Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.06.2009, 11:22:27
Dex53 Dex53 is offline
Member

Data înregistrării: 21.01.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Mai , este cea mai citita carte in prezent si in trecut ,si cea mai vanduta.
La fiecare 2 minute se editeaza o Biblie.
Adu-mi dovezi ca e o mostra de imperfectiune.

Biblia este intr-adevar cea mai bine vanduta carte a lumii, dar asta nu o face adevarata. si Harry Potter este un best-seller, dar asta nu inseamna ca este adevarata.
tocmai ti-am dat exemple de contradictii, iti recomand sa citesti macar cateva capitole ca sa te convingi singura. dar hai sa-ti dau 3 exemple:

1) este Iisus unul si acelasi cu Tatal?

- Ioan 10:30. Iar Eu și Tatăl Meu una suntem.

- Ioan 14:28. Ați auzit că v-am spus: Mă duc și voi veni la voi. De M-ați iubi v-ați bucura că Mă duc la Tatăl, pentru că Tatăl este mai mare decât Mine.

2) Ascensiunea in rai

- Cartea a patra a regilor 2:11. Pe când mergeau ei așa pe drum și grăiau, deodată s-a ivit un car și cai de foc și, despărțindu-i pe unul de altul, a ridicat pe Ilie în vârtej de vânt la cer.

- Ioan 3:13. Și nimeni nu s-a suit în cer, decât Cel ce S-a coborât din cer, Fiul Omului, Care este în cer.

3) Dumnezeu crud, rau vs Dumnezeu bun milos

- Ieremia 13:14. Și-i voi zdrobi pe unii de alții, pe părinți și pe fii laolaltă, zice Domnul. Nu-i voi cruța și nu-i voi milui, nici Îmi va fi milă ca să-i pierd.

- Intaia epistola Ioan 4:16. Și noi am cunoscut și am crezut iubirea, pe care Dumnezeu o are către noi. Dumnezeu este iubire și cel ce rămâne în iubire rămâne în Dumnezeu și Dumnezeu rămâne întru el.

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Sufletul tau nu este pregatit pentru a intelege Sf.Evanghelie.
Ce autori asa celebri stii tu ?
Nu vezi ca in incultura asta care a cuprins lumea ,nu mai e nici un autor si nici o carte atat de cunoscute?
Sunt best sellers ,carti care se vand pe moment si lumea uita apoi.
A fost Gabriel Garcia Marquez acum 20 de ani ,apo Umberto Ecco ,acum altii ,sper ca nu Dan Brown ,acesta nu e scriitor ,e fabricatnt de carti bine vandute.
Nimic nu a dainuit ,deoarece aceste carti nu spun Adevarul ,ci ceva relativ ,oricat de bine ar fi fost ele scrise. Acel ceva a fost bun si gustat la vremea respectiva.
Uite ce spune prorocul David despre necredinciosi :
" Vazut-am pe cel necredincios falindu-se si inaltandu-se ca cedrii Libanului.
Si am trecut si iata nu era si l-am cautat pe el si nu s-a aflat locul lui.
Pazeste nerautatea si cauta dreptatea, ca urmasi are omul facator de pace.
Iar cei fara de lege vor pieri deodata si urmasii necredinciosilor vor fi starpiti. "
ca tot il mentionezi pe David, pot si eu sa-ti dau o povestioara:

Cartea a doua aregilor 24:11. A doua zi dimineața s-a sculat David. Fusese însă cuvântul Domnului către Gad proorocul, ca să spună lui David viitorul, zicându-i:
12. "Mergi și spune lui David: Așa zice Domnul: Îți arăt trei pedepse: alege-ți una din ele, să vină asupra ta".
13. Și a venit Gad la David și i-a vestit, zicându-i: "Alege-ți ce vrei: foamete în țara ta șapte ani; să fugi trei luni de vrăjmașii tăi și ei să te urmărească; sau timp de trei zile să fie ciumă în țara ta? Chibzuiește și hotărăște; ce să spun Celui ce m-a trimis",
14. "E tare greu, a răspuns David lui Gad, dar să cad mai bine în mâna Domnului, căci mila Lui este mare; numai în mâinile oamenilor să nu cad!" Și și-a ales David ciuma în vremea secerișului grâului.
15. Și a trimis Domnul ciumă asupra lui Israel de dimineață până la vremea hotărâtă. Și a început molima în popor și au murit de la Dan până la Beer-Șeba șaptezeci de mii de oameni.

ca sa-ti rezumez David a facut o numaratoare a populatiei fara voia Domnului, iar Domnul il lasa pe David sa-si aleaga una din 3 pedepse. David lasa totul la latidutinea si mila Domnului care trimit o ciuma ce ucide 70000 de oameni. foarte milostiv si iubitor zeul biblic nu-i asa?

Stephen F.Roberts - "I contend we are both atheists, I just believe in one fewer god than you do. When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours."
Reply With Quote

Tags
morala

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lipsa de Dumnezeu in viata morala Decebal Morala Crestina 9 06.08.2013 13:02:33
Constiinta morala si legea lui Dumnezeu. georgeval Generalitati 20 15.02.2012 01:37:34
Morala Crestina - importanta ei iRoDiOn Morala Crestina 8 28.09.2011 01:45:33
Bioetica, familia si morala crestina corneliamate Intrebari utilizatori 10 31.05.2011 08:21:11
Morala ortodoxa - o morala a existentei, nu a legilor NagyAttilaPuli Intrebari utilizatori 8 04.07.2010 19:44:22