Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.02.2018, 20:42:06
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
Tălmăcire care există în doar 1% din bisericile penticostale.
In lume exista peste doua mii de biserici penticostale si carismatice (nu zic cate exista cu adevarat pentru ca pe Catalin il supara adevarul ca bisericile penticostale sunt mai multe decat cele ortodoxe).

Daca în 1% dintre ele exista darul de talmacire, inseamna ca in peste 20 dintre ele se desfasoara o lucrare extraordinara a Duhului Sfant. Marit sa fie Domnul!
Vechi 13.02.2018, 20:49:34
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Cel care vorbea in limbi vorbea intr-o limba a unui popor. Daca tu spui ca "afara ploua" in engleza nu inseamna ca te rogi. Acolo spune ca acel credincios vorbea in limbi, dar pentru ca nimeni nu intelegea ce spune, nici macar el, spune ca doar Domnul il intelege ce spune, vorbeste cu Domnul.
Catalin, tie nu iti este putina jena?
Asta vorbesti tu cu Domnul, "afara ploua"?

Daca vorbesti cu Domnul si ii zici "afara ploua", asta e o rugaciune, oricum.
O rugaciune prosteasca si nerusinata, la misto. Dar tot rugaciune. Nimic altceva.

Orice ii spune omul lui Dumnezeu, prin Duhul Sfant, E RUGACIUNE.
Vechi 13.02.2018, 21:04:03
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Religia: Ortodox
Implicit

Dar tu nu spui nimic lui Dumnezeu, tu spui ucenicului care fraier cu este crede că primește Duhul sfânt și tu-i turui la ureche în limbi, nu-i spui nimic lui Dumnezeu eventual dracului pe care vrei să-l scoți din posedat, tot prin vorbire în limbi. La pocăiți, vorbirea în limbi este un panaceu pentru orice problemă. A scris unu că dacă-l doare capul, el se roagă în limbi! Ca să vezi!
Vechi 13.02.2018, 21:05:24
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
In lume exista peste doua mii de biserici penticostale si carismatice (nu zic cate exista cu adevarat pentru ca pe Catalin il supara adevarul ca bisericile penticostale sunt mai multe decat cele ortodoxe).

Daca în 1% dintre ele exista darul de talmacire, inseamna ca in peste 20 dintre ele se desfasoara o lucrare extraordinara a Duhului Sfant. Marit sa fie Domnul!
S-a făcut proba cu înregistările, și s-a dovedit falsul. E veche.
Vechi 13.02.2018, 21:06:49
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Asta e o exagerare.
O uriasa si mincinoasa exagerare.
Așa ai primit și tu Duhul sfânt.
Nicio exagerare. Purul adevăr. Fără acea tehnică, nu prinde nimeni bolborosirea!
Vechi 13.02.2018, 21:08:13
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu, ti-am spus de fiecare data, cel ce vorbeste in limbi vorbeste intr-o limba straina, a unui popor. Am dat mai sus pasajul in care scrie ce spune cel ce vorbeste in limbi. Poate sa spun o proorocie, o invatatura, o cunostinta sau o descoperire.
Cel care vorbeste in limbi nu vorbeste oamenilor ci lui Dumnezeu, spune Apostolul Pavel.

Cum ar putea sa spuna omul, lui Dumnezeu, o... prorocie, Catalin?
Cum ar putea sa spuna omul, lui Dumnezeu, o... invatatura, Catalin?
Cum ar putea sa spuna omul, lui Dumnezeu, o... cunostinta, Catalin?
Cum ar putea sa spuna omul, lui Dumnezeu, o... descoperire, Catalin?

Cand omul ii vorbeste lui Dumnezeu, el face UN SINGUR lucru: se roaga.
Omul nu poate sa-i spuna lui Dumnezeu altceva decat rugaciune.

Oricine pricepe treaba asta.
Insa tie nu-ti iese la socoteala.

Esti in stare sa zici chiar ca omul ii proroceste lui Dumnezeu, ca il invata pe Dumnezeu.
Tu chiar nu iti dai seama ce enormitati spui?
Vechi 13.02.2018, 21:13:31
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Nu sunt vindecări la penticostali, nu este prorocie, nu este învățătură, nimic decât vorbire în limbi peste tot.
De rahat.
Măcar montaniștii profețeau ceva concret.
Vechi 13.02.2018, 22:48:38
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:
Tu nu intelegi ce este adevarul, ca adevarul e absolut. Cei care au conceptii asemanatoare cu ale tale au ideea adevarului relativ, care vine din religiile asiatice. Daca stii un adevar nu are cum sa ti se aprinda un beculet sa crezi altceva. De exemplu, tie niciodata n-o sa ti se aprinda un beculet si sa iti dai seama ca oaia are sapte picioare, nu patru. Intotdeauna o sa crezi ca are patru picioare, nu-i asa? Tu nu ai descoperit inca adevarul credintei, de aceea nu vezi ce este ortodoxia.
printre lalaielile de rigoare spui ceva real, este corecta ultima fraza, oricat as vrea nu pot. dar ai grija, confunzi adevarul cu convingeri personale.

Citat:
O intorci, tu dai sursele false ca fiind cele adevarate, iar cele adevarate ca fiind false, nu le prezinti. Iar daca ti se spune care e adevarul spui ca tu ai nu stiu cate doctorate in istorie si n-ar trebui sa conteste cineva ceea ce spui. Tu te-ai contrazis si cand era ceva scris negru pe alb si tu negai in continuare. Legat de legionari si procesul de la Nurnberg, ma confunzi, altcineva te-a contrazis, eu stiam aceste lucruri. Chiar am vrut sa iti spun data trecuta ca imi amintesc ca ai spus si tu ceva corect, cu legionarii si Nurnberg.
nu intorc nimic, ai tu probleme, eu ti-am enuntat un principiu.
eu nu am facut si nu fac apel la autoritate, as putea s-o fac, dar nu vreau. pun aici uneori niste informatii, vrei sa le crezi sau nu e treaba ta si a celor ce citesc, problema survine atunci cand le combati gresit si ajungem la controverse insurmontabile pentru ca nu accepti nicio ingerinta in fixatiile tale.

treaba cu procesul legionarilor era un exemplu, un fapt, exact asa cum erau si informatiile din presa cu privire la inceputul asa zisei rebeliuni, astea sunt surse primare. tu combati cu pareri, perceptii, supozitii, negru pe alb de internet.

vezi? eu nu vreau sa te fac mincinos, revizuieste pe ici pe colo, niciodata nu am scris ceva legat de vreo realizare stiintifica personala, dealtfel nici n-as avea ce sa scriu, am scris insa ca am studiat si citesc numai lucrari stiintifice. atat.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Vechi 14.02.2018, 13:25:10
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
Dar tu nu spui nimic lui Dumnezeu, tu spui ucenicului care fraier cu este crede că primește Duhul sfânt și tu-i turui la ureche în limbi, nu-i spui nimic lui Dumnezeu eventual dracului pe care vrei să-l scoți din posedat, tot prin vorbire în limbi.
Atata tevatura doar pentru ca surioara penticostala ti-a dat, elegant, papucii?
Vechi 14.02.2018, 14:23:26
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Dacă îți prezint un catolic care vorbește în limbi, vei fi de acord să te închini alăuri de el, săruți o statuetă a unui sfânt, ori papucul pontifical? Vei pune la tine în cameră măcar un tablou cu papa ? Ei, catolicii, așa au, inclusiv cei care vorbesc în limbi. Vei fi de acord să înalți rugăciuni Fecioarei Maria, alături de acest frate catolic, în limbi? Ei așa fac.
Aș dori să răspunzi la aceste întrebări.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10