Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.02.2018, 22:59:20
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Înțelegi?
Cristi, ți-am pus o intrebare aici: https://www.crestinortodox.ro/forum/...3&postcount=63
M-as bucura sa inteleg raspunsul pe care il vei da.
Vechi 02.02.2018, 09:05:24
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
imi ceri mie asa ceva? eu citesc biblia din placere, spre rusinea mea mai mereu aceleasi pasaje, habar n-am de ce. si toate sunt din NT.

dar cum poti sa continui o astfel de controversa cand presupun ca te-ai edificat ca au existat legi care interziceau evreilor sa faca prozeliti?
prietene, citeste in Cartea intai a lui Ezdra, cap. 10 si vei gasi acolo ca evreilor le era interzis sa se casatoreasca cu femei din alte popoare. Nici copiii rezultati din acesta casatorie nu erau admisi, ci alungati. Atunci se pune intrebarea: cum era posibil sa faci prozeliti (cica Dumnezeu era de acord cu asa ceva) cand amestecarea cu alte popoare era interzisa?
Vechi 03.02.2018, 13:51:24
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Mai e nevoie de vreun teolog protestant sau vreun sfant ortodox care sa sustina ce a zis Dumnezeu?
Deci nu spune nimeni, tu esti singurul din lume. In concluzie, evreii nu au primit o astfel de porunca, asa cum reiese si din Sfanta Scriptura. E doar parerea ta personala, gresita.
Vechi 03.02.2018, 13:57:33
Senior Member

Implicit

Citat:
imi ceri mie asa ceva? eu citesc biblia din placere, spre rusinea mea mai mereu aceleasi pasaje, habar n-am de ce. si toate sunt din NT.

dar cum poti sa continui o astfel de controversa cand presupun ca te-ai edificat ca au existat legi care interziceau evreilor sa faca prozeliti?
Asa cum ti-am mai spus acele legi au fost date in timpul crestinismului, dupa venirea lui Iisus. Noi vorbim de perioada de pana la aparitia fariseilor. Dupa acea perioada nu mai contesta nimeni ca iudeii faceau prozeliti. In primul mileniu au fost convertiti chiar populatii intregi, de exemplu khazarii.
Vechi 03.02.2018, 14:06:26
Senior Member

Implicit

Citat:
stii tu ca, de fapt, crestinismul trebuia sa mearga in alta directie, in cea condusa de iacob, fratele lui Iisus? cu tot ce presupunea asta, iudei, circumcisi, "neamurile" out, asa cum zice catalin, etc? stii de ce nu a fost asa si a castigat directia condusa de pavel?
De fapt discutia a fost intre Sfantul Pavel si Sfantul Petru. Nimic nu se intampla la intamplare, mai ales in ceea ce priveste Biserica. Neamurile au inceput sa fie convertite pentur ca Sfantul Pavel a avut o viziune in care i se spunea asta. Si ar fi fost si alte viziuni daca Sfantul Pavel n-ar fi facut asta.
Vechi 03.02.2018, 20:42:34
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
De fapt discutia a fost intre Sfantul Pavel si Sfantul Petru. Nimic nu se intampla la intamplare, mai ales in ceea ce priveste Biserica. Neamurile au inceput sa fie convertite pentur ca Sfantul Pavel a avut o viziune in care i se spunea asta. Si ar fi fost si alte viziuni daca Sfantul Pavel n-ar fi facut asta.
da, dar eu ma refer la biserica din ierusalim, condusa de iacob. asta era cea mai importanta comunitate crestina, cea mai influenta. asta a disparut, zici tu, din motive aristoteliene , adica si cu ei si fara ei tot la ceea ce vedem astazi s-ar fi ajuns, reforma, penticostali , etc. ce simplu e sa explici asa totul, bagi capul in nisip si cand il scoti totul e ok.
pavel n-a avut nicio viziune legata de neamuri, de bogati, de saraci, de revolutia pe care a facut-o. a transformat tot asa cum a vrut el. bine, aproape tot. crestinismul de astazi este de fapt paulin.

Citat:
În prealabil postat de catalin
Asa cum ti-am mai spus acele legi au fost date in timpul crestinismului, dupa venirea lui Iisus. Noi vorbim de perioada de pana la aparitia fariseilor. Dupa acea perioada nu mai contesta nimeni ca iudeii faceau prozeliti. In primul mileniu au fost convertiti chiar populatii intregi, de exemplu khazarii.
pai nu e in regula daca e asa. ar fi comportament sectar, ar insemna ca evreii s-au desprins dintr-o alta comunitate, majoritara, egipteana. asa ar fi de inteles de ce yahve e nume de provenienta egipteana. firesc ar fi asa, ca dumnezeu sa le fi poruncit sa faca prozeliti, ca toti oamenii sa stie.

edit.am sters, nu era tocmai ce vroiam sa spun.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.

Last edited by Ali Baba; 03.02.2018 at 21:53:40.
Vechi 03.02.2018, 21:57:57
Senior Member

Implicit

Citat:
Deci nu spune nimeni, tu esti singurul din lume.
Nu știu daca, in afara de vreo trei ortodocsi printre care te numeri si tu, mai exista crestini care sa nu stie ca, prin poporul evreu, Dumnezeu a vrut sa fie facut de cunoscut tuturor neamurilor.

Citat:
In concluzie, evreii nu au primit o astfel de porunca, asa cum reiese si din Sfanta Scriptura.
Reiese din Sfanta Scriptura ca evreii nu au primit porunca de a-L face de cunoscut pe Dumnezeu, neamurilor?
Poate scrii un verset ceva, sa ma uimesti cu adevarat.

Prietene, eu zic mai bine sa comentezi la topicul despre icoane.
Ca la capitolul "Principii Misionare in Vechiul si Noul Testament", cunostinte zero.

Uite aici ce reiese din Sfanta Scriptura:
- vestiti minunile lui Dumnezeu paganilor din toate neamurile! Faceti de cunoscut marimea Numelui Lui!

Si mai citeste si pe aici ce zic cercetatorii Vechiului Testament: https://www.google.ro/search?ei=xRN2....0.MJdJPoRD2yw
Vechi 03.02.2018, 22:19:00
Senior Member

Implicit

Citat:
eu cred ca la cincizecime nu au vorbit in limbi asa cum interpreteaza penticostalii, era vorba despre limbile in care vorbeau cei prezenti. asta ca sa fim si la topic
Toti penticostalii cred la fel ca tine in aceasta privinta: La Cincizecime apostolii vorbeau in limbile celor prezenti la praznic.

In celelalte doua cazuri de botez cu Duhul Sfant insotit de vorbire in limbi, respectiv Efes si Cezareea, NU s-a mai vorbit in limbile celor prezenti, pentru ca nu era prezent NICIUN strain. In aceste ultime doua situații cei care vorbeau in alte limbi, se rugau lui Dumnezeu, prin Duhul Sfant.
Vechi 05.02.2018, 15:42:49
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu știu daca, in afara de vreo trei ortodocsi printre care te numeri si tu, mai exista crestini care sa nu stie ca, prin poporul evreu, Dumnezeu a vrut sa fie facut de cunoscut tuturor neamurilor.

Reiese din Sfanta Scriptura ca evreii nu au primit porunca de a-L face de cunoscut pe Dumnezeu, neamurilor?
Poate scrii un verset ceva, sa ma uimesti cu adevarat.

Prietene, eu zic mai bine sa comentezi la topicul despre icoane.
Ca la capitolul "Principii Misionare in Vechiul si Noul Testament", cunostinte zero.

Uite aici ce reiese din Sfanta Scriptura:
- vestiti minunile lui Dumnezeu paganilor din toate neamurile! Faceti de cunoscut marimea Numelui Lui!

Si mai citeste si pe aici ce zic cercetatorii Vechiului Testament: https://www.google.ro/search?ei=xRN2....0.MJdJPoRD2yw
Tu ii persiflezi si iti bati joc de toti ortodocsii care nu te aproba si nu aproba ratacirile tale si ale cultului tau si apoi te plangi daca cineva iti raspunde la fel. Daca cineva se duce pe strada si trage cate o palma trecatorilor in mod sigur nu toti vor intoarce si celalalt obraz, se va gasi unul sau mai multi care nu ii vor da doar o palma. Cam asa faci si tu, mai ciudat e ca te astepti ca toti sa iti accepte comportamentul si toanele tale de superioritate si dorinta de a domina. Am spus asta legat nu doar de acest mesaj, ci de felul cum te comporti de cand ai intrat pe forum, ca si atunci faceai la fel. Ai avut noroc ca ortodocsii au fost gentlemeni cu tine si cu adminul care te-a tolerat, ca esti ecumenist.

Legat de subiect, denaturezi, ca intotdeauna. Noi vorbeam de prozelitismul iudeilor, nu am contestat ce spun acele citate, am si scris in mesajul precedent. Vad ca ai gasit un scriitor adventist care spune acelasi lucru ca sitine, deci nu esti singurul. Argumentele pe care le da el sunt doar amuzante, majoritatea nu aunicio legatura cu ceea ce vrea sa demonstreze, se refera la altceva. Da si el pe Sfantul Prooroc Iona, de exemplu. Dar am gasit si citatul care dovedeste ca evreii nu faceau prozelitism, nici macar nu aveau aceasta conceptie. Autorul mentioneaza Cartea lui Rut, avem acolo ce ii spune soacra, care era evreica: "Și a zis Noemina către Rut: "Iată cumnata ta s-a întors la poporul său și la dumnezeii săi. Întoarce-te și tu după cumnata ta!" Desi Rut insista sa mearga si ea in locurile locuite de iudei, soacra sa o tot indemna sa se intoarca la zeii poporului ei. Deci nu era vorba de niciun prozelitism la evrei. Asa cum spune si autorul adventist, ca doar in ultima vreme cativa scriitori au inceput sa spuna ca evreii ar fi fost indemnati sa faca misiune intre alte popoare.
Vechi 05.02.2018, 16:13:24
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
In celelalte doua cazuri de botez cu Duhul Sfant insotit de vorbire in limbi, respectiv Efes si Cezareea, NU s-a mai vorbit in limbile celor prezenti, pentru ca nu era prezent NICIUN strain.
De ce nu citești Biblia? De ce nu o citești?

Fapte 10 “Căci îi auzeau vorbind în limbi și mărind pe Dumnezeu”.

S-a întîmplat în casa lui Cornelius. În Cezareea.
Ce scrie? Că cei care vorbeau în limbi, măreau pe Dumnezeu. Cum puteau să știe cei care ascultau că vorbitorii în limbi măreau pe Dumnezeu, prin limbile lor? Evident, fiindcă înțelegeau acea vorbire în limbi.
La penticostali NU SE ÎNȚELEGE NICIODATĂ ce se vorbește în limbi. Nu ai idee, ce naiba vorbește acel pocăit! Îl auzi că tururie ceva, dar că mărește pe Dumnezeu, nu ai de unde să știi!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10