![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta vorbesti tu cu Domnul, "afara ploua"? Daca vorbesti cu Domnul si ii zici "afara ploua", asta e o rugaciune, oricum. O rugaciune prosteasca si nerusinata, la misto. Dar tot rugaciune. Nimic altceva. Orice ii spune omul lui Dumnezeu, prin Duhul Sfant, E RUGACIUNE. |
|
||||
|
||||
![]()
Dar tu nu spui nimic lui Dumnezeu, tu spui ucenicului care fraier cu este crede că primește Duhul sfânt și tu-i turui la ureche în limbi, nu-i spui nimic lui Dumnezeu eventual dracului pe care vrei să-l scoți din posedat, tot prin vorbire în limbi. La pocăiți, vorbirea în limbi este un panaceu pentru orice problemă. A scris unu că dacă-l doare capul, el se roagă în limbi! Ca să vezi!
|
|
|||
|
|||
![]()
Atata tevatura doar pentru ca surioara penticostala ti-a dat, elegant, papucii?
|
|
||||
|
||||
![]()
Dacă îți prezint un catolic care vorbește în limbi, vei fi de acord să te închini alăuri de el, săruți o statuetă a unui sfânt, ori papucul pontifical? Vei pune la tine în cameră măcar un tablou cu papa ? Ei, catolicii, așa au, inclusiv cei care vorbesc în limbi. Vei fi de acord să înalți rugăciuni Fecioarei Maria, alături de acest frate catolic, în limbi? Ei așa fac.
Aș dori să răspunzi la aceste întrebări. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce, e pacat sa inalti rugaciuni Fecioarei? Ce vrei sa insinuezi? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deci? |
|
|||
|
|||
![]()
Deci, asa ceva?
La un ortodox fundamentalist, ca tine? De ce vrei tu sa strivesti corola de minuni a lumii? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu eu am spus ca acolo e vorba de rugaciune, dimpotriva, am combatut acest lucru cu argumente, tu ai sustinut asta si cultul tau. Deci nu are de ce sa-mi fie jena, pentru ca acea talamcire tine de ratacirea penticostala. Tie ar trebui sa-ti fie jena ca rastalamesti ce scrie in Sfanta Scriptura. Si orice negare a adevarului revelat de Duhul Sfant este o hula, eu incerc sa-ti arat adevarul, ca sa lepezi aceste lucruri. Iti repet din nou, e o minciuna ce sustii tu si penticostali, acolo scrie de vorbirea in limbi, nu de rugaciune. De aceea ti-a spus ca daca vorbesti intr-o limba nu este o rugaciune. Acolo scrie despre faptul ca cel ce vorbeste in limbi (deci vorbeste, nu se roaga) nu este inteles de nimeni, nici de el, daca nimeni nu talamceste. Si este inteles doar de Domnul, nu e vorba de nicio rugaciune. De unde a aparut talcuirea asta la penticostali. La inceput acestia, se pare, sustineau ca vorbesc in limbi ale popoarelor, franceza, germana etc. Dupa un timp oamenii si-au dat seama ca acelea nu sunt limbi ale popoarelor, asa ca au renuntat si ei sa ma sustina asta. Si au inceput sa rastalamceasca Sfanta Scritura, ca sa se potriveasca invataturii lor. Au spus ca ei se roaga si ca nu-i intelege nimeni, ca nu vorbesc o limba omeneasca si ca asa ar scrie si in Sfanta Scriptura. De aici talamcirea cu rugaciunea. Am citit cateva explicatii pe care le-au dat unii penticostali, in timp: ca acea limba e cea vorbita de Adam, sau inainte de Turnul Babel; ca este limba care va fi vorbita dupa venirea lui Iisus, sau ca e o limba vorbita doar de ingeri. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si citeste BIBLIA ORTODOXA! 1 Corinteni 14:2Cand un om vorbeste cu Dumnezeu, ce face el, Catalin? Il invata pe Dumnezeu ceva, ii descoperă vreo taina? Cand un om vorbeste cu Dumnezeu este rugaciune sau nu? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ti-am aratat clar ce scrie ca inseamna vorbirea in limbi, negru pe alb: "6. Iar acum, fraților, dacă aș veni la voi, grăind în limbi, de ce folos v-aș fi, dacă nu v-aș vorbi - sau în descoperire, sau în cunoștință, sau în proorocie, sau în învățătură?" Ce spune acolo Sfantul Apostol? Ca ceea ce se spune la vorbirea in limbi este sau o descoperire, sau o cunostinta, sau o proorocie, sau o invatatura. Altfel nu ar fi de niciun folos, scrie mai departe. E dovada clara, nu ai ce sa spui altceva. In primul citat se spune ca cel ce vorbeste in limbi (spunand tot o descoperire, o cunostinta, o proorocie sau o invatatura), daca nimeni nu stie acea limba si nu exista nici cineva care sa talmaceasca, nu este inteles de nimeni, nici macar el nu se intelege, vorbeste doar cu Dumnezeu. Dimpotriva, in alt citat Sfantul Apostol spune ca rugaciunea trebuie facuta ca sa si inteleaga cel ce se roaga ce spune, deci nu e bine sa fie facuta intr-o limba straina, pentru ca nu participa si mintea. Toate citatele contrazic ce spun penticostalii, au formulat o invatura fara sa observe ca tot ce scrie acolo e in contradictie cu ce spun ei. Fara sa aiba legatura cu cel ce vorbeste in limbi, exista si un alt exemplu, Moise vorbea cu Dumnezeu fara sa fie rugaciune. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Vorbirea despre Dumnezeu | George.m | Spiritualitatea ortodoxa | 28 | 02.02.2011 13:01:53 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|