Sigur Miha, cu cea mai mare placere: in Biblia
www.biblia-ortodoxa.ro scrie asa la Intaia Epistola catre Corinteni a Sf. Ap. Pavel:
"CAPITOLUL 11
Despre cuviinta cu care sa stam in
Biserica si la Cina Domnului.
1. Fiti urmatori ai mei, precum si eu sunt al lui Hristos.
2. Fratilor, va laud ca in toate va aduceti aminte de mine si tineti predaniile cum vi le-am dat.
3. Dar voiesc ca voi sa stiti ca Hristos este capul oricarui barbat, iar capul femeii este barbatul, iar capul lui Hristos: Dumnezeu.
4. Orice barbat care se roaga sau prooroceste, avand capul acoperit, necinsteste capul sau.
5. Iar orice femeie care se roaga sau prooroceste, cu capul neacoperit, isi necinsteste capul; caci tot una este ca si cum ar fi rasa.
6. Caci daca o femeie nu-si pune val pe cap, atunci sa se si tunda. Iar daca este lucru de rusine pentru femeie ca sa se tunda ori sa se rada, sa-si puna val."
Este adevarat ca titlul este adaugat de autori, insa ideea ramane, oamenii nu prooroceau acasa la ei ci in comunitate, acolo unde se aduna comunitatea. Pe vremea aceea nu existau biserici ca acum, ci se adunau in casa a cate unui credincios. Bisrica nu era altceva decat comunitatea de crestini.
Acum imi raspunzi si tu la intrebarea cu apostolii, cati erau de fapt? De ce Iuda a fost inlocuit? Se numara si inlocuitorul printre apostoli? Devin 13 acum? Se adauga si Pavel si Barnaba? Pe Barnaba, tot Domnul l-a ales apostol? Cand si cum?