![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Colegule vsovi, astfel de viziuni sunt intampinate mai mereu cu scepticism si, ca sa zicem tot adevarul, cu batjocura. E cumva firesc, deoarece intre omul care traieste anumite experiente si omul obisnuit (adica lipsit de ele) e diferenta de la cer la pamant. Cel putin in momentele respective, cand are loc viziunea.
Dar spui ca omul bleumarin ti-a transmis un mesaj. Oare nu asta e important? Ca era bleumarin sau auriu, ca avea aripi de foc sau ochelari de soare, ce mai conteaza? Important e mesajul, ca doara d'aia ti l-o fi trimis Dumnezeu. Si care e mesajul? Daca am inteles bine, ti-a spus ca Scriptura nu trebe sintetizata, redusa, circumscrisa unei singure idei. Cam asa ceva... Ti-a atras atentia, largindu-ti astfel cugetarea, ca Scriptura e iubire si dreptate si maretie si putere si mila si credinta si multe altele. Excelent mesaj! Ca intr-adevar, din experienta fiecaruia si dupa marturiile celor vrednici de crezare (sfintii, crestinii imbunatatiti, marii invatatori), Scriptura se arata a fi o carte diferita de celelalte. Nu poate fi incadrata, decat daca voim s-o ciopartim. Nu poate fi asimilata in minte ci, dimpotriva, ajuta ea mintii sa se acomodeze la realitatea dumnezeiasca. Scopul Scripturii nu pare a fi sa ne confirmam noi prejudecatile cu ajutorului Ei ci, dimpotriva, sa ne lepadam de gandirea simplista si reductionista. Asadar mesajul cred ca a fost de mare ajutor pentru tanarul care, soldat fiind, cauta pe Dumnezeu. Si atunci, n-ar merita mai degraba sa te centrezi pe acest aspect decat sa dai apa la moara unor amici care sunt interesati de culoarea omuletului? Nu de alta dar noi, oamenii obinuiti care nu avem astfel de viziuni, ne simtim mai confortabil cand e vorba de culori si alte insusiri fizice, decat atunci cand suntem solicitati sa ne depasim zona de confort intelectual si emotional pentru a medita la noimele Scripturii si la Tainele Dumnezeirii. P.S. Raminind inca o clipa la problema culorii, de dragul amuzamentului, eu cred ca omul din vazduhuri avea culoarea bleumarin ca sa iti sugereze ca Pamantul e rotund, iar nu plat. Gandeste-te, e o simpla deductie logica in baza cunostintelor elementare de geofizica si optica duhovniceasca. |
|
||||||||
|
||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Pe atunci nu știam că pămîntul e plat ci pe atunci credeam și eu în toate teoriile heliocentrice și în teoriile oamenilor de știință și în toate prostiile gLumii așa că nu avea ce să-mi sugereze despre cum se interpretează Facerea. La adevăratele interpretări la Facerea am ajuns treptat cerînd mereu la Dumnezeu lămuriri și depunînd toate eforturile ca să înțeleg fizico-matematic și practic cum e defapt lucul în care ne aflăm. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre Post in Biserica universala | achimovjan | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 9 | 06.05.2010 14:53:11 |
Care e adevarat Biserica Crestina?Ne arata istoria aceasta | mihailt | Generalitati | 15 | 09.12.2009 15:00:47 |
BISERICA UNIVERSALA | mara2008 | Generalitati | 8 | 06.08.2008 06:07:57 |
|