Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.08.2010, 16:35:54
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul
Te felicit că tocmai l-ai făcut mincinos pe sfântul Pavel și odată cu el sfânta scriptură. Într-adevăr Pavel a murit cu trupul dar nu și cu sufletul, care trăiește împreună cu Hristos. Ceea ce sfântul Pavel a spus este mai mult decât evident pentru aceia care au o conștiință care iubește adevărul: că dorește chiar să moară, adică să se despartă de trup pentru a fi împreună cu Hristos cât mai repede, pentru că știa că cel mai bine este cu Hristos și știa că chiar dacă trupește va fi murit, sufletul lui va fi împreună cu Hristos. Însă, datorită faptului că vroia să mai jertfească de la el, alege să mai rămână în trup, adică în această viață trupească, pentru a fi împreună cu ucenicii creștini și pentru a le fi de ajutor în mod direct. Pasajul spune extrem de clar că ar vrea să se despartă de trup pentru a fi cu Hristos fapt ce atestă credința lui că chiar în ciuda morții trupului său el (Pavel) va via și va fi împreună cu Hristos cu sufletul. Pasajul deci atestă absolut evident credința sfântului Pavel că moartea trupească nu este pentru el un impediment de a fi cu Hristos, deci de a via cu Hristos și de a via conștient, pentru că dacă nu ar fi conștient că va fi cu Hristos, atunci nu ar putea să afirme că va fi cu El; tocmai datorită credinței și științei că va fi, și în mod conștient, împreună cu Hristos, el face respectiva afirmație.

Dacă credința și știința lui Pavel ar fi greșită, adică chiar și după moartea trupească el nu vaficuHristos viu și conștient, atunci înseamnă că sfântul Pavel ar minți și sfânta scriptură conține minciuni și deci nu ar mai fi scriptură sfântă (ceea ce eu nu cred, însă trebuie să urmez un fir logic). Dacă sfânta scriptură ar conține o asemenea minciună (în care nu cred personal) atunci înseamnă că ar putea să conțină și alte minciuni, iar credința creștină ar fi una falsă și neîntemeiată (ceea ce eu nu cred, însă asta ar fi concluzia raționamentelor). Adevărul este însă că ceea ce spune, crede și știe sfântul Pavel este aceea că și în ciuda morții trupești aceasta nu îl va împiedica să fie, viu și conștient, împreună cu Hristos; ceea ce înseamnă că rugăciunile adresate sfântului Pavel sunt adresate unui sfânt cât se poate de viu cu sufletul și care este acum, chiar în ciuda morții trupești, împreună cu Hristos.
Vorbă multă și fără rost. La data la care apostolul își scria dorința (subliniez: dorința), nu era mort!
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Egalitatea intre Dumnezeu si diavol . Templier Knight Generalitati 10 13.02.2012 20:47:59
Margelele mataniei podul intre filosofie si Dumnezeu florin.oltean75 Generalitati 0 11.11.2011 22:22:29
Cum sa ne impartim intre om si Dumnezeu in credinta? sophia Despre Biserica Ortodoxa in general 16 25.11.2009 15:33:06
"Între dobândă și Dumnezeu"( un articol apărut în Adevărul ) cristiboss56 Generalitati 3 10.11.2009 12:22:23
Diferente intre B.O. si B.C. Laurentiu Biserica Romano-Catolica 44 11.12.2007 19:15:09