![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
49 De ce-i cinstim pe sfinti? Pe sfinti ii cinstim sau ii veneram pentru statornicia in dreapta credinta si pentru barbatia cu care au stiut sa traiasca aceasta credinta si sa o apere pana la capat, uneori jertfindu-si chiar viata. Ii veneram apoi pentru harurile si vrednicia de care au ajuns sa se bucure inaintea lui Dumnezeu. Mantuitorul ne spune ca slava pe care el a primit-o de la Tatal, pe aceea a dat-o si sfintilor. Si marirea pe care Tu mi-ai dat-o, le-am dat-o lor" (Ioan 17; 22). Mai cinstim pe sfinti pentru ca ei mijlocesc cu rugaciuni, la Tatal ceresc, pentru noi (Apocalipsa 5, 8; Evrei 13, 7) Dintru sfinti, cinstirea cea mai aleasa, numita supravenerare sau preacinstire, o aducem Preacuratei Fecioare Maria, ca uneia care a nascut, dupa trup, pe insusi Domnul si Mantuitorul nostru Iisus Hristos.
|
|||
|
|||
![]()
buna mai in ciuta ca sint ortodoxsa va trebui si vrei nu vrei mijlocitor intre om si domnul si care spre cer se intra numai prin Domnul iisus hristos asa ca as vrea sa nu va contraziceti cu sfinta biblie ca asfel va luat adia de la cer
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
poti reformula? sunt sigur ca nimeni nu a inteles nimic. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Toate cultele neoprotestante sunt pentru mine în aceeași oală a rătăcirii! Adventiști: "Moartea este un somn. Moartea nu este o definitivă nimicire; ea este numai o stare de inconștiență temporară în timp ce persoana așteaptă învierea." "Starea omului în moarte este de inconștiență. Toți oamenii, buni sau răi, rămân în mormânt până la Înviere." (http://www.adventist.ro/index/convin...-invierea.html) Adică sunt morți, definitiv, până când vor învia (A doua venire), exact ce susțin și martorii lui Iehova. De aceea, am făcut asocierea adventiști - martori. Citat:
Știu că darul ăsta îl aveți voi, rătăciții, să vă considerați posesorii adevărului. Am explicat mai sus de ce morții sunt morți pentru adventiști - iehoviști. Nu mă interesează ce traduceri preferă adventiștii de ziua a șaptea, a opta, a noua zi! Îi cunosc foarte bine pe martorii lui Iehova (vreo câteva sute) și vreo câțiva adventiști, care din lipsă de biserică se mai întâlnesc prin congregații cu frații lor, martorii. Așa că nu-mi spune că nu-i valabilă asocierea adventist - martor fiindcă ei înșiși o fac! Sau s-ar supăra adventiștii de la centru dacă ar afla că unii din teritoriu pactizează cu martorii lui Iehova? Uite, o întrebare bună pentru adventiștii care-i cunosc.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. Last edited by I.Calin; 27.08.2010 at 22:31:30. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Nu este nevoie sa va chinuiti sa o scaldati. Da si mai rau. Citat:
Citat:
Astfel de lucruri sunt stiute de "cei de la centru". Sfanta Scriptura (Cuvantul lui Dumnezeu) nu interzice partasia cu oamenii din alte confesiuni. Chiar avem credinta ca pot fi in Imparatia lui Dumnezeu, toti cei care sunt sinceri si cauta sa faca voia lui Dumnezeu (indiferent de confesiunea din care fac parte). |
|
||||||||
|
||||||||
![]()
Și eu îl apreciez pe-al dvs.!
Citat:
O să-ți redau toate postările ca să vezi că toate au legătură între ele. Lectură plăcută! Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Nu sunt invidios. Nu cunosc sentimentul invidiei, dar mă feresc de cel al mândriei ... Citat:
A propos, am înțeles jocul „loviturilor pe la spate” (cârdășia tricesimusseptimus – vasinec77, când nu e unul, e celălalt ca să puneți omul în situația de a se repeta pentru fiecare detaliu pentru a-i stârni mânia. Nu, frate, mie mi-ai stârnit mila. Lucrez zilnic cu oameni ca tine). De asemenea, v-am observat jocul neoprotestanților pe forum și față de alți useri ortodocși chiar dacă vă schimbați frecvent numele între voi. Asta se numește, stimate vasinec77, minciună! Dar eu tot n-am îndrăznit să te fac mincinos. Fiindcă singura mea problemă e păcatul (minciuna). Nu păcătosul (mincinosul). Judecata asupra păcătosului e treaba lui Dumnezeu, nu a mea. Să-ți ajute Dumnezeu! P.S. Dacă tot nu vei vrea să vezi legătura între postări e problema ta, nu a mea. Dumnezeu să-ți îndrepte pașii spre pacea Lui!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. Last edited by I.Calin; 27.08.2010 at 23:40:18. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oricât v-ar deranja "cârdășia" neoprotestanților de pe forum, aflați totuși că nu ne schimbăm numele între noi. În dreptul meu, singura schimbare de nick este tricesimusquintus-tricesimusseptimus (funcție de calculatorul de pe care intru). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine; dar este mai de folos pentru voi să zăbovesc în trup." (Filipeni 1:23-24) Sau ai cumva impresia că dacă sfântul Pavel s-a despărțit de trup el nu trăiește alături de Iisus Hristos ? |
|
|||
|
|||
![]()
Domnule doctor, de ce "iar"?
Citat:
Dumneata ai cumva impresia că filipenilor le-a scris fantoma apostolului? Ce crezi matale că epistola sobornicească e literatură horror cu fantome, vânzări de suflete și alte chestii... ști dumneata... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă credința și știința lui Pavel ar fi greșită, adică chiar și după moartea trupească el nu vaficuHristos viu și conștient, atunci înseamnă că sfântul Pavel ar minți și sfânta scriptură conține minciuni și deci nu ar mai fi scriptură sfântă (ceea ce eu nu cred, însă trebuie să urmez un fir logic). Dacă sfânta scriptură ar conține o asemenea minciună (în care nu cred personal) atunci înseamnă că ar putea să conțină și alte minciuni, iar credința creștină ar fi una falsă și neîntemeiată (ceea ce eu nu cred, însă asta ar fi concluzia raționamentelor). Adevărul este însă că ceea ce spune, crede și știe sfântul Pavel este aceea că și în ciuda morții trupești aceasta nu îl va împiedica să fie, viu și conștient, împreună cu Hristos; ceea ce înseamnă că rugăciunile adresate sfântului Pavel sunt adresate unui sfânt cât se poate de viu cu sufletul și care este acum, chiar în ciuda morții trupești, împreună cu Hristos. Last edited by doctor_faustus; 28.08.2010 at 15:50:17. Motiv: corectare |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Egalitatea intre Dumnezeu si diavol . | Templier Knight | Generalitati | 10 | 13.02.2012 20:47:59 |
Margelele mataniei podul intre filosofie si Dumnezeu | florin.oltean75 | Generalitati | 0 | 11.11.2011 22:22:29 |
Cum sa ne impartim intre om si Dumnezeu in credinta? | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 16 | 25.11.2009 15:33:06 |
"Între dobândă și Dumnezeu"( un articol apărut în Adevărul ) | cristiboss56 | Generalitati | 3 | 10.11.2009 12:22:23 |
Diferente intre B.O. si B.C. | Laurentiu | Biserica Romano-Catolica | 44 | 11.12.2007 19:15:09 |
|