Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.02.2018, 15:48:21
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
ți-am pus o întrebare, cu fratele catolic carismatic, la care văd că nu vrei să răspunzi.
Uite ca iti raspund, ca vad ca ai mai iesit din delir: eu am frati penticostali, ortodocsi, catolici, protestanti, impreuna cu care voi mosteni Cerul. Asa inteleg din Biblia mea.

Dar eu nu fac tot ce fac fratii mei. Fiecare cu incredintarile lui.
De exemplu, eu nu dansez inaintea Domnului, precum fac fratii mei penticostali africani. Sunt alti frati penticostali care nu se inchina Domnului cantand la instrumente, pe cand eu, da. Si sunt multe alte diferente intre ceea ce fac sau nu fac eu in raport cu fratii mei protestanti, ortodocsi sau catolici.

Insa eu ii consider frate pe orice crestin nascut din nou, care crede in Jertfa mantuitoare a lui Hristos, iubeste pe Domnul si considera Biblia ca fiind Cuvantul lui Dumnezeu.
Cum ma considera ei pe mine, este problema lor.
Eu nu conditionez convingerile mele de felul in care ma privesc ei.
Vechi 15.02.2018, 15:50:35
Senior Member

Implicit

Citat:
Explicația este simplă
Si foarte veche: "Domnul adăuga zilnic Bisericii pe cei ce se mântuiau".
Vechi 15.02.2018, 16:19:12
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Catalin, tie nu iti este putina jena?
Asta vorbesti tu cu Domnul, "afara ploua"?

Daca vorbesti cu Domnul si ii zici "afara ploua", asta e o rugaciune, oricum.
O rugaciune prosteasca si nerusinata, la misto. Dar tot rugaciune. Nimic altceva.

Orice ii spune omul lui Dumnezeu, prin Duhul Sfant, E RUGACIUNE.
Pe langa faptul ca esti maipulator, se pare ca iti lipseste si logica. Tu nu te prefaci doar ca nu intelegi, tu chiar nu intelegi, de aceea repeti aceleasi lucruri tot timpul. Ti-am explicat de ce ceea ce spus protestantii e ceva eronat, o talmacire gresita, acolo nefiind vorba de rugaciune si tu imi spui daca nu imi e jena, ca si cum eu as crede ratacirile penticostale. Cum faci asta de obicei, la diverse subiecte, cred ca nu e numai rastalmacire, e si o intelegere mai saraca.

Nu eu am spus ca acolo e vorba de rugaciune, dimpotriva, am combatut acest lucru cu argumente, tu ai sustinut asta si cultul tau. Deci nu are de ce sa-mi fie jena, pentru ca acea talamcire tine de ratacirea penticostala. Tie ar trebui sa-ti fie jena ca rastalamesti ce scrie in Sfanta Scriptura. Si orice negare a adevarului revelat de Duhul Sfant este o hula, eu incerc sa-ti arat adevarul, ca sa lepezi aceste lucruri. Iti repet din nou, e o minciuna ce sustii tu si penticostali, acolo scrie de vorbirea in limbi, nu de rugaciune. De aceea ti-a spus ca daca vorbesti intr-o limba nu este o rugaciune. Acolo scrie despre faptul ca cel ce vorbeste in limbi (deci vorbeste, nu se roaga) nu este inteles de nimeni, nici de el, daca nimeni nu talamceste. Si este inteles doar de Domnul, nu e vorba de nicio rugaciune.

De unde a aparut talcuirea asta la penticostali. La inceput acestia, se pare, sustineau ca vorbesc in limbi ale popoarelor, franceza, germana etc. Dupa un timp oamenii si-au dat seama ca acelea nu sunt limbi ale popoarelor, asa ca au renuntat si ei sa ma sustina asta. Si au inceput sa rastalamceasca Sfanta Scritura, ca sa se potriveasca invataturii lor. Au spus ca ei se roaga si ca nu-i intelege nimeni, ca nu vorbesc o limba omeneasca si ca asa ar scrie si in Sfanta Scriptura. De aici talamcirea cu rugaciunea. Am citit cateva explicatii pe care le-au dat unii penticostali, in timp: ca acea limba e cea vorbita de Adam, sau inainte de Turnul Babel; ca este limba care va fi vorbita dupa venirea lui Iisus, sau ca e o limba vorbita doar de ingeri.
Vechi 15.02.2018, 16:31:43
Senior Member

Implicit

Citat:
Cel care vorbeste in limbi nu vorbeste oamenilor ci lui Dumnezeu, spune Apostolul Pavel.

Cum ar putea sa spuna omul, lui Dumnezeu, o... prorocie, Catalin?
Cum ar putea sa spuna omul, lui Dumnezeu, o... invatatura, Catalin?
Cum ar putea sa spuna omul, lui Dumnezeu, o... cunostinta, Catalin?
Cum ar putea sa spuna omul, lui Dumnezeu, o... descoperire, Catalin?

Cand omul ii vorbeste lui Dumnezeu, el face UN SINGUR lucru: se roaga.
Omul nu poate sa-i spuna lui Dumnezeu altceva decat rugaciune.

Oricine pricepe treaba asta.
Insa tie nu-ti iese la socoteala.

Esti in stare sa zici chiar ca omul ii proroceste lui Dumnezeu, ca il invata pe Dumnezeu.
Tu chiar nu iti dai seama ce enormitati spui?
Vad ca ai inceput sa creezi o poveste, doar pe baza invataturii gresite a penticostalilor si sa-mi reprosezi mie ca n-o cred. Eu ti-am zis ca tu confunzi forumul cu unul penticostal si crezi ca vorbesti cu penticostalii din cultul tau. Am dat raspunsul detaliat in mesajul precedent, acolo nu e vorba de nicio rugaciune, ci de vorbire in limbi. Dar tu eviti de fiecare data sa dai raspunsul la ceea ce te-am intrebat, pentru ca, probabil, ti-ai dat seama ca nu exista niciun raspuns, e o contradictie in ceea ce incearca sa spuna penticostalii.

Asadar, astept raspunsul la intrebarea DE CE ERA NEVOIE DE TALMACIRE DACA CEI CE VORBEAU IN LIMBI SPUNEAU DOAR RUGACIUNI? Ti-a scris-o cu litere mari ca sa nu spui ca nu ai vazut-o. Nici nu mai comentez faptul ca tu contrazici ce spune Sfantul Apostol despre vorbirea in limbi si ce se comunica prin aceasta.
Vechi 15.02.2018, 16:40:53
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Pe langa faptul ca esti maipulator, se pare ca iti lipseste si logica. Tu nu te prefaci doar ca nu intelegi, tu chiar nu intelegi, de aceea repeti aceleasi lucruri tot timpul. Ti-am explicat de ce ceea ce spus protestantii e ceva eronat, o talmacire gresita, acolo nefiind vorba de rugaciune si tu imi spui daca nu imi e jena, ca si cum eu as crede ratacirile penticostale. Cum faci asta de obicei, la diverse subiecte, cred ca nu e numai rastalmacire, e si o intelegere mai saraca.

Nu eu am spus ca acolo e vorba de rugaciune, dimpotriva, am combatut acest lucru cu argumente, tu ai sustinut asta si cultul tau. Deci nu are de ce sa-mi fie jena, pentru ca acea talamcire tine de ratacirea penticostala. Tie ar trebui sa-ti fie jena ca rastalamesti ce scrie in Sfanta Scriptura. Si orice negare a adevarului revelat de Duhul Sfant este o hula, eu incerc sa-ti arat adevarul, ca sa lepezi aceste lucruri. Iti repet din nou, e o minciuna ce sustii tu si penticostali, acolo scrie de vorbirea in limbi, nu de rugaciune. De aceea ti-a spus ca daca vorbesti intr-o limba nu este o rugaciune. Acolo scrie despre faptul ca cel ce vorbeste in limbi (deci vorbeste, nu se roaga) nu este inteles de nimeni, nici de el, daca nimeni nu talamceste. Si este inteles doar de Domnul, nu e vorba de nicio rugaciune.

De unde a aparut talcuirea asta la penticostali. La inceput acestia, se pare, sustineau ca vorbesc in limbi ale popoarelor, franceza, germana etc. Dupa un timp oamenii si-au dat seama ca acelea nu sunt limbi ale popoarelor, asa ca au renuntat si ei sa ma sustina asta. Si au inceput sa rastalamceasca Sfanta Scritura, ca sa se potriveasca invataturii lor. Au spus ca ei se roaga si ca nu-i intelege nimeni, ca nu vorbesc o limba omeneasca si ca asa ar scrie si in Sfanta Scriptura. De aici talamcirea cu rugaciunea. Am citit cateva explicatii pe care le-au dat unii penticostali, in timp: ca acea limba e cea vorbita de Adam, sau inainte de Turnul Babel; ca este limba care va fi vorbita dupa venirea lui Iisus, sau ca e o limba vorbita doar de ingeri.
Lasa-i pe penticostali, protestanti, ortodocsi, ecumenisti, google, rastalmaciri, explicatii si aiureli!
Si citeste BIBLIA ORTODOXA!
1 Corinteni 14:2
Pentru că cel ce vorbește într-o limbă străină nu VORBESTE oamenilor, ci LUI DUMNEZEU; și nimeni nu-l înțelege, fiindcă el, în duh, grăiește taine.
Cand un om vorbeste cu Dumnezeu, ce face el, Catalin?
Il invata pe Dumnezeu ceva, ii descoperă vreo taina?

Cand un om vorbeste cu Dumnezeu este rugaciune sau nu?
Vechi 15.02.2018, 16:48:48
Senior Member

Implicit

Citat:
Vad ca ai inceput sa creezi o poveste, doar pe baza invataturii gresite a penticostalilor si sa-mi reprosezi mie ca n-o cred.
Eu am spus ce cred: atunci cand un om vorbeste lui Dumnezeu, vorbirea lui se numeste rugaciune.
Asa inteleg eu.

Ce intelegi tu?
Cand un om vorbeste cu Dumnezeu este rugaciune sau predica/ prorocie?
Citat:
Asadar, astept raspunsul la intrebarea DE CE ERA NEVOIE DE TALMACIRE DACA CEI CE VORBEAU IN LIMBI SPUNEAU DOAR RUGACIUNI? Ti-a scris-o cu litere mari ca sa nu spui ca nu ai vazut-o. Nici nu mai comentez faptul ca tu contrazici ce spune Sfantul Apostol despre vorbirea in limbi si ce se comunica prin aceasta.
Eu ti-am promis ca iti voi da raspunsul si ma voi tine de cuvant.
Voi raspunde imediat, clar si sistematic. Dupa cum mi-e felul.
Dupa ce stabilim daca atunci cand un om vorbeste cu Dumnezeu, aceasta vorbire este rugaciune sau predica.

P.S. Daca chiar nu mai ai ce spune si te vezi prins in capcana propriilor tale cuvinte, ai dreptul sa zici: pas! Si trecem mai departe. Dar trebuie sa anunti aceasta, NU sa bagi capul in nisip!
Vechi 15.02.2018, 16:49:34
Senior Member

Implicit

Citat:
Per ansamblu, la nivel global, numărul bisericilor penticostale e mult mai mare decât nr. bisericilor ortodoxe, dar nu este de mirare fiindcă lucrarea de înșelare este la apogeu, păcătoșii au umplut măsura paharului, cel care oprea taina fărădelegii a fost luat din drumul ei. Va fi și mai rău, Diavolul va intra în toți care nu sunt ortodocși.
Nu stiu la ce te referi. Chiar si surse neoprotestante spun ca sunt 130 de milioane de penticostali, deci mai putini decat ortodocsii. https://crestiniiazi.wordpress.com/2...sm-statistici/
Vechi 15.02.2018, 17:03:09
Senior Member

Implicit

Nu numarul conteaza.
Penticostalii sunt turma mica a Domnului.

Dar Iisus ii spune cu drag: "Nu te teme, turma mica, pentru ca Tatal vostru a binevoit sa va dea voua imparatia!"
Vechi 15.02.2018, 17:19:02
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
printre lalaielile de rigoare spui ceva real, este corecta ultima fraza, oricat as vrea nu pot. dar ai grija, confunzi adevarul cu convingeri personale.
Nu ai cum sa stii care sunt convingeri personale, din moment ce tu nu stii prea multe despre ortodoxie (de la sursa, nu din ce spun altii), asa cum ai si spus. De asemenea, nu ai cum sa ai o afinitate pentru ortodoxie, daca nu ai cercetat-o. E ca si cum ai spune ca nu reusesti sa afli care e capitala Nepalului, oricat ai vrea nu poti. Nu poti afla care e capitala decat daca o sa cuati informatiile necesare, n-o sa te tezesti dintr-o data ca iti vine in minte numele.
Citat:
nu intorc nimic, ai tu probleme, eu ti-am enuntat un principiu.
eu nu am facut si nu fac apel la autoritate, as putea s-o fac, dar nu vreau. pun aici uneori niste informatii, vrei sa le crezi sau nu e treaba ta si a celor ce citesc, problema survine atunci cand le combati gresit si ajungem la controverse insurmontabile pentru ca nu accepti nicio ingerinta in fixatiile tale.
Tu spui ca doar acele informatii sunt adevarate, nu doar le expui. Una e sa expui niste ipoteze despre lucruri mai putin stiute (de exemplu migratia triburilor indo-europene) si alta sa consideri adevarate niste istorii false despre lucruri care se cunosc deja (de exemplu ca Dimitrie Cantemir ar fi fost imparatul Chinei, e doar un exemplu).
Citat:
treaba cu procesul legionarilor era un exemplu, un fapt, exact asa cum erau si informatiile din presa cu privire la inceputul asa zisei rebeliuni, astea sunt surse primare. tu combati cu pareri, perceptii, supozitii, negru pe alb de internet.
Ti-am spus ca asta cu procesul nu eu am contestat, un alt user. Tu ai dat ce spun legionarii, iar ziarele aveau, ca si azi, diferite simpatii. Exista imagini cu sinagogi daramate, nu le-au daramat evreii.
Si, daca tot veni vorba de evrei, de curand am citit despre un evreu foarte bogat din Romania, care si-a lasat toata averea statului roman, Elias. https://ro.wikipedia.org/wiki/Jacques_M._Elias Erau prostii ce spuneau legionarii despre evrei, preluate de la nazisti.
Citat:
vezi? eu nu vreau sa te fac mincinos, revizuieste pe ici pe colo, niciodata nu am scris ceva legat de vreo realizare stiintifica personala, dealtfel nici n-as avea ce sa scriu, am scris insa ca am studiat si citesc numai lucrari stiintifice. atat.
Era o ironie, sper ca ti-ai dat seama.
Vechi 15.02.2018, 19:10:59
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
Dar eu nu fac tot ce fac fratii mei.
Deci nu te vei ruga în limbi alături de fratele catolic care deja se roagă în limbi înaintea unei statuete? Tu nu vei face asta? Înseamnă că nu sunteți una, Gal 3:27
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10