În prealabil postat de stefan florin
Cum adica "nicaieri Domnul nu ales doar barbati apostoli"?.Ai gasit tu in Biblie ca Hriastos a ales si femei apostoli? Hai sa vedem draga mea daca este asa!
1.Evanghelia dupa Matei
"Chemând la Sine pe cei doisprezece ucenici ai Săi, le-a dat lor putere asupra duhurilor celor necurate, ca să le scoată și să tămăduiască orice boală și orice neputință.
Numele celor doisprezece APOSTOLI sunt acestea: Întâi Simon, cel numit Petru, și Andrei, fratele lui; Iacov al lui Zevedeu și Ioan fratele lui;
Filip și Vartolomeu, Toma și Matei vameșul, Iacov al lui Alfeu și Levi ce se zice Tadeu;
Simon Cananeul și Iuda Iscarioteanul, cel care L-a vândut.
Pe acești doisprezece i-a trimis Iisus, poruncindu-le lor și zicând..." (Matei 10:1-5)
2.Evanghelia dupa Marcu
" Și a rânduit pe cei doisprezece, pe care i-a numit APOSTOLI, ca să fie cu El și să-i trimită să propovăduiască,
Și să aibă putere să vindece bolile și să alunge demonii.
Deci a rânduit pe cei doisprezece: pe Simon, căruia i-a pus numele Petru;
Pe Iacov al lui Zevedeu și pe Ioan, fratele lui Iacov, și le-a pus lor numele Boanerghes, adică fii tunetului.
Și pe Andrei, și pe Filip, și pe Bartolomeu, pe Matei, și pe Toma, și pe Iacov al lui Alfeu, și pe Tadeu, și pe Simon Cananeul,
Și pe Iuda Iscarioteanul, cel care L-a și vândut." (Marcu 3:16-19)
3.Evanghelia dupa Luca
" Și când s-a făcut ziuă, a chemat la Sine pe ucenicii Săi și a ales dintre ei doisprezece, pe care i-a numit APOSTOLI.
Pe Simon, căruia i-a zis Petru, și pe Andrei, fratele lui, și pe Iacov, și pe Ioan, și pe Filip, și pe Vartolomeu,
Și pe Matei, și pe Toma, și pe Iacov al lui Alfeu și pe Simon numit Zilotul,
Și pe Iuda al lui Iacov și pe Iuda Iscarioteanul, care s-a făcut trădător." (Luca 6:13-16)
Deci draga mea, unde anume ai gasit tu in Biblie ca Iisus a avut si femei apostoli.In citatele mele biblice pe care le-am postat mai sus nu am gasit nici o femeie.Faptul ca Hristos nu a lasat apostolia femeilor insemna ca Ortodoxia face discriminare? Am vazut intr-un mesaj de-al tau anterior ca ai adus in discutie ca ti-ai dori preot femei.Arata, te rog, in Biblie unde scrie despre asa ceva.Doamne ajuta!
|