Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
Uite ce ai mai scris, prietene Catalin:
Si ai dreptate, Apostolul Pavel scrie ca vorbirea in limbi asta inseamna, ca un om se poate ruga in alte limbi. Este evident, dupa cum bine spui:
1. În adevăr, cine vorbește în altă limbă nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu 1 Corinteni, 14:2, traducerea ortodoxa
A vorbi cu Dumnezeu inseamna rugaciune
2. Fiindcă, dacă mă rog în altă limbă, duhul meu se roagă, dar mintea mea este fără rod. 1 Corinteni, 14:14, traducerea ortodoxa
|
Asta spui doar tu si cultul tau, impotriva Sfintei Scripturi, care spune altceva. Avem o singura descriere despre ce inseamna vorbirea in limbi, clara si fara dubii. Chiar si tu ai recunoscut ca asa este, dar dupa aceea ai uitat ce ai sustinut. La Pogorarea Duhului Sfant se spune foarte clar ca vorbeau in limbile popoarelor adunate atunci al Ierusalim si fiecare il auzea in limba lui. Nu ai cum sa negi asta, deci vorbirea in limbi insemna vorbirea in limbile popoarelor, nu ceea ce fac penticostalii.
In Corinteni 14 spune acelasi lucru, pentru ca Sfanta Scriptura nu se poate contrazice. Tu iei pasaje separate (cultul vostru, adica), pentru ca daca citesti tot capitolul este foarte clar ce scrie. Sfantul Apostol spune ca e mai buna proorocia, pentru ca vorbirea in limbi nu e inteleasa de ceilalti, daca nu exista translator sau daca nu sunt persoane din acel popor. De aceea spune ca vorbeste doar el cu Dumnezeu. Iar legat de rugaciunea in alta limba spune ca dimpotriva, aceasta nu e benefica nici pentru cel ce s-ar ruga astfel, pentur ca mintea nu intelege ce spune. De cateva saptamani iti scriu acelasi lucru, si tu repeti de parca nu ti-as fi scris niciodata. Sper ca nu vrei sa fii trol.