![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Așa este... erai dus cu forța la armată și erai obligat s-o execuți deși doar lustruiai bocancii, frecai pușca și băgai sectoare și plantoane și mai învățai cîte ceva pe cîmp și la sală.
Citat:
Citat:
Nu eu am înfințat-o ci Dumnezeu din anul 1955 și mai devreme prin alte sfinte Trîmbițe Apocaliptice. Greu ești de cap... nu ți-am spus că eu am aflat de ei și de Cuvîntul lui Dumnezeu și i-am crezut nu cu mult timp în urmă? După ce m-am înscris pe forum în 2007 deodată cu tine, deci de vre-o 8 ani... așa că ce legătură să aibă armata mea de la Cîmpina cu mișcarea religioasă a Cuvîntului lui Dumnezeu? Niciuna... legătura văd că s-a făcut prin mortul-viu bleumarin, episcopul Tofil Hrineanu care m-a vizitat în drum spre Pucioasa fără să-mi spună cine este ci s-a referit la subiectul discuțiilor noastre și mi-a zis ceva cînd eu ațipeam sau mă rugam întins în pat și apoi a plecat fiindcă eu am înțeles exact ce mi-a spus. Nu l-am văzut mort-viu bleumarin pînă atunci și nici de atunci încolo dar am știut și am crezut că el era. Părea un om oarecare fără nicio slavă deșartă. Deci te rog să ți cont mai mult de adevărurile din relatări căci nu se poate să ai o ''logică'' delăsată care nu ține seama de realități și de adevăruri pentru ca să poată păcăli cu ea din ineteres prin fixarea unor idei. Te rog frumos... fii mai cinstit! Last edited by vsovi; 09.09.2016 at 14:28:02. |
|
|||
|
|||
![]()
Colegule vsovi, astfel de viziuni sunt intampinate mai mereu cu scepticism si, ca sa zicem tot adevarul, cu batjocura. E cumva firesc, deoarece intre omul care traieste anumite experiente si omul obisnuit (adica lipsit de ele) e diferenta de la cer la pamant. Cel putin in momentele respective, cand are loc viziunea.
Dar spui ca omul bleumarin ti-a transmis un mesaj. Oare nu asta e important? Ca era bleumarin sau auriu, ca avea aripi de foc sau ochelari de soare, ce mai conteaza? Important e mesajul, ca doara d'aia ti l-o fi trimis Dumnezeu. Si care e mesajul? Daca am inteles bine, ti-a spus ca Scriptura nu trebe sintetizata, redusa, circuscrisa unei singure idei. Sau cam asa ceva... Ti-a atras atentia, largindu-ti astfel cugetarea, ca Scriptura e iubire si dreptate si maretie si putere si mila si credinta si multe altele. Excelent mesaj! Ca intr-adevar, din experienta fiecaruia si dupa marturiile celor vrednici de crezare (sfintii, crestinii imbunatatiti, marii invatatori), Scriptura se arata a fi o carte diferita de celelalte. Nu poate fi incadrata, decat daca voim s-o ciopartim. Nu poate fi asimilata in minte ci, dimpotriva, ajuta ea mintii sa se acomodeze la realitatea dumnezeiasca. Scopul Scripturii nu pare a fi sa ne confirmam noi prejudecatile cu ajutorului Ei ci, dimpotriva, sa ne lepadam de gandirea simplista si reductionista. Asadar mesajul cred ca a fost de mare ajutor pentru tanarul care, soldat fiind, cauta pe Dumnezeu. Si atunci, n-ar merita mai degraba sa te centrezi pe acest aspect decat sa dai apa la moara unor amici care sunt interesati de culoarea omuletului? Nu de alta dar noi, oamenii obinuiti care nu avem astfel de viziuni, ne simtim mai confortabil cand e vorba de culori si alte insusiri fizice, decat atunci cand suntem solicitati sa ne depasim zona de confort intelectual si emotional pentru a medita la noimele Scripturii si la Tainele Dumnezeirii. P.S. Raminind inca o clipa la problema culorii, de dragul amuzamentului, eu cred ca omul din vazduhuri avea culoarea bleumarin ca sa iti sugereze ca Pamantul e rotund, iar nu plat. Gandeste-te, e o simpla deductie logica in baza cunostintelor elementare de geofizica si optica duhovniceasca. |
|
|||
|
|||
![]()
Colegule vsovi, astfel de viziuni sunt intampinate mai mereu cu scepticism si, ca sa zicem tot adevarul, cu batjocura. E cumva firesc, deoarece intre omul care traieste anumite experiente si omul obisnuit (adica lipsit de ele) e diferenta de la cer la pamant. Cel putin in momentele respective, cand are loc viziunea.
Dar spui ca omul bleumarin ti-a transmis un mesaj. Oare nu asta e important? Ca era bleumarin sau auriu, ca avea aripi de foc sau ochelari de soare, ce mai conteaza? Important e mesajul, ca doara d'aia ti l-o fi trimis Dumnezeu. Si care e mesajul? Daca am inteles bine, ti-a spus ca Scriptura nu trebe sintetizata, redusa, circumscrisa unei singure idei. Cam asa ceva... Ti-a atras atentia, largindu-ti astfel cugetarea, ca Scriptura e iubire si dreptate si maretie si putere si mila si credinta si multe altele. Excelent mesaj! Ca intr-adevar, din experienta fiecaruia si dupa marturiile celor vrednici de crezare (sfintii, crestinii imbunatatiti, marii invatatori), Scriptura se arata a fi o carte diferita de celelalte. Nu poate fi incadrata, decat daca voim s-o ciopartim. Nu poate fi asimilata in minte ci, dimpotriva, ajuta ea mintii sa se acomodeze la realitatea dumnezeiasca. Scopul Scripturii nu pare a fi sa ne confirmam noi prejudecatile cu ajutorului Ei ci, dimpotriva, sa ne lepadam de gandirea simplista si reductionista. Asadar mesajul cred ca a fost de mare ajutor pentru tanarul care, soldat fiind, cauta pe Dumnezeu. Si atunci, n-ar merita mai degraba sa te centrezi pe acest aspect decat sa dai apa la moara unor amici care sunt interesati de culoarea omuletului? Nu de alta dar noi, oamenii obinuiti care nu avem astfel de viziuni, ne simtim mai confortabil cand e vorba de culori si alte insusiri fizice, decat atunci cand suntem solicitati sa ne depasim zona de confort intelectual si emotional pentru a medita la noimele Scripturii si la Tainele Dumnezeirii. P.S. Raminind inca o clipa la problema culorii, de dragul amuzamentului, eu cred ca omul din vazduhuri avea culoarea bleumarin ca sa iti sugereze ca Pamantul e rotund, iar nu plat. Gandeste-te, e o simpla deductie logica in baza cunostintelor elementare de geofizica si optica duhovniceasca. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Tratamentul corect este nediagnosticarea și neetichetarea și NEPĂCĂTUIREA... căci așa ne cere Dumnezeu, să nu mai păcătuim dacă vrem să nu ne fie nouă mai rău. Citat:
Deci tratamentul oricărei boli este NEPĂCĂTUIREA!.. dacă chiar vrei să ajungi să locuiești în Raiul lui Dumnezeu. Last edited by vsovi; 09.09.2016 at 15:17:28. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci trebuie dacă ești creștin să alegi: ori crezi în Dumnezeu și în sfinții și trimișii Lui ori crezi în egipsihologi și în pismihatrii! Nu se poate și cu mamona tuturor vrăjitoriilor și superstițiilor dar și cu Dumnuezeu. Trebuie, dacă ești creștin ortodox, să alegi și să urmezi pe cine iubești și asculți mai mult... CREZÎNDU-L! |
|
|||
|
|||
![]()
Bine, vsovi. Daca asa crezi tu.....
Numai ca o serie de lucruri pe care le-ai scris mai sus nu se intampla in cabinetul medicului, ci doar in imaginatia unora. P.S. De ce ti se pare macabru cuvantul "stress"? Daca vei citi, vai afla ca stressul e o reactie benigna a corpului. Abia mai tarziu, daca omul nu ia anumite masuri pentru a-i reduce intensitatea, stresul poate genera unele disfunctii, chiar serioase. Dar mai intai e un mecanismm natural de mobilizare pentru ca organismul sa faca fata unei situatii la care nu are, in clipa respectiva, un raspuns prestabilit. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar unii sunt sfinti. Ii gasesti in Calendar, daca ai vreme sa cauti un pic. |
|
||||||||
|
||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Pe atunci nu știam că pămîntul e plat ci pe atunci credeam și eu în toate teoriile heliocentrice și în teoriile oamenilor de știință și în toate prostiile gLumii așa că nu avea ce să-mi sugereze despre cum se interpretează Facerea. La adevăratele interpretări la Facerea am ajuns treptat cerînd mereu la Dumnezeu lămuriri și depunînd toate eforturile ca să înțeleg fizico-matematic și practic cum e defapt lucul în care ne aflăm. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Nu poți băga toți medicii în aceiași oală chiar dacă unii dintre ei mai și cred în Dumnezeu. Păi contează pe lîngă credința lor în Adevăratul Dumnezeu și dacă reușesc să te pună pe Calea spre El! Altfel așa te treatează încît precis o să ajungi pe fundul iadului. Deci nu ai voie să bagi toți medicii și toate vrăjitoarele și toți preoții și toate credințele în aceiași oală îndemnînd oamenii să se adreseze tuturor pentru a încerca să se facă bine. În mod normal, noi ca și creștini ortodocși ar trebui să-L recomandăm doar pe Hristos și pe ucenicii Lui!.. căci doctor mai mare ca El nu cred să fi existat în toată istoria omenirii! Last edited by vsovi; 09.09.2016 at 16:24:47. |
|
||||
|
||||
![]()
Rațiuni argument-întrebări 1:
Toate drumurile duc spre sfîntul Cer, numai dacă trec direct prin N.I.P. sau via FB.? Direct pe la proorocița mihaela, care vorbește în fiecare dimineață cu hristos? Ce să facem la ea? Să ne spovedim? Să urmăm învățătura ei? Dar învățătura episcopilor, preoților, diaconilor noștri din celelalte orașe din România sau din Rusia și Grecia, de exemplu, dacă le urmăm și nu trecem direct prin N.I.P. sau via FB., nu ne vom mântui? Rațiuni argument-întrebări 2: În baza "rațiuni argument-întrebări 1", ce s-a întâmplat cu oamenii, înainte de a exista N.I.P. sau via FB ? Nu au mai ajuns în sfîntul Cer? Se mântuiau sau mergeau în iad? Iar acum, la existența N.I.P. via FB, oamenii din Grecia, America, Rusia, România, care NU trec direct prin N.I.P. sau via FB, se mântuiesc sau nu se mântuiesc? Iar acum, la existența N.I.P. via FB, oamenii care resping și nu vor să creadă cele de la N.I.P. via FB, se vor mântui sau nu? Rațiuni argument-întrebări 3: În baza "rațiuni argument-întrebări 1 și 2", dacă se mântuiesc și oamenii care nu ajung în Sfântul Cer direct prin N.I.P. via FB, fiindcă ori nu vor sau ori nu pot, ce rost mai are existența N.I.P. via FB ? Răspunde-mi te rog frumos, la fiecare întrebare în parte, din cele 12 întrebări. Preferabil cât mai obiectiv. Mulțumesc. P.S.: consideră că am pus întrebările pe rând, așa cum ai cerut și răpsunde la ele, pe rând, în ordinea în care au fost puse.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 18.10.2016 at 21:10:02. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre Post in Biserica universala | achimovjan | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 9 | 06.05.2010 14:53:11 |
Care e adevarat Biserica Crestina?Ne arata istoria aceasta | mihailt | Generalitati | 15 | 09.12.2009 15:00:47 |
BISERICA UNIVERSALA | mara2008 | Generalitati | 8 | 06.08.2008 06:07:57 |
|