Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.01.2012, 23:53:39
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Tu practic spui ca nu are prea mare importanta Biserica sau crestinismul, sunt curios daca esti ortodox practicant.
Peste tot am afirmat doar ca Hristos este in toti oamenii ,si se arata deslusit in cei ce iubesc din toata inima si fac bine celorlalti. Daca eu sunt ne-crestin pentru asta ...as vrea sa stiu atunci ce nmai inseamna sa fii crestin? Daca principala porunca a Mantuitorului vi se pare de o importanta secundara,doar pentru ca pe acel om nu scrie credincios,dar nu va uitati in sufletul lui,atunci v-as sfatui eu sa va intoarceti la izvoarele simple ale credintei .
Credinta nu se masoara in vorbe , ci in puterea de a iubi .Intai pe oameni ,si de abia apoi pe Dumnezeu . Daca nu sunteti in stare sa iubiti un om simplu ,cu inima deschisa ,pentru ce face el,si nu atat pentru ce zice , si va repeziti sa ii puneti eticheta credintei sau necredintei sale, atunci cum veti putea intelege frumusetea umana ,si cum veti putea vedea chipul lui Hristos in aproapele cazut de langa voi ?
Ceea ce deruteaza la mine este ca pun pe primul plan iubirea si incep cu iubirea de oameni .Dar asta nu inseamna nicidecum ca nu trebuie sa ii urmeze iubirea de Hristos,si prin El,iubirea de Dumnezeu . Unul de alta religie se va opri la stadiul iubirii de oameni,si Dumnezeu il va mantui pentru asta. Dar un crestin,si mai ales un ortodox,nu se va opri niciodata doar la a iubii oamenii ,ci ,in toti oamenii va vedea pe insusi Dumnezeu-Omul.Si va multumii lui Dumnezeu pentru fiecare om care ii este scos in cale.
Nu incercati sa sariti direct la lucrurile inalte , ci incercati sa treceti mai intai prin stadiul simplu ,dar obligatoriu , al iubirii de ceilalti in tot ceea ce faceti, si apoi inima dv va prinde aripi ,pentru a putea iubi pe Dumnezu din toata inima

Citat:
Si mai e o idee, ca toti sunt cu Hristos, vor nu vor. dar ateii de ce sa nu fie si ei, nu inteleg ce au ecumenistii cu ateii, desi logica lor e tot o conceptie atee, si filozofii atei tot asta spun, ca doar faptele conteaza.
Toti sunt in Hristos,pentru ca toti raspund la aceleasi legi ,toti reactioneaza la fel. Pentru ca nimeni nu putea stii mai bine taina si adevarul omului ,decat Hristos.
Nu toti insa aduc roada, nu toti reusesc sa ajunga la desavarsire. Si de aceea e necesara Biserica,pentru a aduce desavarsirea omului,si apropierea sa deplina de Dumnezeu.
Dar orice fapta de iubire intensa , este in Hristos,de la oricine ar veni. Doar ca ea nu epuizeaza setea noastra de desavarsire ,si de aceea e necesara si credinta si Biserica .

Citat:

Ai inteles gresit, jertfa si lucrarea Mantuitorului e pentru toti oamenii, dar doar cei ce fac si ceva sa beneficieze de ea, adica sa ajunga in Biserica.
Nu a ajunge in Biserica este mantuirea,ci a ajunge la desavarsire .Biserica mijocul de desavarsire,nu scopul in sine.
Nu toti din Biserica se vor mantui. Ci doar cei ce vor reusi sa isi curateasca sufletul , si sa iubeasca din toata inima pe Dumnezeu. Dar cum veti ajunge la iubirea de Dumnezeu,odata ce sufletul vostru nu arde pentru cel de langa voi?

Citat:

Vedem cum nu doar eterodocsii nu-si pot schimba conceptile gresite orice s-ar intampla, ci si ortodocsii. Tu de exemplu orice ai afla tot la parerea ca cocneptiile tale sunt mai bune decat ale Bisericii, sfintilor, etc.
Conceptiile mele nu difera de ale Bisericii,accept in totalitate invataturile ei ,si mai mult,am nevoie de ele. Dar imi permit cu nonsalanta sa ignor tot ceea ce inseamna respingerea altuia , macar sa raman eu doar cu acest pacat... Sunt ilogic in asta ,inconsecvent ,caci desi accept ce zice un sfant,cu nici un chip nu pot respinge un aproape de al meu,din orice zona ar venii .Invatatura sa in afara lui Hrisrtos,da,ma oboseste ,si ma intristeaza.Dar pe el ca atare,nu pot sa nu il consider un aproape al meu ,intru Hristos,si sa nu il iubesc ca pe orice frate ortodox .De aceea ii iau apararea,caci simt ca si Hristos i-o ia
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Casatoria in afara Bisericii Ortodoxe, recunoscuta sau nu? Marius22 Nunta 168 26.06.2025 00:02:34
Tainele savarsite in afara Bisericii morfix333 Intrebari utilizatori 141 16.05.2011 12:01:10
Cum masuram moralul unui crestin in viata din afara bisericii? patinina34 Generalitati 31 01.04.2011 08:51:56
Preot (paroh) si enoriasi - comunicare in afara bisericii(?) sophia Preotul 31 19.07.2009 22:28:59
Botezul in afara Bisericii maggie Botezul 8 03.12.2008 14:43:57