![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu nu creaza un om cu pacate ci il readuce la viata pe omul care a pacatuit, pentru a fi judecat si osandit. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In Evanghelia dupa Luca scrie ca "neamurile o vor numi fericita" (am luat mai multe traduceri la verificat - doar varianta Bartolomeu Anania spune "ma vor ferici" - expresia greu de inteles). Asa cum au fericit-o Sfintii Apostoli (fara sa dezvolte un cult al Maicii Domnului). Cred ca ei au inteles cel mai bine ce a spus Maica Domnului si a fost consemnat in Evanghelie. Repet o idee: si eu o fericesc pe Maica Domnului. Sunt constient de faptul ca este cea mai fericita femeie deoarece, tocmai ea a fost aleasa de Dumnezeu sa-L poarte pe pruncul Iisus. Pe vremea ei, mai erau destule fecioare, credincioase. Dumnezeu a ales-o pe Maria. In asta consta fericirea ei si toate neamurile stiu asta. Si eu fac parte din acele neamuri. O numesc fericita pe Maica Domnului. Ce ar trebui sa mai fac? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In Eclesiastul 12:7 este vorba despre "spirit/duh" (de viata). Tocmai am luat la rand 10 traduceri, in trei limbi (in care pot pricepe expresiile suflet sau spirit - practic nu cunosc nici o limba straina). Toate aceste traduceri folosesc termenul "spirit". Doar traducerea Bartolomeu Anania face exceptie, traducand "suflet". Poti vedea (si verifica, numaidecat, asa cum am observat ca-ti este obiceiul) aici ( http://www.proto-teologia.info/wiki/...Proto-Teologia ) tot ce este legat de moarte, suflet sau spirit in acceptiunea biblica. Vei gasi explicatii bine documentate, bine structurate si usor de inteles . |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca tu repeti ca un papagal ideile pe care le ai in cap, normal ca este monolog, tu cu tine insuti. :) Artos nu inseamna paine dospita pentru ca asa vrei tu, si nu inseamna nici azima, ci inseamna ceea ce au dat grecii ca inteles acestui cuvant adica paine la modul cel mai general, un termen care include inauntru orice fel de paine. Nu indica felul painii ci indica doar "obiectul", indiferent cum este el preparat. Acum, daca vrei sa iesi din monolog, in chiar articolul dat de tine spre citire scria ca in 3 din cele 4 Evanghelii, Domnul Iisus cere ucenicilor sa-I pregateasca Pastile. Uite, iti dau un pasaj din cele 3 Evanghelii care mentioneaza Pastile, si apoi, dupa ce le cauti tu pe toate, putem relua discutia daca vrei: 17. In cea dintai zi a Azimelor, au venit ucenicii la Iisus si L-au intrebat: Unde voiesti sa-Ti pregatim sa mananci Pastile ? 18. Iar El a zis: Mergeti in cetate, la cutare si spuneti-i: Invatatorul zice: Timpul Meu este aproape; la tine vreau sa fac Pastile cu ucenicii Mei. Last edited by Adriana3; 06.09.2011 at 16:36:37. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Deo gratias, in sfarsit devine clar ca inca un motiv de "cearta" dintre Apus si Rasarit nu isi are fundament scripturistic. Poate ca momentul impacarii e mai aproape decat credem... Noi ii consideram pe ortodocsi frati, niste frati plecati in lumea larga...si ii asteptam cu bratele deschise, acasa...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si de voi scrie negru pe alb de o mie de ori ca azimile se mananca numai de Pasti tot la fel o sa zici, ca nu stiam. :)) Ia mai citeste postarile mele si vezi de stiam ori ba :)) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar este drept ca nu am verificat pana acum originalul cuvantului folosit in ebraica. O sa studiez problema si revin :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In rest, nu trebuie sa mai faceti nimic, daca ii urmati sfatul de a asculta de Fiul Sau este arhi-suficient :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|