Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.02.2018, 19:55:25
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
nu mai insist, cred ca e vina mea ca discutia a ajuns la persoana. eu iti zic ca te inseli, tu-mi zici mie ca nu stiu nimic, asta e...
dar retine lucrul asta, cei ca tine pica cel mai repede, se aprinde un beculet la un moment dat, cine stie cum, si au impresia ca s-au inselat, cred ca totul a fost gresit si... pleaca. incearca sa fii mai deschis.
Tu nu intelegi ce este adevarul, ca adevarul e absolut. Cei care au conceptii asemanatoare cu ale tale au ideea adevarului relativ, care vine din religiile asiatice. Daca stii un adevar nu are cum sa ti se aprinda un beculet sa crezi altceva. De exemplu, tie niciodata n-o sa ti se aprinda un beculet si sa iti dai seama ca oaia are sapte picioare, nu patru. Intotdeauna o sa crezi ca are patru picioare, nu-i asa? Tu nu ai descoperit inca adevarul credintei, de aceea nu vezi ce este ortodoxia.
Citat:
ps.printre lalaielile de rigoare, pentru ca habar n-ai ce am scris mai sus, bati campii si cu sursele, olimpicule! sursa-i sursa, buna sau rea, adevarata sau falsa, ai obligatia sa le prezinti, daca esti un adevarat om de stiinta. explici, de ce una poate fi adevarata, de ce alta poate fi falsa, etc. dar o prezinti. e ca atunci cand am discutat despre legionari, eu iti spuneam despre sursele primare, indubitable, tu-mi ziceai de perceptii internetice, eu iti spuneam de un proces international care i-a absolvit, tu bateai campii ca nu stiu ce... exact la fel faci si in religie, iei de adevar suprem credinta, dar faptele sunt de multe ori altele.
O intorci, tu dai sursele false ca fiind cele adevarate, iar cele adevarate ca fiind false, nu le prezinti. Iar daca ti se spune care e adevarul spui ca tu ai nu stiu cate doctorate in istorie si n-ar trebui sa conteste cineva ceea ce spui. Tu te-ai contrazis si cand era ceva scris negru pe alb si tu negai in continuare. Legat de legionari si procesul de la Nurnberg, ma confunzi, altcineva te-a contrazis, eu stiam aceste lucruri. Chiar am vrut sa iti spun data trecuta ca imi amintesc ca ai spus si tu ceva corect, cu legionarii si Nurnberg.
Vechi 13.02.2018, 22:48:38
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Tu nu intelegi ce este adevarul, ca adevarul e absolut. Cei care au conceptii asemanatoare cu ale tale au ideea adevarului relativ, care vine din religiile asiatice. Daca stii un adevar nu are cum sa ti se aprinda un beculet sa crezi altceva. De exemplu, tie niciodata n-o sa ti se aprinda un beculet si sa iti dai seama ca oaia are sapte picioare, nu patru. Intotdeauna o sa crezi ca are patru picioare, nu-i asa? Tu nu ai descoperit inca adevarul credintei, de aceea nu vezi ce este ortodoxia.
printre lalaielile de rigoare spui ceva real, este corecta ultima fraza, oricat as vrea nu pot. dar ai grija, confunzi adevarul cu convingeri personale.

Citat:
O intorci, tu dai sursele false ca fiind cele adevarate, iar cele adevarate ca fiind false, nu le prezinti. Iar daca ti se spune care e adevarul spui ca tu ai nu stiu cate doctorate in istorie si n-ar trebui sa conteste cineva ceea ce spui. Tu te-ai contrazis si cand era ceva scris negru pe alb si tu negai in continuare. Legat de legionari si procesul de la Nurnberg, ma confunzi, altcineva te-a contrazis, eu stiam aceste lucruri. Chiar am vrut sa iti spun data trecuta ca imi amintesc ca ai spus si tu ceva corect, cu legionarii si Nurnberg.
nu intorc nimic, ai tu probleme, eu ti-am enuntat un principiu.
eu nu am facut si nu fac apel la autoritate, as putea s-o fac, dar nu vreau. pun aici uneori niste informatii, vrei sa le crezi sau nu e treaba ta si a celor ce citesc, problema survine atunci cand le combati gresit si ajungem la controverse insurmontabile pentru ca nu accepti nicio ingerinta in fixatiile tale.

treaba cu procesul legionarilor era un exemplu, un fapt, exact asa cum erau si informatiile din presa cu privire la inceputul asa zisei rebeliuni, astea sunt surse primare. tu combati cu pareri, perceptii, supozitii, negru pe alb de internet.

vezi? eu nu vreau sa te fac mincinos, revizuieste pe ici pe colo, niciodata nu am scris ceva legat de vreo realizare stiintifica personala, dealtfel nici n-as avea ce sa scriu, am scris insa ca am studiat si citesc numai lucrari stiintifice. atat.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Vechi 15.02.2018, 17:19:02
Senior Member

Implicit

Citat:
printre lalaielile de rigoare spui ceva real, este corecta ultima fraza, oricat as vrea nu pot. dar ai grija, confunzi adevarul cu convingeri personale.
Nu ai cum sa stii care sunt convingeri personale, din moment ce tu nu stii prea multe despre ortodoxie (de la sursa, nu din ce spun altii), asa cum ai si spus. De asemenea, nu ai cum sa ai o afinitate pentru ortodoxie, daca nu ai cercetat-o. E ca si cum ai spune ca nu reusesti sa afli care e capitala Nepalului, oricat ai vrea nu poti. Nu poti afla care e capitala decat daca o sa cuati informatiile necesare, n-o sa te tezesti dintr-o data ca iti vine in minte numele.
Citat:
nu intorc nimic, ai tu probleme, eu ti-am enuntat un principiu.
eu nu am facut si nu fac apel la autoritate, as putea s-o fac, dar nu vreau. pun aici uneori niste informatii, vrei sa le crezi sau nu e treaba ta si a celor ce citesc, problema survine atunci cand le combati gresit si ajungem la controverse insurmontabile pentru ca nu accepti nicio ingerinta in fixatiile tale.
Tu spui ca doar acele informatii sunt adevarate, nu doar le expui. Una e sa expui niste ipoteze despre lucruri mai putin stiute (de exemplu migratia triburilor indo-europene) si alta sa consideri adevarate niste istorii false despre lucruri care se cunosc deja (de exemplu ca Dimitrie Cantemir ar fi fost imparatul Chinei, e doar un exemplu).
Citat:
treaba cu procesul legionarilor era un exemplu, un fapt, exact asa cum erau si informatiile din presa cu privire la inceputul asa zisei rebeliuni, astea sunt surse primare. tu combati cu pareri, perceptii, supozitii, negru pe alb de internet.
Ti-am spus ca asta cu procesul nu eu am contestat, un alt user. Tu ai dat ce spun legionarii, iar ziarele aveau, ca si azi, diferite simpatii. Exista imagini cu sinagogi daramate, nu le-au daramat evreii.
Si, daca tot veni vorba de evrei, de curand am citit despre un evreu foarte bogat din Romania, care si-a lasat toata averea statului roman, Elias. https://ro.wikipedia.org/wiki/Jacques_M._Elias Erau prostii ce spuneau legionarii despre evrei, preluate de la nazisti.
Citat:
vezi? eu nu vreau sa te fac mincinos, revizuieste pe ici pe colo, niciodata nu am scris ceva legat de vreo realizare stiintifica personala, dealtfel nici n-as avea ce sa scriu, am scris insa ca am studiat si citesc numai lucrari stiintifice. atat.
Era o ironie, sper ca ti-ai dat seama.
Vechi 16.02.2018, 00:34:01
Senior Member

Implicit

Citat:

Era o ironie, sper ca ti-ai dat seama.
asta e o porcarie de care eu nu te credeam in stare, ti-a fost prea greu sa scrii ca ai gresit. tot ii zici lui pt ca nu intelege, dar tu esti opac rau de tot, pai eu ma refeream la convingerile mele? eu ma refer la obsesiile tale!

uneori am impresia ca esti un pustiulica d'ala suparat care se pregateste intens ca sa poata da o replica tembela.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Vechi 17.02.2018, 16:40:09
Senior Member

Implicit

Citat:
asta e o porcarie de care eu nu te credeam in stare, ti-a fost prea greu sa scrii ca ai gresit. tot ii zici lui pt ca nu intelege, dar tu esti opac rau de tot, pai eu ma refeream la convingerile mele? eu ma refer la obsesiile tale!

uneori am impresia ca esti un pustiulica d'ala suparat care se pregateste intens ca sa poata da o replica tembela.
Penibila e doar reactia ta, iar porcarii scrii numai tu, de cand ai intrat pe forum. Eu ti-am scris ca era o ironie ce am spus de doctoratele tale, iar tu ma jignesti, desi eu ti-am vorbit frumos pana acum, raspunzandu-ti la toate aiurelile pe care le-ai tot scris pana acum. Daca sa iti spun ca ai doctorate ti s-a parut jignire, nu vreau sa te jignesc spunandu-ti ca ai fi intelectual. Era evident ca nu ai doctorate, din moment ce nu arati ca ai cunostinte nici macar de scoala generala. Ai sustinut numai aberatii, de cand ai intrat pe forum, desi spui ca tu citesti lucrari stiintifice si noi nu ne ridicam la nivelul tau. De fapt sunt carti de duzina, din ceea ce sustii. Tot zicea cineva ca sunt singurul care mai comenteaza ce scrii, de acum nu-mi mai pierd timpul.
Vechi 17.02.2018, 18:18:24
Senior Member

Implicit

Citat:
Penibila e doar reactia ta, iar porcarii scrii numai tu, de cand ai intrat pe forum. Eu ti-am scris ca era o ironie ce am spus de doctoratele tale, iar tu ma jignesti, desi eu ti-am vorbit frumos pana acum, raspunzandu-ti la toate aiurelile pe care le-ai tot scris pana acum. Daca sa iti spun ca ai doctorate ti s-a parut jignire, nu vreau sa te jignesc spunandu-ti ca ai fi intelectual. Era evident ca nu ai doctorate, din moment ce nu arati ca ai cunostinte nici macar de scoala generala. Ai sustinut numai aberatii, de cand ai intrat pe forum, desi spui ca tu citesti lucrari stiintifice si noi nu ne ridicam la nivelul tau. De fapt sunt carti de duzina, din ceea ce sustii. Tot zicea cineva ca sunt singurul care mai comenteaza ce scrii, de acum nu-mi mai pierd timpul.
nu. eu sunt cel care ti-a vorbit frumos.
si daca nu te-am facut mincinos pana acum iata ca o fac, minti, cataline!
si baga la cap, am spus ce citesc doar ca sa intelegi ca citesc lucrari neutre, nepartizane, pentru ca pentru un habotnic ca tine absolut tot ce iese din linia ortodoxa e partizanat antiortodox; si asta inseamna stiinta: obiectivitate. nu era vorba despre niveluri sau altceva, dar daca asa te-ai simtit...

ps.si nu-ti mai pierde timpul, doua zile de cautari pentru ceva de raspuns la obiect fara sa o lalai e cam mult...
Vechi 19.02.2018, 10:51:25
Senior Member

Implicit

Citat:
nu. eu sunt cel care ti-a vorbit frumos.
si daca nu te-am facut mincinos pana acum iata ca o fac, minti, cataline!
si baga la cap, am spus ce citesc doar ca sa intelegi ca citesc lucrari neutre, nepartizane, pentru ca pentru un habotnic ca tine absolut tot ce iese din linia ortodoxa e partizanat antiortodox; si asta inseamna stiinta: obiectivitate. nu era vorba despre niveluri sau altceva, dar daca asa te-ai simtit...

ps.si nu-ti mai pierde timpul, doua zile de cautari pentru ceva de raspuns la obiect fara sa o lalai e cam mult...
Da, se vede cat de frumos ai vorbit pana acum in mesajul precedent. Nu, tot timpul ai vorbit jignitor si ai catalogat dupa cum ti-a nazarit. Eu ti-am vorbit frumos de fiecare data, chiar si cand vorbeai urat. La fel faci si in acest mesaj, aduci o acuzatie mincinoasa, spunand ca mint. Nici macar nu dai o explicatie, eu habar nu am la ce te referi. Daca nu o faci e doar o denigrare graduita, cum faci de obicei. Eu nu ti-am vorbit urat chiar cand ceilalti o faceau, desi spuneai lucruri complet false si denigratoare la adresa ortodoxiei sau contraziceai adevaruri evidente.
Nu, tu nu citesti lucrari neutre, ci partizane, dar nici macar nu stii daca sunt neutre sau partizane pentru ca nu ai cunostintele de baza in acel domeniu. Asa cum faci si in privinta crestinismului si ortodoxiei, tu crezi orice aberatie "stiintifica" si "neutra", nestiind prea multe despre crestinism sau ortodoxie. Nimeni nu stie din nastere, dar unii au macar bunavointa sa se informeze, nu sa spuna aiureli sustinand cu fanatism ca acela e adevarul. Habotnic nu sunt eu, ci tu, sustii cu indarjire niste neadevaruri, neinteresandu-te adevarul. Habotnic se refera la orice credinta si religie, inclusiv la ceea ce crezi tu.
Asadar, astept sa spui cu ce as minti.
P.S. Intru la doua zile pentru ca nu vreau sa-mi pierd asa mult timp cu discutii de genul asta si cu oameni care nu discuta civilizat si nu-mi face neaparat placere sa discut (de exemplu tu si penticostalul, in acest moment). Daca intru la doua zile e acelasi lucru ca si cum as intra in fiecare zi, doar ca imi pierd mai putin timp.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10