Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.09.2016, 14:28:45
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Colegule vsovi, astfel de viziuni sunt intampinate mai mereu cu scepticism si, ca sa zicem tot adevarul, cu batjocura. E cumva firesc, deoarece intre omul care traieste anumite experiente si omul obisnuit (adica lipsit de ele) e diferenta de la cer la pamant. Cel putin in momentele respective, cand are loc viziunea.

Dar spui ca omul bleumarin ti-a transmis un mesaj. Oare nu asta e important? Ca era bleumarin sau auriu, ca avea aripi de foc sau ochelari de soare, ce mai conteaza? Important e mesajul, ca doara d'aia ti l-o fi trimis Dumnezeu.

Si care e mesajul?
Daca am inteles bine, ti-a spus ca Scriptura nu trebe sintetizata, redusa, circumscrisa unei singure idei. Cam asa ceva... Ti-a atras atentia, largindu-ti astfel cugetarea, ca Scriptura e iubire si dreptate si maretie si putere si mila si credinta si multe altele.
Excelent mesaj!
Ca intr-adevar, din experienta fiecaruia si dupa marturiile celor vrednici de crezare (sfintii, crestinii imbunatatiti, marii invatatori), Scriptura se arata a fi o carte diferita de celelalte.
Nu poate fi incadrata, decat daca voim s-o ciopartim. Nu poate fi asimilata in minte ci, dimpotriva, ajuta ea mintii sa se acomodeze la realitatea dumnezeiasca.
Scopul Scripturii nu pare a fi sa ne confirmam noi prejudecatile cu ajutorului Ei ci, dimpotriva, sa ne lepadam de gandirea simplista si reductionista.

Asadar mesajul cred ca a fost de mare ajutor pentru tanarul care, soldat fiind, cauta pe Dumnezeu.
Si atunci, n-ar merita mai degraba sa te centrezi pe acest aspect decat sa dai apa la moara unor amici care sunt interesati de culoarea omuletului? Nu de alta dar noi, oamenii obinuiti care nu avem astfel de viziuni, ne simtim mai confortabil cand e vorba de culori si alte insusiri fizice, decat atunci cand suntem solicitati sa ne depasim zona de confort intelectual si emotional pentru a medita la noimele Scripturii si la Tainele Dumnezeirii.

P.S. Raminind inca o clipa la problema culorii, de dragul amuzamentului, eu cred ca omul din vazduhuri avea culoarea bleumarin ca sa iti sugereze ca Pamantul e rotund, iar nu plat. Gandeste-te, e o simpla deductie logica in baza cunostintelor elementare de geofizica si optica duhovniceasca.
Reply With Quote
Vechi 09.09.2016, 15:55:30
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Colegule vsovi, astfel de viziuni sunt intampinate mai mereu cu scepticism si, ca sa zicem tot adevarul, cu batjocura. E cumva firesc, deoarece intre omul care traieste anumite experiente si omul obisnuit (adica lipsit de ele) e diferenta de la cer la pamant. Cel putin in momentele respective, cand are loc viziunea.
Așa este... nimeni nu te crede deși nu minți.

Citat:
Dar spui ca omul bleumarin ti-a transmis un mesaj. Oare nu asta e important? Ca era bleumarin sau auriu, ca avea aripi de foc sau ochelari de soare, ce mai conteaza? Important e mesajul, ca doara d'aia ti l-o fi trimis Dumnezeu.
Păi e important și cine e cel ce ți-l transmite căci și prin el însuși îți transmite Dumnezeu ceva... deci ce mi-a zis e una și cine era și cum s-a arătat e alta însă ambele aspecte sunt importante și ambele împreună sunt purtătoare de mesajul cel drept și corect. Deci contează!

Citat:
Si care e mesajul?
Daca am inteles bine, ti-a spus ca Scriptura nu trebe sintetizata, redusa, circumscrisa unei singure idei. Cam asa ceva... Ti-a atras atentia, largindu-ti astfel cugetarea, ca Scriptura e iubire si dreptate si maretie si putere si mila si credinta si multe altele.
Excelent mesaj!
Cam așa, eu redusesem toată Biblia la iubire și nu-mi dădeam seama că defapt era iubirea mea omenească, iubirea de sine care este defapt dorință de corupere și privilegiere... adică un egoism feroce ce vine din pismă și răutate ce caută stăpînirea semeață și lăudăroșenia arătîndu-se îmbrăcat în altruism smerit și fățarnic, vopsit frumos cu tot felul de bune intenții.

Citat:
Ca intr-adevar, din experienta fiecaruia si dupa marturiile celor vrednici de crezare (sfintii, crestinii imbunatatiti, marii invatatori), Scriptura se arata a fi o carte diferita de celelalte.
Nu poate fi incadrata, decat daca voim s-o ciopartim. Nu poate fi asimilata in minte ci, dimpotriva, ajuta ea mintii sa se acomodeze la realitatea dumnezeiasca.
Scopul Scripturii nu pare a fi sa ne confirmam noi prejudecatile cu ajutorului Ei ci, dimpotriva, sa ne lepadam de gandirea simplista si reductionista.
Exact iar eu prin concluziile mele ''deștepte'' practic îmi închideam singur accesul la Adevăr cu știința aia care decurgea din axiomele mele concluzive.

Citat:
Asadar mesajul cred ca a fost de mare ajutor pentru tanarul care, soldat fiind, cauta pe Dumnezeu.
Da, însă eu nu am pus mare preț pe acea arătare, mi-a rămas pe undeva prin minte dar am uitat complet de ea neținînd seama de cine era acela, sau ce a vrut ci doar m-am mai gîndit foarte puțin la ce a spus înțelegîndu-l și dîndu-i dreptate și observînd unde anume greșeam. Deci a fost ca un episod banal care a trecut rapid prin viața mea... însă mi-a rămas în amintire.

Citat:
Si atunci, n-ar merita mai degraba sa te centrezi pe acest aspect decat sa dai apa la moara unor amici care sunt interesati de culoarea omuletului?
Păi și culoarea lui era foarte importantă căi bleumarinul este practic culoarea adîncurilor mărilor, a oceanelor deci este simbolul smereniei deși el arătîndu-se așa cred că a vrut să-mi transmită că a murit deci s-a arătat exact cum arăta el.

Citat:
Nu de alta dar noi, oamenii obinuiti care nu avem astfel de viziuni, ne simtim mai confortabil cand e vorba de culori si alte insusiri fizice, decat atunci cand suntem solicitati sa ne depasim zona de confort intelectual si emotional pentru a medita la noimele Scripturii si la Tainele Dumnezeirii.
Păi și culorile au un aspect simbolic fiindcă toate cele ce sunt făcute au la bază o înțelepciune frumoasă și bună pusă acolo de Creator, de Făcătorul Cerului și a Pămîntului și a tuturor celor văzute și nevăzute. Deci orice contează și poate fi purtător de mesaj sau de ceva înțelepciune. Eu cred că pur și simplu așa era în momentul acela, negru-bleumarin dar nu fiindcă era drac ci fiindcă murise. Așa am știut eu că asta a fost semnificația: tocmai murise.

Citat:
P.S. Raminind inca o clipa la problema culorii, de dragul amuzamentului, eu cred ca omul din vazduhuri avea culoarea bleumarin ca sa iti sugereze ca Pamantul e rotund, iar nu plat. Gandeste-te, e o simpla deductie logica in baza cunostintelor elementare de geofizica si optica duhovniceasca.
Nu s-a arătat în văzduhuri ci undeva lîngă mine, lîngă pat, dar nu ca și cum ai vedea o halucinație ci cumva lîngă mintea mea încît nimeni nu-l putea vedea și nimeni nu mai era de față... deci nu era ca într-un vis ci într-o realitate a mea și a lui lipsită de orice altceva.

Pe atunci nu știam că pămîntul e plat ci pe atunci credeam și eu în toate teoriile heliocentrice și în teoriile oamenilor de știință și în toate prostiile gLumii așa că nu avea ce să-mi sugereze despre cum se interpretează Facerea.

La adevăratele interpretări la Facerea am ajuns treptat cerînd mereu la Dumnezeu lămuriri și depunînd toate eforturile ca să înțeleg fizico-matematic și practic cum e defapt lucul în care ne aflăm.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre Post in Biserica universala achimovjan Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 9 06.05.2010 14:53:11
Care e adevarat Biserica Crestina?Ne arata istoria aceasta mihailt Generalitati 15 09.12.2009 15:00:47
BISERICA UNIVERSALA mara2008 Generalitati 8 06.08.2008 06:07:57