Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.08.2010, 17:59:52
Menephta Menephta is offline
Junior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Voi ați auzit de desfrânarea care vine din lupta tiranică cu desfrânarea?

Soluția este să nu dați soluții, căci orice soluție vine de la cel rău... și iată că eu am dat soluție, iar Domnul ne-a chemat ca din 2 heruvimi cu 2 aripi să formăm un singur heruvim cu 4 aripi... dar fără dragoste curată și haină sfântă primită de sus și păstrată ca pe ochii curați din cap și ca pe urechea din inimă foarte curată nu se poate, fără nemulțumiri și cârtiri și fără să cauți să-ți închipui ca să te asemeni cu joaca de-a păcatele altora, ca să ști și tu cum e... deci fără paza bună care păzește bostăneii... adică pe îngerași, de rușinea care o să cadă peste ei... nu se poate o căsnicie... deci problema este că voi în loc să primiți pe Domnul îl primiți pe gLumeail ca mare „preot” să consfințească... și el vă educă cum să vă satisfaceți cât mai mult și cât mai bine... iar cine seamănă „vânturiuri” va culege furfurtună și fulgeră... pe cineva de pe centură.

De aia zice să păstrezi patul curat... adică în el să nu vezi nimic necurat, și nici să simți, și nici să închipui, să nu te visezi vrednic și puternic...

că defapt nici nu ești... iar căsătoria este din dragoste pentru dragoste și nu pentru prunci... nesilit de nimeni...

Deci dacă nu vei ucide dragostea curată atunci cu siguranță nu vei desfrâna lepădând ouăle sau copiii nenăscuți că dragostea nu se bucură de pofte rele și plăceri deșarte sau de mângâieri după cum se mângâie omul ce este trup și suflet sub ascultare de gLumeail... și-l ascultă pe gLumeail doar pentru că e mai ușor ca să asculte de credința ce a crezut minciuna aia decât să lupte cu ea ca să o scoată afară din inima sa...

Deci pentru împăcarea cu credința din tine și din gLume ce a crezut bârfa răutății, împăcare nebună, de aia ai pofta aia rea care oridecâte ori îți amintești de ea, te readuce pe calea părăsirii Lui Dumnezeu, fugi de Domnul... că ți se pare mai ușor să crezi ceea ce ai crezut și ieri deși era o minciună venită din bârfă, care te-a și învins și ți-a plăcut, ți-a fost mai ușor atunci ca s-o crezi și mai ușor acum ca amintindu-ți să urăști la fel deși ești conștient că era o minciună... dar defapt nu e mai ușor ci drumul tău devine infernal astfel... deci greutatea din cârcă devine de o tonă sau un kintal... kintal roial.

Și asta vine din faptul că memoria de animal își reamintește și de frică vrea să scape de ceva, și crede mereu minciuna doar că nu știe cum să n-o mai creadă...

Păi e simplu, minciuna e minciună, și credința în minciună nu este bună chiar dacă te îngâmfă cu slavă de la oameni că ai fi un viteaz că doar tu îți zici că iată că ai luptat cu desfrânarea... dar nu vezi că defapt te-ai desfrânat ca un tiran... cu lupta? Și pentru ce luptă omul dacă nu ca să se desfrâneze? Păi știe omul lupta ca Domnul?

Deci e greu... dar nu imposibil...

Domnul ajută dar nu te obligă cu bâta sau cu pulanul sau cu parul ci te lasă să ajungi în groapă și să slujești la turma de porci și să mănânci lăturile cu care se hrănesc ele... așteptându-te cu dragoste că poate te vei rușina și te vei căi de dorința de a-ți lua partea și de a pleca să te distrzi cu desfrânatele... cu cele cinci fecioare nebune... care nu și-au luat undelemn în candelele lor... dar ce reprezintă undelemnul, feștila, flacăra, și candela în sine? E o taină la care dacă nu știi răspunsul... nu te amărâ... te va Lumina Dumnezeu... dar numai dacă mergi pe Cale... că altfel pune farul pe tine câte un fariseu... așa ca mine..., un far de rîs... dar nu e de râs ci e de comă.
Totul confuz...n-am inteles nimic ce vrei sa spui
Reply With Quote
Vechi 12.08.2010, 16:24:09
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Menephta Vezi mesajul
Totul confuz...n-am inteles nimic ce vrei sa spui
Atunci poate o să te ajute videoclipul ăsta cu reclamă...

Ca să nu mai fie atât de confuz totul.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2010, 16:38:46
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Zorica Latcu

Epitalam

Iata, fecioare din Chios, rasare Luceafarul serii.
Marea e lina, vazduhul e greu de miresmele verii.
Tortele ard luminos si rasuna de cantece casa;
Doris, frumosul pescar, in iatac isi asteapta mireasa.

Vantul suspina prin ierburi, si murmura marea carunta,
Mandre fecioare din Chios, sa ziceti cantarea de nunta.

Tu erai cea mai frumoasa din hora fecioarelor noastre.
Multi cunoscut-au puterea privirilor tale albastre,
Multi au dorit trupul alb si buzele dulci ca o floare,
O, Kalliroe; tu stii ca pe multi azi in suflet ii doare.

Doris, frumosul pescar, are-o luntre cu zece vintrele
Albe + si mrejele lui totdeauna de peste sunt grele.
Glasul lui dulce in noapte departe pe apa rasuna,
Parul lui moale luceste, cand trece sub raza de luna.

Doris, deschide, deschide, sa intre mireasa in casa.
Tu ai sa-i smulgi de pe fata frumosul ei val de matasa.
Noi o sa ducem la temple miresme curate si miere,
Pentru Hymen Hymenaios, Athene si vajnica Here.

Zeus, stapanul cel drept, sa va dea din belsug fericire.
Zile senine de munca sa cereti, si nopti de iubire.
Bratele albe sa fie un leagan de dulce-alintare,
Pentru micutul ce vine ca pret al durerii amare.

Nu vei mai merge cu noi in campiile ude de roua,
O, Kalliroe, de-acum vei intra in viata cea noua.
Buzele noastre surad, dar de lacrimi ni-s genele pline,
Cand va uram cu iubire un ultim: ramaneti cu bine.

Tace si vantul in ierburi si tace si marea carunta.
Haideti, fecioare din Chios, sfarsit-am cantarea de nunta.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 13.08.2010, 17:35:06
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Implicit

M-a incantat sa ma reintalnesc cu poezia aceasta. Prima data am auzit-o rostita de pr. Teofil Paraian la una din conferintele ASCOR-ului de la Facultatea de Drept.
Reply With Quote
Vechi 23.08.2010, 09:18:49
sfantatreime sfantatreime is offline
Banned

Implicit raspuns pentru anna21

In nici un caz in Sf.Scriptura nici a Vechiului si nici a Noului Testament nu scrie de sexualitate si de daruire pe plan sexual in scopul mantuirii,draga...scopul mantuirii nu este in nici un caz calareala si satisfacerea placerilor carnale dintre barbat si femeie inteleasa in mod ablsolut fariseistic,cum o intelegi dumneata...nu te complace in fanatism si in erezii...Doamne-ajuta spre mantuire curata si neintinata...Cauta-ti un duhovnic si cere-i parerea.El sigur te va ajuta.
Reply With Quote
Vechi 23.08.2010, 11:21:52
Banned

Implicit pentru ana21

Observ ca dumneata urmaresti numai topicurile cu si despre sexualitate.Cred ca acesta este subiectul care te framanta si cu care ai multe nelamuriri,insa sa nu uitam ca Domnul Nostru Iisus Hristos,ca exemplu de mantuire si traire,nu a stat ancorat in sexualitate,ci in respectarea poruncilor Dumnezeului Tatal...
Reply With Quote
Vechi 23.08.2010, 12:02:54
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sfantatreime Vezi mesajul
Observ ca dumneata urmaresti numai topicurile cu si despre sexualitate.Cred ca acesta este subiectul care te framanta si cu care ai multe nelamuriri,insa sa nu uitam ca Domnul Nostru Iisus Hristos,ca exemplu de mantuire si traire,nu a stat ancorat in sexualitate,ci in respectarea poruncilor Dumnezeului Tatal...
Ai facut cumva o statistica pt a afla unde postez mai mult?
Daca vrei sa ai date concrete, te rog sa intri pe profilul meu pt o imagine obiectiva, altfel consider ca parerea ta este doar o barfa/ cleveteala.
Daca fac eu o statistica cu postarile mele si-ti demonstrez ca gresesti mult (acum nu am timp), iti vei cere scuze pt atitudine nepoliticoasa, cum s-ar cuveni unuia care nu se considera fariseu?

Cat despre corectitudinea parerii mele, te rog sa ma contrazici in mod inteligent, cu contraargumente, nu cu atac la persoana
Deci.. citeaza-ma unde gresesc si corecteaza-ma cu contraargumente si citate din Scripturi si Sf. Parinti. Nu ma supar, dimpotriva.

(Si in al trelea rand, vorbeam cu Fani, o discutie pe care o purtam deja de vreo 2 ani pe diverse threaduri.)
Reply With Quote
Vechi 23.08.2010, 12:06:31
Banned

Implicit pentru ana21

Daca pentru dumneata relatia trupeasca inseamna daruire de sine jertfelnica inseamna ca nu cunosti ce inseamna jertfa,draga...jertfa trebuie inteleasa,perceputa si traita in scop mantuitor,iar mantuirea inseamna despatimire,iar despatimirea inseamna curatire de patimi...iar patima=desfranare iar desfranare=sex, iar sex=relatie trupeasca...Sa incercam sa traim ancorati in Biserica,fratilor,nu in cele lumesti...e greu sa nu le confundam,dar este mantuitor...
Reply With Quote
Vechi 23.08.2010, 12:40:36
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sfantatreime Vezi mesajul
Daca pentru dumneata relatia trupeasca inseamna daruire de sine jertfelnica inseamna ca nu cunosti ce inseamna jertfa,draga...jertfa trebuie inteleasa,perceputa si traita in scop mantuitor,iar mantuirea inseamna despatimire,iar despatimirea inseamna curatire de patimi...iar patima=desfranare iar desfranare=sex, iar sex=relatie trupeasca...Sa incercam sa traim ancorati in Biserica,fratilor,nu in cele lumesti...e greu sa nu le confundam,dar este mantuitor...
draga domnule, am zis sa ma citezi.
Eu nu stiu despre ce vorbesti tu acolo: unde am zis eu ca relatia trupeasca este jertfa? Imi pui cuvinte in gura ca sa dai bine? (fara suparare, dar sunt f grabita in dimineata asta si nu am timp sa caut, dar nu recunosc sa fi scris eu ca relatiile trupesti sunt jertfa.) Deci daca vrei sa pari drept.. chiar nu trebuie sa-mi demonstrezi mie sau altcuiva pe aici, are Cine sa te vada)
Iar daca gresesc, arata-mi unde. Asta este altceva, ar fi un lucru bun.

Sincer, cred ca ma confunzi, poate ai citit la altcineva.
Despatimirea se poate face si in cadrul casatoriei, dupa cum ne-au demonstrat sfintii casatoriti. Sfanta Iuliana de Lazarevo a avut multi copii.. ce concluzie putem trage?

Este un pacat sa te scarbesti de relatia trupeasca legiuita intre soti.
Una este ce faci din jertfa pt Dumnezeu, cu totul altceva este scarba.. Voi reveni ca nu am destul timp (Iar postarea ta a doua... nu stiu exact ce vrei sa demonstrezi cu ea. Ar trebui, poate sa explici, ca citatul este cunoscut, dar nu este cunoscut scopul cu care l-ai postat)
Reply With Quote
Vechi 27.08.2010, 03:30:03
rodimar rodimar is offline
Junior Member

Data înregistrării: 27.08.2010
Implicit

Am urmarit cu interes, in particular, discutia pana acum, dar la acest punct am simtit nevoia sa intervin, pentru ca la multele aberatii scrise s-a adaugat una mare de tot. Cum vine asta ''desfranare=sex=relatii trupesti"? Ma tem ca avem din nou nevoie de DEX. Mi se pare mie, domnilor cunoscatori de canoane, pentru care lucru va respect, ca si considerarea relatiilor trupesti in casatorie drept pacat a fost aspru condamnata de Sfintii Parinti? Ca sa nu mai spunem ca sfideaza logica. Altfel de ce ar cere preotul la Sfanta Taina a Cununiei '' buna intelegere sufleteasca si trupeasca'' pentru cei doi tineri? Dupa opiniile unora dintre dumneavoastra, cum ca scopul impreunarii trupesti ar fi exclusiv procreerea, n-ar fi nevoie in casatorie decat de intelegere sufleteasca...or Dumnezeu, creatorul firii umane, are grija in egala masura si de trupurile noastre, ''temple ale Duhului Sfant". Sa ma iertati, dar personal desfid pe oricine pretinde ca dorinta legitima de a face dragoste cu sotul provine exclusiv din dorinta de placere, fie ca ea este pentru procreere sau nu. Alte situatii nu comentez.
Banuiesc ca majoritatea celor aflati in discutie detine un duhovnic, si sunt destui care, cu toata veneratia pentru Parintele Arsenie, nu-i impartasesc opiniile in totalitate, ceea ce nu ii coboara nici pe unul, nici pe ceilalti. Sa nu uitam ca numai Dumnezeu este cunoscatorul Adevarului deplin. Pana una-alta, tot de la un preot am auzit un lucru superb: '' Dumnezeu este foarte delicat si nu se amesteca in patul nimanui", cu siguranta nu in modul normativ-restrictiv in care pretind unii de pe aici.
Sa nu ma intelegeti gresit. Sunt pentru abstinenta in posturi, impotriva metodelor contraceptive si total pentru copii. Dar citind unele opinii am senzatia ca unii vorbesc fara a fi chiar in tema, adica fara a avea experienta vietii de familie cu copii. Caci tare e usor sa judeci! Oare cine ar avea dreptul, in afara de Dumnezeu, sa ii spuna unei mame daca s-a jertfit mult sau putin pentru ca are unul sau x copii? Sau ca ar mai trebui sa aiba n? Sa ma iertati daca vorbesc prea direct, dar consider ca putinele momente de intimitate, ca sa-i zic asa, o mama (crestina) le plateste cu varf si indesat in multele momente grele, incepand de la nastere si pana cand copiii cresc. Sa nu fim moralisti si sa judecam, pretinzand ca aplicam canoane, pentru ca ce altceva decat legi aplicau si fariseii din timpul Mantuitorului? A se mai vedea, va rog, si Noul Testament, nu numai VT, ca noi crestinii avem o lege superioara, cea a iubirii.
Si mai rog pe cei in cauza, cativa, sa nu mai utilizeze sintagme de genul ''pacatul tau'' fata de altii, pentru ca nu pentru asta discutam aici. Cel putin asa sper...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre desfranarea intre sot si sotie ionut12 Generalitati 136 14.05.2011 14:04:54
Yoghinii sustin ca Hristos lauda desfranarea costel Generalitati 78 17.03.2011 11:50:13
Intrebare: Desfranarea gmariusg Generalitati 58 02.12.2010 22:44:18
Desfranarea intre sot si sotie part 2 ionut12 Generalitati 20 16.11.2010 09:06:45
Desfranarea kindly Generalitati 31 09.11.2010 14:53:39