Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.08.2010, 16:33:22
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Revenim mereu la acelasi lucru pe diverse fire: casatoria nu este numai pentru nasterea copiilor. Relatia sexuala in cadrul casatoriei nu este numai pentru conceptie, ci si pentru unirea celor doi dupa modelul 'Hristos cu Biserica'. A refuza in mod categoric de a o deschide catre nastere este poate egoist (desi si aici exista cred exceptii, ca bolile genetice si alte probleme pe care nu vrem sa le impunem eventualilor copii), insa a vrea sa limitezi dupa intelepciunea data de Dumnezeu numarul copiilor tine de dreapta socotinta.
Mi se pare un lucru mai mult decat evident.
Ca te poti insela si opri conceptia mai multor copii dintr=o teama neintemeiata sau din egoism sau mai stiu eu, este adevarat. Dar de aia ne=a dat Dumnezeu libertate, ca sa ne asumam si riscul de a gresi. Fiecare sa se cerceteze pe sine, sa se roage si sa ceara sfatul duhovnicului.
Greseala poate sa fie insa si in directia cealalta: sa ai mai multi copii decat poti duce si sa nu reusesti sa ii educi cu dragoste si rabdare, sau casnicia sa se strice din cauza asta (mai ales cand numai unul isi doreste mai multi copii).

Acum, chiar daca sa zicem cazul ideal este sa ai o credinta atat de puternica (mai exact, sa aiba amandoi) incat sa te lasi in voia naturii si sa accepti sa ai atiatia copii cati vin, nu toti suntem la acest nivel duhovnicesc. A nu tine seama de nivelul duhovnicesc la care ne aflam tine de o lipsa de dreapta socotinta si ne indearteaza de Dumnezeu = deci este pacat.
Acelasi lucru este valabil si pentru solutia abstinentei totale daca nu mai vrei copii.

Last edited by Fani71; 10.08.2010 at 16:36:47.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre desfranarea intre sot si sotie ionut12 Generalitati 136 14.05.2011 13:04:54
Yoghinii sustin ca Hristos lauda desfranarea costel Generalitati 78 17.03.2011 10:50:13
Intrebare: Desfranarea gmariusg Generalitati 58 02.12.2010 21:44:18
Desfranarea intre sot si sotie part 2 ionut12 Generalitati 20 16.11.2010 08:06:45
Desfranarea kindly Generalitati 31 09.11.2010 13:53:39