ridica un mare semn de intrebare! De ce? De ce tocmai acum Hristos serbeaza mai devreme Pastile si mai ales nu consuma carne de miel? La acest Paste EL a fost mielul pascal care urma sa se sacrifice. Nu inseamna asta ca Hristos a serbat altceva? Nu cumva Hristos a schimbat atunci semnificatia Pastelui evreiesc cu ceea ce semnifica astazi Pastile crestin? E DOAR PAREREA MEA PERSONALA! Cum sunt un om PACATOSpot sa gresesc! Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Adriana3; 07.09.2011 at 04:23:39. |
|
|||
|
|||
![]()
Mi-am adus aminte că mai e o ipoteză, însă trebuie să-mi recuperez o carte pentru a spune mai multe: paștele esenian care se sărbătorea înaintea paștelui iudaic. Mâine o să postez ceva despre asta!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Revenind, o sa vad pe la ce rabini sa scriu si revin cu informatii daca va raspunde vreunul si daca va sti bine-nteles. |
|
|||
|
|||
![]()
Adriana, daca nu ma insel catolicii sustin ceva diferit decat ce spunem noi, ei cred ca spun ca Cina a fost chiar in seara Pastilor, de aceea au mancat azimi si a fost masa de Pasti. Ceea ce am vazut ca nu sustii nici tu, noi spunem ca a fost cu o seara inainte, pentru ca nu a fost rastignit in ziua Pastilor.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
- marti vinderea (cu doua zile inainte de Pasti) - ultima zi in care se poate manca paine dospita - marti seara incepe ziua de miercuri = ziua azimilor (ziua Pregatirii Pastilor), zi care se termina la apusul soarelui de miercuri, zi in care nu se mananca nici paine si nici azimi - miercuri seara, dupa ziua azimilor, incepe ziua de joi = Cina Pascala - a doua zi, adica tot joi = Pastele cu judecata si rastignirea - joi seara, adica ziua de vineri - incepe ziua pregatirii Sabatului, se ia Domnul de pe cruce, se ingroapa, femeile pregatesc aromatele - sabatul - odihna - duminica - mormantul gol De joi seara pana duminica dimineata: trei zile si trei nopti. Deci dupa cum vezi, Cina este tot joi dupa calcule, dar joia evreiasca care incepe miercuri seara dupa sfarsitul zilei pregatirii (azimilor) si ceea ce face ca rastignirea sa nu fie vineri, ci tot joi, de Pasti, iar inmormantarea vineri, de ziua pregatirii sabatului, zi care incepe de fapt joi seara, dupa care Sabatul si duminica, cele 3 zile si 3 nopti in mormant. Last edited by Adriana3; 07.09.2011 at 05:30:02. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|