![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar eu nu fac tot ce fac fratii mei. Fiecare cu incredintarile lui. De exemplu, eu nu dansez inaintea Domnului, precum fac fratii mei penticostali africani. Sunt alti frati penticostali care nu se inchina Domnului cantand la instrumente, pe cand eu, da. Si sunt multe alte diferente intre ceea ce fac sau nu fac eu in raport cu fratii mei protestanti, ortodocsi sau catolici. Insa eu ii consider frate pe orice crestin nascut din nou, care crede in Jertfa mantuitoare a lui Hristos, iubeste pe Domnul si considera Biblia ca fiind Cuvantul lui Dumnezeu. Cum ma considera ei pe mine, este problema lor. Eu nu conditionez convingerile mele de felul in care ma privesc ei. |
|
|||
|
|||
![]()
Si foarte veche: "Domnul adăuga zilnic Bisericii pe cei ce se mântuiau".
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu eu am spus ca acolo e vorba de rugaciune, dimpotriva, am combatut acest lucru cu argumente, tu ai sustinut asta si cultul tau. Deci nu are de ce sa-mi fie jena, pentru ca acea talamcire tine de ratacirea penticostala. Tie ar trebui sa-ti fie jena ca rastalamesti ce scrie in Sfanta Scriptura. Si orice negare a adevarului revelat de Duhul Sfant este o hula, eu incerc sa-ti arat adevarul, ca sa lepezi aceste lucruri. Iti repet din nou, e o minciuna ce sustii tu si penticostali, acolo scrie de vorbirea in limbi, nu de rugaciune. De aceea ti-a spus ca daca vorbesti intr-o limba nu este o rugaciune. Acolo scrie despre faptul ca cel ce vorbeste in limbi (deci vorbeste, nu se roaga) nu este inteles de nimeni, nici de el, daca nimeni nu talamceste. Si este inteles doar de Domnul, nu e vorba de nicio rugaciune. De unde a aparut talcuirea asta la penticostali. La inceput acestia, se pare, sustineau ca vorbesc in limbi ale popoarelor, franceza, germana etc. Dupa un timp oamenii si-au dat seama ca acelea nu sunt limbi ale popoarelor, asa ca au renuntat si ei sa ma sustina asta. Si au inceput sa rastalamceasca Sfanta Scritura, ca sa se potriveasca invataturii lor. Au spus ca ei se roaga si ca nu-i intelege nimeni, ca nu vorbesc o limba omeneasca si ca asa ar scrie si in Sfanta Scriptura. De aici talamcirea cu rugaciunea. Am citit cateva explicatii pe care le-au dat unii penticostali, in timp: ca acea limba e cea vorbita de Adam, sau inainte de Turnul Babel; ca este limba care va fi vorbita dupa venirea lui Iisus, sau ca e o limba vorbita doar de ingeri. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asadar, astept raspunsul la intrebarea DE CE ERA NEVOIE DE TALMACIRE DACA CEI CE VORBEAU IN LIMBI SPUNEAU DOAR RUGACIUNI? Ti-a scris-o cu litere mari ca sa nu spui ca nu ai vazut-o. Nici nu mai comentez faptul ca tu contrazici ce spune Sfantul Apostol despre vorbirea in limbi si ce se comunica prin aceasta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si citeste BIBLIA ORTODOXA! 1 Corinteni 14:2Cand un om vorbeste cu Dumnezeu, ce face el, Catalin? Il invata pe Dumnezeu ceva, ii descoperă vreo taina? Cand un om vorbeste cu Dumnezeu este rugaciune sau nu? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa inteleg eu. Ce intelegi tu? Cand un om vorbeste cu Dumnezeu este rugaciune sau predica/ prorocie? Citat:
Voi raspunde imediat, clar si sistematic. Dupa cum mi-e felul. Dupa ce stabilim daca atunci cand un om vorbeste cu Dumnezeu, aceasta vorbire este rugaciune sau predica. P.S. Daca chiar nu mai ai ce spune si te vezi prins in capcana propriilor tale cuvinte, ai dreptul sa zici: pas! Si trecem mai departe. Dar trebuie sa anunti aceasta, NU sa bagi capul in nisip! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu numarul conteaza.
Penticostalii sunt turma mica a Domnului. Dar Iisus ii spune cu drag: "Nu te teme, turma mica, pentru ca Tatal vostru a binevoit sa va dea voua imparatia!" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Si, daca tot veni vorba de evrei, de curand am citit despre un evreu foarte bogat din Romania, care si-a lasat toata averea statului roman, Elias. https://ro.wikipedia.org/wiki/Jacques_M._Elias Erau prostii ce spuneau legionarii despre evrei, preluate de la nazisti. Era o ironie, sper ca ti-ai dat seama. |
|
||||
|
||||
![]()
Deci nu te vei ruga în limbi alături de fratele catolic care deja se roagă în limbi înaintea unei statuete? Tu nu vei face asta? Înseamnă că nu sunteți una, Gal 3:27
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Vorbirea despre Dumnezeu | George.m | Spiritualitatea ortodoxa | 28 | 02.02.2011 13:01:53 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|