Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.03.2010, 17:20:34
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Ai grija ce faci si de-acum inainte. Cred ca n-o sa treaca mai mult de 1 sau 2 ani si ai sa dai si de mateiti, care iti vor argumenta ca si BOSV este eretica si ca doar ei sunt Biserica Adevarata, nepatata de nimic. Asa ca vezi ce faci cand dai de argumentele lor, care pana acum nu le-ai intalnit.

Bogdan.
Crezi? Am intalnit si argumentele lor! Si'n Romania exista un sinod mateit ,mai bine zis, doi arhierei din Romania apartin unui sinod mateit! Au primit succesiunea de la asa zisul Episcop Victor Leu. Cand Slatioara i-a cerut acestuia documentul de hirotonire, nu l-a putut prezenta!
Vazand ca din 1955, Adevaratii Crestin-Ortodocsi au primit ierarhia prin IPS Galaction Cordun, si vazand ca exista deja o Biserica, ce au facut acestia a fost doar o incalcare grava a canoanelor, dand nastere unui pseudo-sinod!
Reply With Quote
Vechi 01.03.2010, 19:01:28
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Bogdan, sa facem o paralela intre noua eclesiologie propagandata de ierarhii nou-reformisti, "marii duhovnici", s.a.m.d. si eclesiologia Bisericii:

„Când ne-am întors la calea urmată de mănăstiri, încă nu pomeneam pe Patriarh. Însă atunci când am venit la Noul Schit, a trebuit odată să liturghisesc la Mănăstirea Sfântului Pavel si negreșit trebuia să pomenesc pe Patriarh.

- Ce să fac acum, Gheronda? l-am întrebat pe Staret.

- Mergi si pomeneste! Iar când te vei întoarce îmi vei spune ce-ai simtit.

Cu adevărat pot să vă spun că arareori am primit atât de mult Har în timpul Sfintei Liturghii. Suvoaie de lacrimi am vărsat pe toată durata ei. Nici măcar ecfonisele nu le puteam rosti. Când m-am întors, Staretul mi-a spus:

- Cu sigurantă că te-ai umplut de Har.

- Da, Gheronda. Asta și asta mi s-a întâmplat.

- Vezi, fiul meu, că nu păcătuiești când îl pomenești pe Patriarh, orice ar SPUNE sau face, până ce nu este caterisit și câtă vreme nu există Potir comun”.

Si acum sa vedem un exemplu' patristic din viata Sfantului Ipatie:

„Când află episcopul Eulalie, se neliniști gândind la urmările celor întâmplate. Și văzând că mulți au început să facă la fel, Nestorie îi porunci să-l pedepsească pe Ipatie, căci Nestorie era încă la putere în cetate.

Atunci episcopul Eulalie îi vorbi lui Ipatie cu aceste cuvinte: „De ce i-ai șters numele din diptice fără să gândești la ce va urma? ”

Sfântul îi răspunse: „Cum am aflat că SPUNE erezii despre Dumnezeu, am încetat orice comuniune cu el și nu-i mai pomenesc numele; pentru CA NU ESTE EPISCOP”. Atunci mâniindu-se, episcopul spuse: „Ajunge! Îndreaptă ce ai făcut căci altfel voi lua măsuri asupra ta”.

Sfântul Ipatie răspunse: „Fă ce vrei. Cât despre mine, sunt gata pentru orice suferință, de când am hotărât să rup comuniunea cu el.”

Iar în ziua când Nestorie a plecat la Efes și s-a adunat sinodul care l-a și depus, Sfântul Ipatie are o vedenie cu un înger al Domnului care-l ia pe Sfântul Apostol Ioan și îl aduce la credinciosul împărat, spunându-i: „Vei zice împăratului: Osândește-l pe Nestorie”. Iar împăratul l-a osândit, după cum i-a spus Evanghelistul Ioan. Sfântul Ipatie a însemnat ziua aceea și s-a adeverit că Nestorie fusese depus după ce s-au scurs cei trei ani și jumătate, așa cum Dumnezeu prevestise sfântului.

Și după câteva zile decretul de depunere a fost adus la Constantinopol. I s-a dat citire înaintea clerului și a poporului, episcopul Eulalie și Sfântul Ipatie fiind de față, și unul și celălalt, în biserică.”

Prin această pildă se arată că preoții ortodocși nu primeau să pomenească numele patriarhului la Liturghie, chiar dinainte de sinodiceasca judecată. Ei socoteau că Nestorie nu este episcop – și asta înainte ca erezia să fie osândită la al Treilea Sinod Ecumenic de la Efes (431). De fapt, o erezie este o erezie, chiar dacă este sau nu osândită de vreun sinod.

Mai multe exemple avem aici http://traditiaortodoxa.wordpress.co...i/#comment-220

Ce parere ai? Sunt doar eu "orbul" care vede aceste "incongruente"? Daca Parintele Iosif a afirmat asa ceva, cu siguranta a gresit, vazand ca Sfintii Parinti alta au zis; tare cred insa, ca aceste texte au trecut printr-o cenzura "politacally correct"!

NU S-A FACUT NIMIC, SINODUL NU E VALABIL DACA NU S-A FACUT DUPA CANOANELE SFINTILOR PARINTI zicea un Parinte comemorationist de parca acceptarea schimbarii calendarului in '24 a fost foarte canonica; si totusi aceeasi duhovnici numesc "schismatici" pe aceia care n'au acceptat hotararile talharesti vazand ca NU S-A FACUT NIMIC, SINODUL NU E VALABIL DACA NU S-A FACUT DUPA CANOANELE SFINTILOR PARINTI!

Bogdan, sper sa primesc din partea un raspuns si la aceste intrebari: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=137

Last edited by Antoni0; 01.03.2010 at 19:10:02.
Reply With Quote
Vechi 01.03.2010, 19:28:25
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Ce parere ai? Sunt doar eu "orbul" care vede aceste "incongruente"? Daca Parintele Iosif a afirmat asa ceva, cu siguranta a gresit, vazand ca Sfintii Parinti alta au zis; tare cred insa, ca aceste texte au trecut printr-o cenzura "politacally correct"!
Eu cred ca s-ar putea sa nu compari mere cu mere. In afara de asta, sa stii ca in ortodoxie, calea cea dreapta nu este asa de stricta incat daca ai gresit cu un milimetru la stanga sau la dreapta, gata, ti-ai pierdut sufletul. daca ar fi asa, nu s-ar mai mantui nimeni. Oamenii mai si gresesc si mai au si pareri diferite, chiar daca sunt sfinti. Vezi ca si intre sfintii Apostoli au fost mici neintelegeri, citeste in Noul Testament.
Reply With Quote
Vechi 01.03.2010, 19:46:47
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu cred ca s-ar putea sa nu compari mere cu mere. In afara de asta, sa stii ca in ortodoxie, calea cea dreapta nu este asa de stricta incat daca ai gresit cu un milimetru la stanga sau la dreapta, gata, ti-ai pierdut sufletul. daca ar fi asa, nu s-ar mai mantui nimeni. Oamenii mai si gresesc si mai au si pareri diferite, chiar daca sunt sfinti. Vezi ca si intre sfintii Apostoli au fost mici neintelegeri, citeste in Noul Testament.
Stiu c'au fost neintelegeri intre ei! Sfantul Petru s'a lepadat de Hristos, dar dupa S-A CAIT AMARNIC! Sfantul Pavel a fost un prigonitor inainte!

Lasand la o parte aceste exemple, Sfintii zic sa ne despartim de eretici! Acesti schimatico-eretici nu sunt de 10-20 de ani in bor ci de circa 80 de ani!

Imi tot zici de "iconomie"... astia vand Ortodoxia, sau mai bine zis au vandut Ortodoxia si tu aplici "iconomia", mai bine zis tradarea Ortodoxiei!
Reply With Quote
Vechi 01.03.2010, 19:53:38
Senior Member

Implicit

Citat:
Stiu c'au fost neintelegeri intre ei! Sfantul Petru s'a lepadat de Hristos, dar dupa S-A CAIT AMARNIC! Sfantul Pavel a fost un prigonitor inainte!
Nu la asta ma refeream. Uite un exemplu de neintelegere, cand Sf. Pavel l-a infruntat pe Sf. Petru ca acesta avea o atitudine "speciala" fata de iudei si fata de non-iudei (vei intr-una din epistole). NU au fost 100% de aceeasi parerein acel moment.

Citat:
Lasand la o parte aceste exemple, Sfintii zic sa ne despartim de eretici!
Probabil va veni si momentul asta.
Reply With Quote
Vechi 01.03.2010, 20:02:19
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu la asta ma refeream. Uite un exemplu de neintelegere, cand Sf. Pavel l-a infruntat pe Sf. Petru ca acesta avea o atitudine "speciala" fata de iudei si fata de non-iudei (vei intr-una din epistole). NU au fost 100% de aceeasi parerein acel moment.
Justifica aceste exemple actuala erezie propovaduita de ecumenisti ca Daniel, Bartolomeu, Kiril, s.a.m.d.?

Sa inteleg ca aceste pareri ale sfintilor sunt la fel, adica le putem pune pe acelasi plan cu "parerile" ecumenistilor si anti-ecumenistilor? E doar o ... "cearta", intre diferite pareri; si Sfintii s'au "certat" si ecumenistii, si anti-ecumenistii fac la fel... E ceva normal; e ceva normal sa hulesti Duhul Sfant!

Asta sa inteleg?

Citat:
Probabil va veni si momentul asta.
Adevaratii Crestin-Ortodocsi s'au ingradit de eretici de mult!
Reply With Quote
Vechi 01.03.2010, 20:29:34
Senior Member

Implicit

Citat:
Adevaratii Crestin-Ortodocsi s'au ingradit de eretici de mult!
Spune-mi tu, cand in istoria Bisericii s-au mai petrecut asemena "ingradiri" si separari?

S-a rupt Biserica in 2 pe vremea arienilor, in BO Adevarata si BO Ariana?

S-a rupt Biserica in 2 pe vremea iconoclastilor, in BO Adevarata si BO Fara Icoane?

S-a rupt Biserica in 2 pe vremea sinodului de la Florenta?

S-a rupt Biserica in 2 pe vremea cand la Constantinopol era un patriarh eretic (Nestorie parca)?

S-a rupt biserica in 2 de fiecare data cand a aparut cate o erezie?

Oare sfintii marturisitori nu au dus lupa impotriva ratacirilor din sanul Bisericii, asa cum au facut si fac unii si de la noi? Asa a fost sau gresesc eu?
Reply With Quote
Vechi 02.03.2010, 01:34:51
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
Esti mai rau decit un copil! Tot ii tragi cu ratacirile unuia sau altuia de parca n-ar exista documente oficiale care confirma din plin implicarea BOR in ecumenism si arata abaterile grave de la dogma. De asemenea, dupa 85 de ani ierarhii vostrii sint atit de patrunsi si incrincenati in erezie cum cei de la 1924 nici nu au visat ca se putea vreodata ajunge. Cred ca a venit vremea ori sa te trezesti si sa-ti invingi frica, ori sa taci din gura si sa-ti vezi mai departe de religia ta acolo unde iti inchipui ca se afla Biserica.

Si odata pentru totdeauna: prin faptul ca Biserica Ortodoxa primeste crestini de Stil Nou prin Mirungere inseamna ca socoate Bisericile ecumeniste ca fiind lipsite de Har Mintuitor. Prin Mirungere se da darul Duhului Sfint, care nu pate fi primit in Bisericile cazute in erezie. Daca ar considera ca exista acolo Har, fii tu convins ca nimeni nu ar indrazni sa repete Mirungerea!
Reply With Quote
Vechi 01.03.2010, 19:31:29
Senior Member

Implicit

Citat:
Bogdan, sper sa primesc din partea un raspuns si la aceste intrebari: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=137
Eu sunt de acord cu Pr. Iulian. Nu uita insa ca Pr. Iulian este de la schitul romanesc, nu e rupt de BOR, sau eu asa stiu.

Pr. Iulian, ca si Pr. Iustin, Pr. Arsenie Papacioc si altii, iau atitudine impotriva ratacirilor, dar inca nu s-au rupt de cei rataciti. Daca ar trebui sa mai astepte sau sa se rupa si sa se mute la BOSV, nu stiu, si nu sunt eu in masura sa ii judec pe ei. Cred ca au ei mai mult discernamant decat am eu.
Reply With Quote
Vechi 01.03.2010, 19:43:31
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu sunt de acord cu Pr. Iulian. Nu uita insa ca Pr. Iulian este de la schitul romanesc, nu e rupt de BOR, sau eu asa stiu.

Pr. Iulian, ca si Pr. Iustin, Pr. Arsenie Papacioc si altii, iau atitudine impotriva ratacirilor, dar inca nu s-au rupt de cei rataciti. Daca ar trebui sa mai astepte sau sa se rupa si sa se mute la BOSV, nu stiu, si nu sunt eu in masura sa ii judec pe ei. Cred ca au ei mai mult discernamant decat am eu.
Pai aici este incongruenta. El fiind comemorationist afirma ca "NU S-A FACUT NIMIC, SINODUL NU E VALABIL DACA NU S-A FACUT DUPA CANOANELE SFINTILOR PARINTI"!

Eu te intreb pe tine, ce s'a facut in 24 a FOST VALABIL, S-A FACUT DUPA CANOANELE SFINTILOR PARINTI?

Vazand ca raspunsul este NU, atunci de ce ii numiti pe aparatorii Sfintei Traditii, "schismatici"?
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cine a fost nevasta lui Cain? catalin755 Generalitati 23 13.08.2012 22:19:46
Cine a fost la manastirea ghighiu? ingerul_pazitor Generalitati 6 08.08.2010 20:28:43
De ce a fost prohodul cenzurat? SI DE CINE? SI CAND? ghost7 Despre Biserica Ortodoxa in general 13 16.02.2010 13:11:53
Cine a fost creat primul oul sau gaina?! T-Bone Generalitati 13 25.08.2007 19:36:20