Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.01.2018, 10:16:33
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Daca nu gasesti in Biblie, de unde stii tu ca limba vorbită de verisorul tau "nu e DELOC acea limba care este pomenita in Biblie"?
eu te-am intrebat unde pot gasi in Biblie cum suna limbile din perioada apostolica. Tu sustii ca vorbesti acele limbi, ai sustinut ca se gasesc in Biblie, eu te intren UNDE ANUME in Biblie.
ps: am facut si eu limba latina in scoala, deci stiu si eu cate ceva din acesta limba Varul meu penticostal, NU stie o boaba din acesta limba, chiar daca el "vorbeste in limbi biblice". De limba amharică, nici nu a stiut ce este acesta limba si unde se vorbeste. Asa ca, nu mai pretinde ceea ce nu este adevarat

Citat:
Eu sigur NU.
adevarul este altul prietene. Te aflii in minciuna
Vechi 19.01.2018, 10:36:05
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Citat:
Daca nu gasesti in Biblie, de unde stii tu ca limba vorbită de verisorul tau "nu e DELOC acea limba care este pomenita in Biblie"?
Logică de fier! Și tu de unde știi? Doar pentru că ”ai studiat”? ...:))
Vechi 19.01.2018, 11:35:33
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
eu te-am intrebat unde pot gasi in Biblie cum suna limbile din perioada apostolica.
Si eu iti raspund: nicaieri.
Exact asta e motivul pentru care nu poti spune vorbirea in limbi a verisorului tau "nu e DELOC acea limba care este pomenita in Biblie".
Vechi 19.01.2018, 12:43:15
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Logică de fier! Și tu de unde știi?
Cine ti-a spus ca eu stiu?
Cum ai ajuns la concluzia asta?

Ceea ce eu cred e ca rugaciunea in alte limbi a crestinilor din Biserica Primara este aceasi cu rugaciunea in limbi din zilele noastre. Pentru ca Duhul Sfant, cel care da daruri duhovnicesti, este acelasi, neschimbat.

Daca cineva vine cu afirmatia puerila ca limbile in care se rugau apostolii sunt diferite de limba in care se roaga un crestin astazi, trebuie sa o dovedeasca.
Vechi 19.01.2018, 12:52:01
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Si eu iti raspund: nicaieri.
Exact asta e motivul pentru care nu poti spune vorbirea in limbi a verisorului tau "nu e DELOC acea limba care este pomenita in Biblie".
in Biblie se vorbeste de limbi si doar de o singura limba. Apostolii au vorbit latina, verisorul meu nu o stie. Au vorbit in limba greaca. El nu stie sa zica macar "salut" in acesta limba. Primii crestini au vorbit in limba amharică (folosita in Etiopia). El habar nu avea de acesta limba. De aramaica, nici nu mai povestesc. Lipseste cu desavarsire. Cum poti sa spui ca cineva vorbeste in limbi biblice, cand nu stie NIMIC sa vorbesca, macar in cele mai circulate limbi din acea perioada: latina si greaca sau limba folosita de insusi Hristos-aramaica?
ps: si atunci CUM POTI SPUNE, ca ceea ce vorbeste verisorul meu (ca sa fiu sincer, mai mult bolboroseste) sunt limbi biblice?
Vechi 19.01.2018, 13:17:44
Senior Member

Implicit

Citat:
Biserica a viețuit și fară NT, și asta datorită Sf. Tradiții. Tradiția este viața Bisericii din care a luat naștere NT. Dacă nu era Sf. Tradiție tu astăzi nu aveai NT.
As fi de acord cu afirmatia ta, daca in loc de traditie ai pune Duhul lui Dumnezeu.
Nu Sfanta Traditie este viata Bisericii, ci Duhul Sfant.

Sfanta Traditie este o colectie de invataturi pe care nimeni nu le stie in totalitatea lor, din pricina ca nimeni nu cunoaste ce carti sunt cuprinse în ea. Cel putin asta e intelegerea mea, pana la momentul de fata.

Last edited by Penticostalul Traditional; 19.01.2018 at 14:15:08.
Vechi 19.01.2018, 13:45:13
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Apostolii au vorbit latina, verisorul meu nu o stie. Au vorbit in limba greaca. El nu stie sa zica macar "salut" in acesta limba. Primii crestini au vorbit in limba amharică (folosita in Etiopia). El habar nu avea de acesta limba. De aramaica, nici nu mai povestesc. Lipseste cu desavarsire.
Faci confuzii atat de grave incat imi piere cheful.

Amice, vorbirea in limbi a apostolilor era un dar de la Duhul Sfant.
La Cincizecime in Ierusalim, in Efes, Cezareea sau Corint, ei vorbeau in diferite limbi fara sa stie in ce limbi vorbesc si fara sa cunoasca vreun cuvant in acele limbi.

Se rugau in acele limbi straine sau transmiteau un mesaj in limbi, FARA sa cunoasca o iota din limbile cu pricina.
La fel cum se petrece si astazi in Biserica.

Last edited by Penticostalul Traditional; 19.01.2018 at 14:14:36.
Vechi 19.01.2018, 16:12:44
Senior Member

Implicit

Citat:
As fi de acord cu afirmatia ta, daca in loc de traditie ai pune Duhul lui Dumnezeu.
Nu Sfanta Traditie este viata Bisericii, ci Duhul Sfant.
Sfânta Tradiție este o neîntreruptă lucrare a Duhului Sfânt în Biserică. :)

Cum îți spuneam, vorbești de lucruri pe care nu le cunoști în adevăratul lor sens, ci doar trunchiat cum probabil ți s-a spus. Păcat, mare păcat că sunteți așa de aproape de adevăr. Voi dacă ați intra în Biserică ați depăși pe mulți ortodocși actuali.

Citat:
Sfanta Traditie este o colectie de invataturi pe care nimeni nu le stie in totalitatea lor, din pricina ca nimeni nu cunoaste ce carti sunt cuprinse în ea. Cel putin asta e intelegerea mea, pana la momentul de fata.
Tradiția nu este doar o colecție de cărți, ci însăși viața Bisericii ca o ca neîntreruptă lucrare a Duhului Sfânt.

Cuvântul Sf. Siluan te lămurește mai bine:
”Așadar, de ar fi ca Biserica să se lipsească de toate cărțile ei pentru vreo oarecare pricină, adică de Vechiul și Noul Legământ, de scrierile Sfinților Părinți și de cărțile de slujbe bisericești, atunci Predania ar realcătui Scriptura, fie și nu cuvânt cu cuvânt, fie și în altă limbă, dar în esența sa, și această nouă Scriptură ar fi înfățișarea aceleiași «credințe carea o dată s-a predanisit sfinților» (Iuda 1: 3), arătarea aceluiași Duh Unul Care neschimbat lucrează în Biserică, arătându-se a fi temeiul Ei, esența Ei.”

Uite aici ți o sursă, citește tot articolul: https://siluanathonitul.wordpress.co...-si-scriptura/
Vechi 19.01.2018, 16:31:15
Senior Member

Implicit

Citat:
La fel cum se petrece si astazi in Biserica.
În Biserică nu se întâmplă așa ceva. ...:))

Iarăși faci confuzii grave, Biserică nu este ceea ce crezi tu că este. Nu este cea apărută la 1900, ci cea care care dăinuie de 2000 de ani - Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească. Excluzând Tradiția, te excluzi singur din Biserică.
Vechi 19.01.2018, 17:19:01
Senior Member

Implicit

Citat:
Tradiția nu este doar o colecție de cărți, ci însăși viața Bisericii ca o ca neîntreruptă lucrare a Duhului Sfânt.
Expresia "Traditia este insasi viata" trebuie luata ca o metafora, nu?
Pentru ca noi stim ca traditia este un sistem de conceptii, invataturi, credinte si obiceiuri stabilite, in decursul timpului, intr-o comunitate.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10