![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ti-am mai spus, iti repet, ca oricum o sa tii un monolog si nu o intelegi ce scriu. Diferenta intre paine si azima este una singura: painea are drojdie, azima nu. Nu are nicio importanta ca painea mai contine si altceva, important e sa aiba drojdie. Nu numai la greci mai este si altceva pe langa grau si drojdie, la noi este foarte raspandita painea cu cartofi, care tot paine se cheama, pentru ca are drojdie. Asadar Iisus si ucenicii scrie in Sfanta Scriptura ca au mancat paine cu drojdie. In fiecare pasaj cand e vorba de paine cu drojdie se foloseste artos, cand e vorba de azima se foloseste azumos. Asa cum ai spus, chiar si catolicii spun ca e paine, dar din nu stiu ce motive folosesc azime. Pentru ca Sfanta Scriptura nu minte, inseamna logic ca orice spune ca au mancat altceva decat ce scrie acolo, paine, minte. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In primul rand tu spui ceea ce crezi TU ca este artos in timp ce eu spun ceea ce mi-au zis grecii ca este Artos. Si in al doilea rand, cum ramane cu citatele in care Domnul insusi spune ca vrea sa manance Pastile cu ucenicii? De ce nu l-ai citat si pe acela, si sa il explici? Mai ales ca apare in 3 Evanghelii? In postarea mea exista, in ceea ce ai citat tu de la mine nu mai exista. Mai, mai... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si ca titlu informativ, ghidul evreu pe care l-am avut anul trecut in Israel ne-a spus ca reprezentarea Domnului la masa cu ucenicii in jur asa cum s-ar face in Europa o cina nu este conforma cu adevarul pentru ca la ei, Cina Pascala se lua intinsi in pat in niste camere mari unde paturile sunt puse de-a lungul peretilor si ne-a si aratat o astfel de camera care era scoasa la lumina de arheologi, unde motivele colorate de pe podea aratau modul in care era utilizata camera, si cum lucrarile inca nu erau terminate, vedeam totul de sus dar aveam la dispozitie un rendering computerizat pentru a vedea cam cum arata totul in acele vremuri. :) Noi cu mintea de europeni ai secolului XXI ne inchipuim multe despre evrei care nu sunt mereu adevarate :)) Si acum imi dau seama ca in cazul asta, a discursului facut de ghid, el nu avea nici un dubiu ca despre Cina Pascala e vorba in Evanghelii :)) Era nascut din familie de evrei in Algeria, cu parinti migrati in Franta, tara in care a crescut pana la 18 ani, si migrat apoi in Israel unde a facut studii de arheologie, studiind pentru asta si istorie si religie (pentru religie mai ales Vechiul si Noul Testament) facand corelatii superbe intre ceea ce scria in Biblie si ceea ce vedeam la fata locului. Si bine-nteles ca nu m-am abtinut sa nu il intreb la un moment dat cum de pomenea si de tot felul de varste mult mai mari decat cele cateva mii de ani ce sunt calculate pe seama Bibliei. Stiam ca o sa ma ia la rost pentru o astfel de intrebare la care stiam si singura raspunsul :)) Last edited by Adriana3; 06.09.2011 at 21:44:02. |
|
||||
|
||||
![]()
Totusi Pastile iudaic cand a cazut in acel an? Unde se afla Hristos in ziua de Paste? In mormant. Atunci ce a serbat el la Cina cea de Taina? Intradevar, asa a zis el ucenicilor...duceti-va si pregatiti Pastile...dar ce fel de Pasti? In nici intr-un caz nu a fost cel traditional iudaic. Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Mi-am adus aminte că mai e o ipoteză, însă trebuie să-mi recuperez o carte pentru a spune mai multe: paștele esenian care se sărbătorea înaintea paștelui iudaic. Mâine o să postez ceva despre asta!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Revenind, o sa vad pe la ce rabini sa scriu si revin cu informatii daca va raspunde vreunul si daca va sti bine-nteles. |
|
|||
|
|||
![]()
Adriana, daca nu ma insel catolicii sustin ceva diferit decat ce spunem noi, ei cred ca spun ca Cina a fost chiar in seara Pastilor, de aceea au mancat azimi si a fost masa de Pasti. Ceea ce am vazut ca nu sustii nici tu, noi spunem ca a fost cu o seara inainte, pentru ca nu a fost rastignit in ziua Pastilor.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|